| Mihai473736 a întrebat:

Dacă sunt încă elev și am împlinit 18 ani în mai 2022 și pana în prezent nu am făcut cerere de alocație pentru elev major, dacă voi face cererea asta acum, îmi voi primi alocația pentru toate lunile de când am împlinit 18 ani și pana în prezent, sau fiindcă nu am făcut cererea atunci nu voi mai primi alocația acum? Cum este legea? Fiindcă am calculat, știu ca alocația este de 292 de lei și toți banii pe care ar fi trebuit sa ii primesc între mai 2022 și noiembrie 2024 sunt in jur de 8500 lei. Voi mai primi toată aceasta suma sau este prea târziu și dacă o voi primi atunci când va fi asta? Presupun ca o voi primi în tranșe, nu pe toată o data, nu? Vreau răspuns la toate aceste întrebări. DAU FUNDA!

11 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Incearca, dar repede!

| alina2k18 a răspuns:

Ai fost repetent?
Ca nu primesti alocatie daca repeti anul scolarwinking
''Tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani şi care repetă anul şcolar, nu beneficiază de alocaţie de stat pentru copii, cu excepţia celor care repetă din motive de sănătate, dovedite cu certificate medicale;''
Deci scade din aia 8500 laughing

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu spui 2 detalii importante pentru un raspuns corect, respectiv ce studii urmezi (liceale sau profesionale) si cum de n-ai terminat studiile la mai mult de 20 de ani.
Da aceste detalii si o sa-ti dau un raspuns concret.

| gabicoo a răspuns:

Ești la seral? La A doua șansă? Ai rămas repetent? Ai amânat medical? Ce forma de școlarizare urmezi?

Dacă ne dai mai multe detalii îți vom putea răspunde.

| Mihai473736 explică (pentru alina2k18):

Am rămas repetent în clasa a 11-a în 2022, anul următor am fost din nou în clasa a 11-a și am promovat-o, iar acum sunt a 12-a. Nu am rămas repetent fiindcă sunt prost sau leneș ci din alte motive, dar eu nu am scris aici ca să ma judecati voi și sa ma trageți la răspundere ci doar ca să primesc un răspuns. Ma interesează mai primesc ceva bani de alocație sau nu, atât!

| Mihai473736 explică (pentru gabicoo):

Sunt la liceul C.A.Rosetti, am rămas repetent doar fiindcă nu știam ca exista școlarizarea la domiciliu și pur și simplu nu am mai fost în stare psihic sa ma duc la școală.

| alina2k18 a răspuns (pentru Mihai473736):

Da puiule, nu judec eu de ce ai ramas repetent.
Deci pe anul repetat nu ai cum sa primesti bani decat daca vii cu scutire d-aia medicala pe 1an de zile cum ca ai fost internat sau urmat tratament.
In rest ia si fa cerere sa primesti pe anul asta scolar.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu primesti alocatia pe anul scolar repetat, poti primi doar pe acest an scolar. Va trebui sa te duci la secretariatul liceului, completezi o cerere si aceasta va fi trimisa pentru a primi alocatia dar numai incepand cu luna septembrie, respectiv de la inceputul anului scolar 2024-2025.

| Mihai473736 explică (pentru Ioandelasal):

Eu am ramas repetent în anul școlar 2022-23. În mai 2022 am împlinit 18 ani. Apoi am promovat anul școlar 2023-24 si acum sunt în anul 2024-25. Deci voi primi alocația și pentru anul 2023-24 pe ca l-am trecut?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Mihai473736):

Ti-am spus ca nu primesti alocatia pentru trecut, o primesti doar incepand cu anul scolar 2024-2025, bineinteles daca mergi sa depui cerere.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Alocaţia de stat pentru copii se acordă şi elevilor peste 18 ani care urmează cursurile învăţământului liceal, fără întrerupere, până la terminarea acestora.
Documentele se depun numai la unităţile şcolare și ulterior depunerii vor fi transmise către Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului.
Pentru înregistrarea în baza de date a Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului –Servicul Alocatii dosarul va conține următoarele acte :
1. Cerere Tip https://bucuresti.mmanpis.ro/......-18ani.pdf
2. Adeverința de elev
3. Copia actului de identitate
4. Extrasul de cont, în original, cu semnătura și ștampila băncii.
Cererea se va completa de către elev, pe propria răspundere, la care se vor ataşa actele menţionate mai sus.
Pentru continuitate, cererile vor fi completate şi depuse în luna împlinirii vârstei de 18 ani.
Plățile se efectuează în perioada 8-10 a fiecărei luni, dar pot exista întârzieri în funcție de bancă sau de programul de lucru, inclusiv în weekend.

https://www.capital.ro/......esare.html