| Nume6 a întrebat:

P. S nu e contul meu TPU. Daca tu ai niste bănuţi, să zicem, la o banca, platesti ceva că îi ai la aceasta bancă? Si plus de asta. Nu ar trebui ca banca sa iti ofere ceva bani in plus din moment ce se folosesc de acei bani?
Edit: Care ar fi cea mai avantajoasa banca si cea mai scumpă?

24 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca ai cont de economii primesti dobanda.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Banca percepe comision si daca ai bani la banca plătesti comision de administrare, tu crezi ca banca lucrează gratis? Banca ca si statul nu i i oferă, i ti ia.

| anonimg a răspuns:

Asa era inainte. Acum daca vrei sa ti bani in banca platesti pentru ei, fie ca este vorba de credit sau debit:
- credit (cand iti da credit/imprumut banca)
- debit (cand depui tu bani la banca in contul tau).

| Nume6 explică (pentru suntserios):

Doar daca nu scoti din ei niciun leu nu stiu cat timp laughing

| Nume6 explică (pentru anonimg):

Si care ar fi comisionul?

| Simpatic a răspuns:

Nu ar strica nici sa citesti ce vor fi bancile obligate sa faca cu banii din cont ai romanilor https://www.tpu.ro/......-la-toate/ o masura de rahat specific ordonata de UE, care va incuraja ca oamenii sa tina banii la saltea si printre altele sa profite talharii de acest lucru, cum? simplu afla ca o babuta isi tine pensiile sub pat intra seara peste ea.
Numai decizii de rahat a adoptat tara asta, tara asta condusa de incompetenti.
Cred ca daca eram condusi de pusti de 17 ani si tot ne miscam mai bine!

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Banca iti acorda o dobanda, dar este asa de mica incat nu acopera nici macar inflatia, asta la depozite.
Si la contul curent se acorda dobanda, mai mica decat cea de la depozite, asa incat nu acopera nici macar comisionul de administrare a contului.

| Nume6 explică (pentru Ioandelasal):

Si comisionul de administrare ce mai e? ăștia ne incurca in termeni complicati.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Nume6):

Asta e scopul contului de economie

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Nume6):

Asa se numeste o suma care o ia banca pentru unele operatii facute in cont. Mi se pare ca nu toate bancile il au si difera de la banca la banca.

Oricine are un cont cu niste banuti se transforma in cont de economii automat?

Dar oare e normal si cand scoti bani la ghișeul băncii/sau bancomatul bancii respective, sa ti se perceapa un comision? e legal?

| Nume6 explică (pentru Simpatic):

Care are bani murdari nu ii tine la banca, ii tine ingropati pe undeva sau isi face vreun cont in alta tara, asta cu : se vrea a se supraveghea spalarea de bani, e o prostie, de ce tocmai in anul ăsta de criză planetara se vrea a se controla conturile românilor? ca sa puna taxe pe ele, nu mai au de unde scoate bani.

| sabin89 a răspuns (pentru Nume6):

Nu fii şi tu aşa revoltat.

suntserios

Nu. Contul de economii il faci tu special. Conturile normale atasate cardurilor sau in care primesti salarii, faci plati se numesc conturi curente si de obicei alea nu au dobânzi.

La conturile curente nu platesti nicio taxa? cum așa?

suntserios

Platesti comision de administrare câțiva lei pe luna. Sunt banci care au si oferte la care nu platesti nimic.

Ca exemplu, ce oferte?

Ioandelasal

Da, comisioanele sunt legale. Insa multe banci nu percep comision pentru retragerea de la bancomatele proprii, dar pentru retragerea la ghiseu percep.

Care ar fi cea mai avantajoasa banca?

Ioandelasal

Nu stiu, eu am cont la BCR de cca 30 de ani si nu am avut la alta banca.

| Simpatic a răspuns (pentru Nume6):

Da, pentru ca-s niste javre de aia!

| anonimg a răspuns (pentru Nume6):

Fiecare bancă își are propriul comision.

| relian a răspuns:

Ce spui tu acolo,nu se foloseste de ei daca ii ai pe debit,doar daca ai saving atunci da, se foloseste de ei, caz in care primesti ceva banuti, in rest nu.
Sa iti ofere banca banii ca tii banii la ei? Iauzi, e ca si cum ai spune inchiriezi un depozit din asta personal sa iti tii lucruri si tot aia trebuie sa iti dea ti bani nu?laughing
Banca cum functioneaza? Cu bani de la oamenii normal, nu dantuti tie ci luanduti.