| Meme10Meme a întrebat:

Dar de ce încă exista nostalgici care îl jelesc pe Nicolae Ceaușescu? De ce? Hai sa va zic de ce Ceaușescu a fost un comunist.
Hai sa va prezint argumentele nostalgicilor.
1. A fost un patriot. A refuzat sa trimită soldați romani în Cehoslovacia în 1968. Ba chiar a criticat URSS ul datorita acestei acțiuni. De asemenea, el a adus în discuție problema tezaurului și problema Basarabiei și Bucovinei de Nord. Deci, un nationalist desăvârșit!
Dar știați ca niște activiști basarabeni care doreau unirea cu România au fost parati de Ceaușescu la KGB? Foarte nationalist, ce sa zic.
2. A lăsat poporul sa moara de foame pentru ca trebuia neapărat sa plătească datoria externa. Bai, dar de ce a dat miliarde de dolari pe casa poporului? De ce? Bani irosiți.
3. Nu a ordonat sa se tragă în oameni. Atunci cine a tras pana în 22 decembrie?

44 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns (pentru Meme10Meme):

Cred că doar tu cunoști astfel de specimene, eu încă n-am văzut și n-am cunoscut slavă cerului.

Răspuns utilizator avertizat
| Meme10Meme explică (pentru SevenScents):

Sa înțeleg ca ești comunist?

Răspuns utilizator avertizat
| minrest a răspuns (pentru Vântulalb):

Ca sa stai la rand, trebuia sa ai unde, sa se fi ''bagat'' ceva la una din cele cateva alimentare din Bucuresti unde se aducea cate ceva, si nu ajungeai acasa cu sacosele pline niciodata, ci cu doi pui '' fratii Petraus'' de cate 500 g sau 2 kg de carne de porc de ciorba. Pile si rude la Partid aveau ai tai, dar majoritatea nu aveau. Nu mureai de foame, mureai de boli contractate in urma carentelor alimentare, cum are aproape toata generatia mea. Pe cand acum, se gaseste de munca, chiar si numai din salariul minim poti manca bine. Nu stiu unde vezi saracii aia care mor de foame.

| Vântulalb a răspuns (pentru Avner):

A mai zis unul ca in 20 de ani Romania va ajunge din urma tarile bogate. Au trecut 30 si suntem mai saraci decat atunci.

| Vântulalb a răspuns (pentru Niciunnumedeutilizator):

"Siguuuuur! De aia se turna lumea la Securitate!"
Da, se turnau 1-2 dintre 'telectuali. Din aia cu functii mari, de catre cateii care le doreau posturile. Numai asa ii puteau inlatura.
In rest, "lumea era mult mai unita". Chiar asa. Daca parintii lucrau intr-o fabrica, inevitabil in schimburi, copiii nu stateau pe strazi. Vecinii se ajutau. Copiii cresteau ca fratii. Pe cand acum, in afara de bullying si de psiholog nu mai vezi altceva.
Va place sa interpretati totul gresit. Pentru manipularea tinerilor, pentru a face din ei "legume" intelectuale. Sau sunteti creiere dublu-spalate.

| Adolf8 a răspuns:

Este o influență politică.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns (pentru Vântulalb):

"Vecinii se ajutau."
Să înțeleg că acum nu se mai ajută?
"Copiii creșteau ca frații. Pe când acum, în afară de bullyng și de psiholog nu mai vezi altceva."
Îmi povestea tata cum se mai băteau băieții și profesorii sunau părinții. Bullyng-ul există din totdeauna, doar că nu se documentau cazurile, aia e altceva. Crezi că pe vremuri era toți îngerași?
"Pentru manipularea tinerilor, pentru a face din ei "legume" intelectuale."
Sunt curios cineva manipulează: oamenii care spun totul pe șleau despre ce nenorocit era Ceaușescu sau comuniștii care încă de la grădiniță îndoctrinau tineretul să creadă cu tărie într-un partid care lăsa țara să moară de foame și de frig? Pentru că nu știu dacă-ți mai amintești, dar în comunism se lua căldura.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| T0T a răspuns:

Era un tiran, dar a construit mare parte din infrastructura României, a deschis numeroase fabrici, a dezvoltat sportul românesc (în acea perioadă s-au obținut cele mai multe performanțe ale sportului de la noi din istorie). Acum se desființează și se vând mai toate fabricile, am ajuns doar piață de desfacere fără să mai producem mai nimic, abia se mai construiesc câțiva metri de autostradă, se mai iau niște amărâte de 4 medalii la olimpiadă și cele mai bune echipe de fotbal din România pierd cu echipe de la coada clasamentului din Kazahstan, avem împrumuturi de 50% din PIB, printre cele mai mici salarii din Europa, micul Paris din trecut a ajuns o groapă de gunoi cu șobolani. Ba chiar am ajuns să importăm ilegal gunoaie de prin toată Europa.
Într-adevăr, acum zicem că avem mai multe drepturi, dar pentru cât timp? Vom rămâne și fără ele și într-o ruină de țară în viitor.
Acum avem mâncare cu euri și pesticide care se tot scumpește (produse mai proaste calitativ decât în țările din vest - lucru demonstrat).
Aveam de curând a doua cea mai mare migrație de oameni din lume, după Siria.
Avem parte de mulți „bombardieri" care se comportă ca niște animale needucate la noi și pe afară.
Avem cele mai multe escorte în Europa și marea parte a muncitorilor necalificați.
Avem 50% analfabeți funcțional în școli.
Nu e de mirare că sunt oameni care îl laudă. Deși nici cu el nu era bine, ba chiar era foarte rău. Însă viitorul nu sună bine deloc. Eu am fost în Casa Poporului și e o capodoperă arhitecturală. Măcar atât să avem și noi, câteva frumuseți prin care România e recunoscută în toată lumea. Puncte care atrag și numeroși turiști încă în București, deși a ajuns poate cea mai nasoală capitală din Europa. Tu zici că banii pentru Casa Poporului au fost irosiți, dar sunt mii de clădiri în România nefinalizate, lăsate în paragină. Prejudiciul e imens (mult peste cât a costat Casa Poporului).
„Câți oameni mor de foame acum?"
E îndeajuns să vizitezi puțin țara să vezi numărul imens de cerșetori și boschetari. E o vorbă, acum ai de unde alege, dar nu mai ai bani, atunci nu prea aveai de unde alege, dar aveai bani. Din lac în puț.

| Vântulalb a răspuns (pentru Niciunnumedeutilizator):

Nu, nu se mai ajuta!

| Emma30555 a răspuns (pentru Niciunnumedeutilizator):

Ce i drept, vecinii nu prea se mai ajuta. Oamenii parca cu cât devin mai educați, mai informați devin cumva și mai speriați de bombe, încearcă sa evite legături cu oameni străini, cu vecini, acum probabil mulți nici nu își prea cunosc vecinii, maxim probabil ii ști pe cei ce stau la tine în scara eventual si administratorul.