| 1Q a întrebat:

Daca sunt intr-un liceu in care nu vreau sa fiu in care mau transferat parintii mei fara acordul meu si in care nici nu am medie de intrare si nici n-am semnat, semnatura mea a fost falsificata ei m-au bagat pe loc de rom insa eu nu sunt, si in plus nici nu am dat examenele.de.diferenta,deci se poate spune ca transferul meu in acest liceu este ilegal, mie nu imi place aici si vreau sa ma intorc inapoi in vechiul liceu in vechea clasa insa nu pot sa astept pana la finalul semestrului ca sa fac transferul din doua motive:1)Imi pierd mintiile.pana la sfarsit 2)nu trec clasa, este un liceu greu si nu fac fata deja am note proste oricat mas stradui nu reusesc sa multumesc profesorii de aici, deci intrebarea este daca gasesc un inspector scolar care sa verfice actele de transfer si sa sesizeze ca e ilegal ma poate da afara si sa ma pot intoarce la vechiul liceu?

11 răspunsuri:
| PotatoMustDie a răspuns:

Da!

| wertss a răspuns:

Salut!
Te poti duce la ISMB (Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti) sau la inspectoratul scolar de unde faci parte sa te repartizezi la un alt liceu, dupa care iti retragi dosarul de la liceu si te inscri la liceul repartizat.
Atentie sunt 2 probleme :
1) Trebuie sa ai un motiv intemeiat ca cei de la inspectorat sa-ti aprobe cererea de transfer.
2)S-ar putea sa-ti respinga cererea daca nu este instiintat un parinte, in cazul in care esti minor/minora.
Ai grija sa nu-ti anulezi anul scolar!
Succes!

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ai grija, nu cumva sa-ti bagi parintii in bucluc. Declaratiile false sunt infractiuni si se pedepsesc penal, conform art.292 Cod penal.
Gaseste un alt motiv pentru care vrei sa te reintorci la vechiul liceu. Numai bine!

| 1Q explică (pentru wertss):

Poi motivul ca sunt intr-un liceu in are nu indeplinesc standardele nu este un motiv destul de intemeiat?

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Te ingrijoreaza ceva?
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

| wertss a răspuns (pentru 1Q):

Sigur trebuie ceva mai intemeiat.

Inca o intrebare esti din domeniu fiindca as mai avea ceva sa iti spunbig grin

Am avut, cu aproximatie aceeasi problema ca a ta big grin!
Dar poti sa spui intrebarea, desigur, poate gasim solutiabig grin.

Oi intrebarea ar fi:
1)Daca zici ca ai avut aceeasi problema ca a mea pe a ta cum ai rezolvat-o?
2)Ma gandeam sa nu fac cerere de tranafer sa fac plangere ca actele aunt in neregula dar oare ma i-a in serios sau mai trebuie sa ii dau si mita SAU CUM FAC? cum sa il iau?

Ti-am mai raspuns la mesajul astabig grin

Nu te contazic da nu eu nu am primit mesajubig grin