Cardurile cu ajutor pentru alimente se vor da anumitor categorii sociale cu venituri mici nu doar pensionarilor cu pensie sub 2000lei. Mai informează-te
M-a informat televizorul destul! Oricum sta treaba, faptul ramane acelasi, ce-i care au muncit sa-si faca pensie buna o sa aiba in final mai putin bani decat ceilanti care nu sau deranjat prea mult...
In plus, deviez de la subiect, i-am lasat prea mult sa-si dea pensii speciale in timp ce oamenii cu mai mare importanta in societate sunt considerati cu pensii nesimtite (medici, militari, etc)! Si acum ne spun, ne pare rau mai mult nu putem face, ne-am inflat!
Hai mai documenteaza-te inca putin.
Ca aia 700 lei sunt un ajutor primit o singura data, nu e o majorare a pensiei.
Te documentezi inainte sa te iei de pensionarii care abia traiesc, da?
Bine ma, a fost asa o sugestie, daca nu stiu aia e, am spus clar ca nu ma bag in chestii de politica, dar parca prea mare e zarva daca le da doar o data! Nici de mancare pentru o luna nu ajung daca sunt mai multi de 4 in familie...
Daca sunt 4 in familie poate au mai multe venituri totuși. Normal că nu le ajung niciodată 700lei dar decât deloc... Măcar își mai achita din facturile care se măresc din ce in ce mai mult.
Pensia minima ar trebui sa fie la nivelul cosului minim de consum, considerat astfel la finele anului trecut:
- 2.708 lei pe lună pentru o persoană adultă singură;
- 4.417 lei pe lună pentru o familie de doi adulți fără copii;
- 5.993 lei pe lună pentru o familie de doi adulți și un copil;
- 7.234 lei pe lună pentru o familie de doi adulţi şi doi copii.
( https://romania.europalibera.org/......87963.html )
La un asemenea nivel minim, guvernul n-ar trebui sa mai acorde pomeni pe tichete sau pachete de ajutor.
Toata lumea a muncit cam la fel! Doar pe joburi diferite, daca ala cu pensie 1900 ajunge pe la 3000, si alalalt are deja 3000, de ce sa-i dea astuia in plus?
E normal sa dai celor cu venituri mai mici, sa fie putin un echilibru, nu unu sa aiba 1999 lei si altul 8000.
Ca ala cu 8000 poate sta si cu 7500, ca tot mult e, dar mai iau si ceilalti putin.
Ca asa aia cu mult vor avea din ce in ce mai mult, si nu prea e okey asa, si nu mai sunt fonduri pentru astia cu pensii mici.
Ca aia de la 2000 in sus nu iau, e altceva, asa sunt range de suma, asta e. De la 2000, nu de la 2001, deci ce incepe cu 2000 nu ia.
Ca si la analize daca ceva trebuie sa fie sub 100 adica maxim 99, si tu ai 100, deja ai depasit limita exact cum ai avea 110!