| laSoledad a întrebat:

De ce nu a intrat pana acum Ucraina in UE sau in Nato? Au influentat-o coruptii rusi si ucrainieni atat de mult incat sa nu treaca de conditiile/standardele de a aderare sau nici n-a prea vrut-o vestul de fapt? Oare a lasat-o vestul de mult timp intentionat pe Ucraina Rusiei la fel cum am fost lasati noi Rusiei in trecut? De ce nu a facut Ucraina pasi mai mari sa se indrepte spre UE si Nato si si invers, de ce vestul n-a depus eforturi s-o atraga spre aceste organizatii? N-a vrut-o pur si simplu? A considerat-o insignifianta?

19 răspunsuri:
| donesim a răspuns:

Pana acum câțiva ani a avut doar guverne marionete pro ruse și acum are guvern pro european și lui Putin nu I a convenit.

| RAY a răspuns:

Pentru ca nu îndeplinește condițiile ca tara sa fie in UE https://www.consilium.europa.eu/ro/policies/enlargement/

| laSoledad explică (pentru RAY):

Da, nu indeplineste conditiile. Dar s-a tras atat de mult de timp incat aceasta tara sa nu le respecte niciodata. Faptul ca pana in prezent Ucraina nu a reusit sa indeplineasca conditiile de intrare arata ca de mult timp urma sa ajunga pe mana Rusiei. UE si Nato nici nu s-au mai obosit sa se uite catre ea. Pentru ei nici nu a insemnat vreodata ceva.

| Drimmero a răspuns:

@donesim a zis foarte bine, Ucraina a avut ghinionul sa aiba parte de sclavii Kremlinului la conducere, s-a dorit cat mai mult ca Ucraina sa ramana un stat pe care el il poate controla ori de cate ori dorea, cat timp Ucraina era condusa de Porosenko Putin nu a avut nimic cu ei, ironic nu? Populatia s-a saturat, au fost proteste violente la ei cand au vazut ca nu se fac schimbari, populatia dorea in NATO si UE, a venit Zelenski cu ideologii pro-occident si europene, a fost imediat indragit si a castigat detasat algerile, iar Putin cand a vazut ca doreste sa-i bage in Nato si UE a luat-o razna, din momentul ala Ucraina nu mai era un stat care depindea de Rusia din niciun punct de vedere iar Putin nu mai putea sa aiba vreo sfera de influenta peste ei, unul dintre motivele invaziei este asta, Putin nu vrea Ucraina in Nato, nu vrea granitele aliantei la portile lui si cel mai probabil doreste ca Ucraina sa fie zona tampon intre noi si ei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Oficial, nu indeplineste conditiile, lucru care este adevarat. Neoficial i s-a cantat in struna Rusiei.

| RAY a răspuns (pentru laSoledad):

Pai nu a însemnat nimic estul nici după război, tratatul cu estul era sa le apere de rusi, USA nu s-a băgat, americi nu ii pasa de nimeni, doar de ei, vad ca aici ca e plin de pupaturi in fund a americi, ce a oferit USA ROMÂNIEI, nici măcar viza, USA s-a dezvoltat prin genocid =200 de milioane de oameni, slavism, rasism, ipocrizie, așa cum a fost Rusia dar a salvat Europa de nazism, multi nu au habar ce era nazismul, dar daca Hitler era la putere numai existau latini, țigani, evrei, slavici, el a vrut exterminare totala, toate blocurile sau făcut in timpul comunismului, așa cum a fost ceasca dar a lăsat ceva in urma lui

serios acum ce a oferit america romaniei? sau vestul? saracie,groapa de gunoi a ue,benefic e ca putem pleca in Germania sa traim mai bine,eu nu sunt comunist, comunismul este cancerul omeniri, dar america a facut multe genocide, vietnam, siria, irak si inca cate

| RAY a răspuns (pentru laSoledad):

In 1945 Germania a capitulat, asta însemna ca Germania iți pierdea independenta, toată Europa e condusa de america, așa zis NATO e o marioneta a americi, într un fel e bine ca numai putem face arme, apropo america nici Anglia nu s-au bagat in razboi doar ca stalin era la berlin, asa cu numai ii pupati in fund pe americani

| RAY a răspuns (pentru Drimmero):

Ucraina e o tara inventata de Rusia care le-a dat independenta si acum numai o recunosc, ar trebui sa vorbeasca cu gorbaciov, adică le dai tara lor si acum le ataci

| J0B0MAT a răspuns:

Oficial, nu a îndeplinit condițiile, ceea ce în mare e adevărat, fiind la putere mulți pro-ruși. Neoficial, și ăsta e cel mai mare motiv, UE și NATO s-au temut de Rusia, deoarece a tot amenințat să nu venim în Ucraina, atât de aproape de granița cu Rusia.

| J0B0MAT a răspuns:

Știm, dar asta tot nu justifică moartea atâtor oameni nevinovați, animale, clădiri.

| Trixt3r a răspuns:

De ce nu te muti în Rusia la stăpânul tău Putin? Nu te tine nimeni cu forța în vest. Mergi la el să-ți dea și ție ce meriți.
Partea cu banatul este propaganda ieftina.

| mi25 a răspuns:

Vezi ca gresesti. Ce are Ucraina cu Banatul?

| Drimmero a răspuns (pentru J0B0MAT):

UE si Nato nu se tem de Rusia nicio secunda, Rusia se teme de ei, asta e diferenta. Mai ales dupa ce toata lumea a vazut ca armata lor a fost total depasita in Ucraina pana acum, pur si simplu guvernul de pe vremea lui Petro Porosenko erau doar un grup de marionete dirijate de papusarul Putin, conditiile alea ce trebuiau indeplinite din cauza lor n-au fost, nu s-a dorit adererea tarii acolo.

| Trixt3r a răspuns:

E și mai patetic faptul ești Roman care trăiește în alte tari NATO/UE și beneficiezi de condiții bune de trai (sper). - Cum dormi noaptea?

Dacă-l iubești pe Putin atât de mult, de ce te-ai dus în Anglia și nu în Rusia la sărăcie și comunism?
Nici nu ai merita statutul de European dacă tu crezi ca viețile pierdute în Ucraina sunt justificate și Ucrainienii primesc ce merita.

Am mâncat înainte să-ți citesc comentariul și acum imi e greata atât de tine cat și de alți oameni ca tine, care se bucura, beneficiază și abuzează drepturile de Europeni în timp ce spun ca alții nu merita asta.

Dacă tu crezi ca oamenii aia nu aveau ce să caute în Europa, dacă nu meritau libertate sa aleagă cum ai ales și tu... și dacă spui că primesc ce merită ești foarte ipocrit, nici nu merita să-ți mai răspund.

| mgtow a răspuns (pentru Trixt3r):

Nu sant roman, mi-am schimbat cetatenia (din cauza la multi ca tine care mananca pul si nu stie sa fie impreuna uniti pentru a face o Romanie mai buna) dorm perfect noaptea si sant militar in regimentul SAS din UK - nu tin cu putin si nu am nimic cu refugiatii, dar zelensky si cei care au furat o bucata din RO m-a deranjeaza acum toti platesc pentru prostia asta li s-a intors. Si tie ti se poate intampla sa vezi surprize daca tot cobesti asa, roaga-te la dumnezeu sa nu arunce bombe atomice, noi englezii avem mai mult suport militar din partea americaniilor dar UE nu beneficiaza de aceleasi conditii, au trimis mai putini soldati.

| NLS a răspuns:

NATO a promis (din pacate doar verbal, partial de aceea s-a ajuns aici) Rusiei la sfarsitul anilor '80, ca nu va prelua tari din fostul bloc URSS.
Promisiune pe care intre timp a incalcat-o de mai multe ori, insa rusilor nu le-a pasat.
In plus, atata vreme cat nu ai o dovada clara, nu poti sa il acuzi pe celalalt ca a respectat sau nu intelegerea.

Si, cum a zis donesim, pana acum in Ucraina au fost la putere doar guverne pro-Rusia.
Deci situatii potrivnice - cum s-ar zice.
Lumea ar fi dorit, din pacate nu si conducatorii, in stranse relatii cu "mama Rusie".

Acum ca au venit altii cu capul orientat catre occident (dupa cum spun unele guri - vanduti americanilor) Rusia s-a activat si incepe sa se teama ca o pierde.
Nu are nevoie de aceasta tara neaparat, insa e vorba de orgoliul lui.
NATO nu o sa se bage niciodata peste Rusia fara motiv (cine ar deranja un nebun, si o tara atat de mare, la urma urmei), insa uite ca psihopatului nu ii place sa se simta "inconjurat".

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Din cauza ca avea un conflict activ in tara. Nu se accepta membri noi pentru care NATO ar trebui sa intre imediat intr-un razboi.

| J0B0MAT a răspuns (pentru Drimmero):

Ar trebui să te documentezi mult mai bine. Din păcate s-au temut și se tem foarte tare, dar încet încet încep să nu mai fie chiar așa de fricoși și asta datorită oamenilor care protestează, oamenilor care luptă.

| minrest a răspuns:

Nu poti sa intri in NATO in timpul unui conflict militar cu alt stat. Asta ar insemna ca in momentul aderarii, toate statele NATO sa fie in razboi cu acel stat - cu Rusia, in cazul nostru. Cum a invins revolutia in Ucraina si a fugit Ianukovici in Rusia, aceasta a anexat Crimeea si a ocupat Dombas, tocmai ca sa se asigure ca Ucraina nu va putea intra in NATO. Iar intrarea in EU, e acelasi lucru, EU fiind o uniune politica, care are dealtfel si un aspect militar, este o alianta complexa. Chiar in momentul in care a cazut dictatura, EU a permis Ucrainei sa exporte fara taxe in intreaga Uniune, le-a dat avantajul economic al apartenentei; a fost tot ce se putea face pentru un stat in conflict.

Întrebări similare