Daca nu ai produs pagube atunci fapta nu este infractiune si nici macar contraventie.
Daca eu te tai putin cu cutitul pe mana ca asa am vrut eu, inseamna ca nu intru la tentativa de omor pentru ca doar te-am lovit putin? Cam asa e intrebarea ta, cum adica "sa-l sparg putin?". Ori e spart ori nu e spart, daca s-a produs orice fisura in el, trebuie inlocuit, iar tu intri la distrugere de bunuri.
Geamul spart inseamna infractiunea de distrugere, conform Codului penal, citez:
"ART. 253. Distrugerea
(1)Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(6) Pentru faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
De regula nu se face plangere penala in asemenea cazuri, va trebui sa platesti doar inlocuirea geamului.
Chiar daca s-ar face plangere penala de regula se solutioneaza cu intelegerea partilor si clasarea dosarului, nu se ajunge in instanta.
SilentRain întreabă:
Joker3134 întreabă: