Impreuna cu un parinte poti depune plangere penala prealabila pentru lovire sau alte violente (art.180 Cod penal), citez:
Art.180. Lovirea sau alte violenţe
Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală."
Inainte de a depune plangerea trebuie sa mergi la un medic legist pentru a obtine un certificat medico-legal. De asemenea trebuie sa ai martori. Numai bine!
Te duci la politie si dai declaratie. adica spui totul de la cap la coada cum s-a intamplat, din ce motive(daca sunt) si cine te-a amenintat/batut. in cazul in care iti e frica de o eventuala razbunare, poti cere politiei protectie sau un ordin de restrictie pentru persoana care te-a agresat, iar in cazul in care acea persoana nu respecta ordinul, va fi aspru pedepsita! iti urez mult succes si imi pare rau. sper sa se rezolve! :*
Daca respectivul ma raneste de exemplu imi face o taietura pe brat, exista vreo sansa ca individu sa intre la inchisoare? are 18 ani
Da stiu ca in unele cazuri daca nu ai dovezi politia nu prea te ia in seama, ce ar trebui sa fac?
Pentru o taietura pe brat nu cred... oricum, i se va da o amenda destul de mare si i se va face dosar penal, iar daca va mai face orice alta infractiune, inclusiv sa te raneasca, i se va aduna la cazier, si atunci e posibil sa intre si la inchisoare. oricum, nu-l lasa sa scape!
Depui o plingere scrisa, ceri un numar de inregistrare; vor fi obligati sa iti dea un raspuns.Solicita si interdictia respectivului de a se apropia de tine sau de familia ta. Spui ceva de o taietura? asta inseamna vatamare corporala si da, se pedepseste cu inchisoare.Numai bine.