Putini. In zona mea, am sansa sa convietuiesc doar cu tigani, tatari si turci. Cred ca, totusi, m-am exprimat gresit din start. Am o mare problema cu ungurii care: au pretentii de autonomie, fac parte din UDMR, militeaza pentru nu stiu ce drepturi si beneficii pe care nu le merita, nu doresc sa vorbeasca limba romana, iau parte la activitati sau mitinguri care au scopul de a defaima sau batjocori tara si istoria noastra, pun semn de egalitate intre romani si tigani, etc. Evident, exista printre ei si oameni cumsecade, oameni care respecta legile noastre, respecta istoria noastra si, probabil, se considera frati cu noi. La televizor vedem, insa, doar latura negativa, poate de aici si tendinta mea si a multora, probabil, de a generaliza.
Remarca ta ""Din pacate, da. Bozgorii n-ar merita nici cea mai mica dovada de respect"". m-a indignat si mi-a provocat un gust amar in suflet din 2 motive si anume 1-. fiindca te-am considerat un tip echilibrat destul de educat si instruit in baza raspunsurilor tale anterioare. dar... 2. - din cauza convingerilor tale complet nefondate din pacate, nu reusesti/incerci sa discerni in mod corect cu mintea ta, pentru a percepe realitatea asa cum este aceasta de fapt, ceea ce face ca si tu sa ai mentalitatea celor indoctrinati cu minciunile si ura viscerala a celor care in viata lor nu au avut de-a face cu vreun maghiar/ungur dar stiu ei din auzite ca un "bozgor" este bun doar in cazul in care este mort. Si te mai miri ca in ochii ardelenilor voi "miticii" aveti o proasta reputatie?
Dupa cum am spus, primul raspuns pe care l-am dat aici a fost unul pueril, unul care lasa loc de orice fel de interpretari. Nu am de gand sa-l sterg pentru ca este parte a unei discutii care, zic eu, poate fi constructiva, una din care altii pot invata ceva, una din care si noi putem invata. Cred ca al 2-lea raspuns, in care am clarificat cu argumente aceasta problema si, sper eu, am eliminat orice dubiu, este de luat in seama.
whoisthis întreabă: