| Maria_Anna_1995 a întrebat:

Daca o persoana te ameninta, si chiar te loveste, si sunt minora cum procedez pentru a face plagere? ce trebuie sa fac? e urgent!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Impreuna cu un parinte poti depune plangere penala prealabila pentru lovire sau alte violente (art.180 Cod penal), citez:
Art.180. Lovirea sau alte violenţe
Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală."
Inainte de a depune plangerea trebuie sa mergi la un medic legist pentru a obtine un certificat medico-legal. De asemenea trebuie sa ai martori. Numai bine!

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mergi la politie pentru a depune plingerea.Numai bine.

| Maria_Anna_1995 explică (pentru anonim_4396):

Da stiu ca in unele cazuri daca nu ai dovezi politia nu prea te ia in seama, ce ar trebui sa fac?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Maria_Anna_1995):

Depui o plingere scrisa, ceri un numar de inregistrare; vor fi obligati sa iti dea un raspuns.Solicita si interdictia respectivului de a se apropia de tine sau de familia ta. Spui ceva de o taietura? asta inseamna vatamare corporala si da, se pedepseste cu inchisoare.Numai bine.

| CrisTinasss a răspuns:

Te duci la politie si dai declaratie. adica spui totul de la cap la coada cum s-a intamplat, din ce motive(daca sunt) si cine te-a amenintat/batut. in cazul in care iti e frica de o eventuala razbunare, poti cere politiei protectie sau un ordin de restrictie pentru persoana care te-a agresat, iar in cazul in care acea persoana nu respecta ordinul, va fi aspru pedepsita! iti urez mult succes si imi pare rau. sper sa se rezolve! :*

| Maria_Anna_1995 explică (pentru CrisTinasss):

Daca respectivul ma raneste de exemplu imi face o taietura pe brat, exista vreo sansa ca individu sa intre la inchisoare? are 18 ani

| CrisTinasss a răspuns (pentru Maria_Anna_1995):

Pentru o taietura pe brat nu cred... oricum, i se va da o amenda destul de mare si i se va face dosar penal, iar daca va mai face orice alta infractiune, inclusiv sa te raneasca, i se va aduna la cazier, si atunci e posibil sa intre si la inchisoare. oricum, nu-l lasa sa scape!