Unii nu pot, unii nu vor, si impreuna sunt destul de multi. Oricum Romanica no sa ajunga niciodata o tara decenta. Faptul ca la noi e relaxare de sarbatori e dovada cea mai la indemana.
Trebuie sa fim si "stimulati" ca sa ne dorim ceva si nu numai cu bani. In general.
Multumesc! Tatal meu a fost militar si am trait si in Moldova, si in Dobrogrea, si in Oltenia-Muntenia si, majoritatea timpului, in Ardeal. Asa am putut face diferenta intre diferitele zone.
Daca ai observat, pana si clima difera in cele trei mari regiuni ale tarii. Asa ca agricultura...
Si daca ii mai "ajuta" si politicul, aia e! De ce de exemplu, nu se aproba, sau se trage de timp, in construirea unei autostrazi spre Moldova? Nici din sud, nici din vest. Astfel, nici investitorii nu ajung. Ca totul se face rutier prin desfiintarea tacita a transportului pe calea ferata. Oare nu cumva au interes politicienii sa o tina in saracie?
Sa stii ca nici eu nu inteleg.
Uneori ma intreb daca nu e de vina vecinatatea cu tarile ex-sovietice si teama de a nu investi pentru altii. Imediat dupa 1989 circula o harta (s-a dat si la tv, de aia stiu) cu dezmembrarea Romaniei. Ardealul revenea Ungariei, Moldova revenea URSS (care pe atunci inca exista), Dobrogea revenea Bulgariei, iar Banatul, revenea sarbilor. Doar o mica parte din Tara Romaneasca (Muntenia si Oltenia) mai ramaneau sa formeze Romania.
Si cu ce te deranjeaza pe tine aceste diferente? Ai vrea ca toti oamenii sa fie la fel ca tine, sa aiba aceleasi obicieiuri si chestii asemanatoare cu tine?
naviDIabLO întreabă:
Lovelypeaches100 întreabă: