| Utilizatoare123 a întrebat:

De ce lumea vrea Romania in Schengen? Nu ar insemna ca oricine ar putea intra mai usor in tara, inclusiv contrabandistii, imigrantii si alti criminali?

13 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Păi ăștia - ai noștri, ar pleca mai ușor, iar de venit alții vin ei și fără Schengen.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pentru ca am scapa de cozile kilometrice de la vama unde sunt blocati in primul rand trasportatorii auto

ar fi o gura importanta pentru economie sa nu se mai piarda atat timp la granita, bani si combustibil.

aia de zici tu oricum vin, stai linistit

| johnnny123 a răspuns:

Nu. Ar însemna că ar intra mai ușor în țară cei din spațiul Schengen, nu imigranții (care vin de obicei din afara spațiului Schengen).

Iar "criminalii" și "contrabandiștii" care sunt deja în spațiul Schengen intră oricum fără probleme.

Intrarea României în spațiul Schengen ar aduce avantaje majore pentru fluidizarea traficului la granița cu alte țări din Schengen.

| 1onur a răspuns:

Deja avem destui musulmanii în România Afganistani, indieni, Nepalezi, africani, dacă mai intrăm și în Schengen, o să ajungă România ca în Brazilia copii de 14 ani cu pistoale și droguri în geanta de școală.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cam toti cetatenii romani si chiar din alte tari vor Romania in spatiul Schengen deoarece s-ar fluidiza trecerea granitelor spre statele UE (acum Ungaria si Bulgaria) unde este multa asteptare, mai ales pentru transportatori.
Si granitele cu alte state non Schengen ar fi mai bine pazite, la fel si controalele la punctele de trecere ale frontierei, asa ca n-ar intra mai multi imigranti, contrabandisti si criminali din aceste state.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Contrabanda din UE? laughing
Aia se petrece in primul rand in afara UE-ului, din tari cu care vom avea in continuare granite.

Iar criminalii/infractorii Europei sunt nascuti in Romania, foarte multi dintre ei. Stiu o multime de terchea-berchea de la mine din oras, care au facut puscarie pentru ca au talharit in grup si au comis omoruri in Germania, acum 20 de ani.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ca sa nu ne mai descalte si dezbrace pe aeroporturi, sa ne caute in portbagaj si in... ca pe niste infractori.

De ce ar vrea alte tari sa intre Romania in Schengen? Pt ca am face treaba altora care nu si-au facut-o pana acum: sa inchida fluxul de imigranti spre Vestul si Nordul Europei.

In orice caz, nu stiu cat de pregatiti suntem sa avem tabere de refugiati precum in Grecia, Cipru, Italia, tarile de granita maritima. Undeva trebuie tinuti (pe banii nostri, ai romanilor!), iar fara documente, nu ai cum sa scapi de ei. Am vazut deja niste crime comise de unii imigranti prin Timisoara. Fenomenul va creste exponential!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru 1onur):

Au arme albe, cu asta sunt ei obisnuiti.

| MihaitzaItza a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Realizezi că în aeroport controlul de securitate se face și în Schengen nu?

| mODIN a răspuns:

Cred ca noi suntem contrabandistii, imigrantii si alti criminali de care le e frica celorlalti rolling on the floor

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru MihaitzaItza):

Controlul de securitate se face ori de câte ori zbori spre o țară aflată în Schengen.

| MihaitzaItza a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Asta am zis si eu.
Doar ca tu initial ai zic cu totul altceva.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru MihaitzaItza):

Nu am zis altceva. Cand intri din afara Schengen, controlul e de la talpi pana la chiloti aproape.