| AlexDorinel a întrebat:

Dacă în 45 de zile nu fac astea un guvern, se da drumul la anticipate?

17 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Să sperăm!

| RAY a răspuns:

In 10 zile, daca nu trec de parlament mai da Johannis încă o propunere, daca nici atunci nu trece, automat sunt alegeri, nu poate să aleagă pe catu încă o dată nici pe ciolacul

| Eusunt132 a răspuns:

Vreau sa aflu mai multe, ce s-a intamplat?

| mgtow a răspuns:

Parca vad un ceausescu in spatele contului care pune intrebarile astea, Nicolae dc nu ai terminat macar 8 clase nene? Se poate sa ajungi un taran cu 4 clase care conduce ro... macar a tinut tara faina atunci si lumea cu foamea in gat

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu declanșează Iohannis anticipata nici batut. Pnl sta mult prea prost in sondaje

| RecKinul a răspuns:

Se va continua cu guvern provizoriu până la alegeri.

| Violleta2022 a răspuns:

Dorinele mama, ce sunt alea "anticipate"?
Invata si tu sa te exprimi in scris si sa termini o fraza cu sens, ori lasa politica celor care o inteleg si stiu ce spun.

Răspuns utilizator avertizat
| Ukaya a răspuns (pentru suntserios):

Dar cine eiohannis asta sa stam toti la pu la lui? sa il de-a afara si pe elsa alegem alt presedinte ca e cel mai prost din istorie

Răspuns utilizator avertizat
| mi25 a răspuns (pentru RAY):

Automat pot fi, nu-i obligatoriu.

| RAY a răspuns (pentru mi25):

Ce nu e obligatoriu?

Nu este obligatoriu ca presedintele sa dizolve Parlamentul, deci implicit sa aiba loc alegeri anticipate.
Articolul 89 din Constituție: „(1) După consultarea președinților celor două Camere și a liderilor grupurilor parlamentare, Președintele României poate să dizolve Parlamentul...

Nu va dizolva ca ii este frica

Ai dreptate, dar asa cum sunt multe legi, Constitutia nu spune ce se intampla daca presedintele nu dizolva parlamentul. Unii juristi interpreteaza aceasta prevedere cam asa: Este obligatorie dizolvarea, dar numai dupa consultareacelor doua camere si a grupurilor parlamentare.

Pai dacă nu trec ăștia de parlament azi, și următorul, nu vor fii anticipate?

Scuza-ma ca spun asa: nici cel cu cornite nu mai stie. Discutau juristi importanti care spuneau ca este posibil sa ramana guvern interimar pana la alegeri, ca asa vrea Johanis. O sa ajungem de rasul lumii