Daca avocatul nu ii mai reprezinta pe suspecti atunci nu este caz de incompatibilitate pentru procuror. Doar daca i-ar reprezenta in continuare ar fi caz de incompatibilitate pentru procuror.
Noul Cod de Procedură Penală
"Art. 64
Incompatibilitatea judecătorului
(1) Judecătorul este incompatibil dacă:
a) a fost reprezentant sau avocat al unei părţi ori al unui subiect procesual principal, chiar şi în altă cauză;
b) este rudă sau afin, până la gradul al IV-lea inclusiv, ori se află într-o altă situaţie dintre cele prevăzute la art. 177 din Codul penal cu una dintre părţi, cu un subiect procesual principal, cu avocatul ori cu reprezentantul acestora;
c) a fost expert sau martor, în cauză;
d) este tutore sau curator al unei părţi sau al unui subiect procesual principal;
e) a efectuat, în cauză, acte de urmărire penală sau a participat, în calitate de procuror, la orice procedură desfăşurată în faţa unui judecător sau a unei instanţe de judecată;
f) există o suspiciune rezonabilă că imparţialitatea judecătorului este afectată.
Art. 65
Incompatibilitatea procurorului, a organului de cercetare penală, a magistratului-asistent şi a grefierului
(1) Dispoziţiile art. 64 alin. (1) lit. a)-d) şi f) se aplică procurorului şi organului de cercetare penală."
Prin urmare, se pot considera cazuri de incompatibilitate al spetei tale literele b) si f).
Multumesc pentru raspuns!
Daca aceasta incompatibilitate am descoperit-o doar dupa ce procurorul a clasat dosarul, as putea sesiza Inspectia Judiciara?
Am descoperit incompatibilitatea cand dosarul se afla la Judecatorul de Camera Preliminara si i-am semnalat acestuia, argumetandu-i cu probe clare insa a spus ca nu mai serveste la nimic in acest stadiu presual. Acesta din urma(judecatorul) a confirmat solutia procurorului.
Credeti ca ar mai avea vreun efect plangerea impotriva procurorului la Inspectia Judiciara in acest caz?