| stef1290 a întrebat:

Daca imi dau demisia si nu respect preavizul pot ajunge sa fiu dat în judecată? Daca ajung sa fiu dat în judecată si pierd procesul pot ajunge la închisoare?

12 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca nu respecti perioada de preaviz nu vei fi dat in judecata si nici nu vei ajunge la inchisoare, fapta nu este infractiune.
Cel mult angajatorul iti poate desface disciplinar contractul individual de munca pe motiv de absente nemotivate.

| stef1290 explică (pentru Ioandelasal):

Mulțumesc mult mai e un pic si plângeam

Bula
| Bula a răspuns:

Depinde in ce functie esti si ce raspunderi ai.
Preavizul este pentru a asigura functionarea normala a angajatorului, pana ce se va gasi un inlocuitor pentru fuctia ta.
Daca vei fi absent, angajatorul poate invoca pierderi, cauzate de absenta ta. In acest caz, te poate da in judecata, pentru despagubiri.

| mihai69 a răspuns:

Nu și nu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

N am stat niciodata in preaviz la viermii de patroni

| relian a răspuns:

Nu te da nimeni in judecata stai linistit.In momentul in care firma angajatoare nu ti-a dat nimic, nu esti dator la ei cu nimic, contractul ala este un fel dea spune ca lucrezi pentru ei.
Ce poate firma angajatoare sa iti faca? Poate sa scrie in dosarul tau ca esti neserios laughing ca ai plecat fara sa anunti, sau ce reguli au fost intre voi.
Asta daca vrea sa iti faca rau, daca au aia pica pe tine.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Nu. 2.Nu.

| stef1290 explică (pentru sadrian46):

Am înțeles firma la care lucrez e corectă cu totul dar mă obosește psihic

Putem vorbi in privat am nevoie de o lămurire

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru stef1290):

Nu te pot lămuri mai mult referitor la demisie. Trimite o felicitare și suntem în privat.

Nu știu cum să îți scriu in privat nu îmi arată ca îți pot da mesaje

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru stef1290):

Trimite o felicitare în care scrii ce ai de spus.