| Frank51 a întrebat:

De ce nu iesim in strada? Ajungem incet inapoi spre comunism? Stim ca trebuie sa iesim dar nu o facem, asteptam sa vina un miracol sa il dea jos pe dragnea, sau ne e frica de ei?

Frate stim ca singura solutie sa facem treaba este sa iesim in strada si sa incercam sa schimbam ceva, dar vad ca nu se iau masuri, stam asa cu toate pe capul nostru si nu facem nimic.

8 răspunsuri:
| CiobotaruValentin a răspuns:

Salut.Din păcate am devenit un popor de indiferenţi care aşteaptă probabil miracolul* acela sau să se întâmple ceva, neobservând că se întâmplă pe ascuns multe care duc la dezbinarea şi dizolvarea poporului român.Ce nu ştiu aceştia este faptul că ceva bine nu o să mai vină niciodată. Vibrez cu această durere de român şi de om, care s-a săturat de comunism.

| Stropdeploaie a răspuns:

Nu mai ai cu cine frate! Toti lasii au fugit in alte tari! Si au uitat de Romania. De tara unde s au nascut.De Tara unde au luptat bunicii buniciilor nostri desculti si cu burtile goale! Care au stat cu fruntea sus si pieptul inaintea dusmanului! Care pur si simplu n au dat inapoi si nu au tradat tara asta mica dar frumoasa! Saraca dar bogata! daca si stramosii nostri au fii tradat tara. acum vorbeam ungureste!

| Lorena7712 a răspuns:

Bun. Vorba intregii Romanii "muiePSD". De acord cu tine. Dăţile trecute cand am iesit in strafa ce am rezolvat? Nimic. Am fost gazati. Nu mai are niciun rost nimic, Romania e o tara pierduta pentru ca e prea corupta, iar asta nu o sa inceteze niciodata! Pacat de noi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ne e lene. Poate. Nu are de ce sa ne fie frica. Eu am un plan iesim pe stradã sa facem ceva, doar sa incercam sa schimbam ceva, adicã sa-l dam jos pe Dragnea, si Dupã revenim la vietile noastre normale.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De fapt Dragnea vrea inapoi la comunism pentru ca atunci cand oamenii au iesit in strada, el a pus jandarmii sa bata pe oameni si sa ii gazeze. Vrea sa bage frica in oameni ca nimeni sa nu mai aiba curajul sa isi spuna oful.

Aceasta se numeste dictatura dragnea.

| AFR81 a răspuns:

Din fericire, aici pe TPU beneficiezi de anonimat. Daca as fi spus asta pe Facebook, cu siguranta as fi fost linsat in cel mai urat mod de o multime de persoane. E pacat ca nu-ti mai poti exprima liber o parere in tara asta.
Sa iesiti in strada pentru ce? Il puteti da jos doar prin vot, atunci cand sunt alegeri. Asta ar fi trebuit sa faceti. Dar, bineinteles, v-a durut undeva si ati stat acasa si acum, sub influenta Facebook-ului si a anumitor canale de stiri, vreti sa iesiti in strada. Nu spun ca e cea mai buna guvernare, insa nu este ceva care sa necesite masuri radicale. Pana acum, totul pare ok. Vom vedea ce va fi peste cativa ani, cand se va vedea daca masurile luate acum au fost de bun augur sau nu. Atunci ori se va prabusi, ori va creste si mai mult in sondaje PSD-ul. Pana vom ajunge acolo, crede-ma, ceea ce auzi tu la stiri ca, spre exemplu, o dezinformare crasa: nu vor mai putea fi folosite camerele video drept probe, nu este intotdeauna adevarat. Nici ca tara e in pragul colapsului. Nici ca totul merge incredibil de bine. Asculta toate variantele si, daca esti capabil, cerne foarte bine informatia pentru ca, desi toti sustinem ca suntem priceputi, crede-ma, foarte putini sunt cei care inteleg politica. Este un domeniu mult prea complex. Necesita studii de specialitate in foarte multe directii. Tu, tanarul care asculta la Digi24 si Realitatea nu esti mai presus decat pensionarul care urmareste, zilnic, Antena 3 si RomaniaTV daca credeti tot ce zice acolo si impartasiti si altora. Sincer, daca as ruga un economist, un jurist sau un analist politic sa iti puna cateva intrebari elementare, sunt absolut convins ca nu ai sti sa raspunzi. Hai sa asteptam, sa nu ne mai uitam la idiotii aia care, sincer, cred ca erau sub influenta alcoolului sau a narcoticelor astazi, pentru ca altfel nu stiu cum ar fi putut sustine ca i-au demis pe Dragnea si Iordache si sa nu mai instigam noi la haos. In regula?

| Frank51 explică (pentru AFR81):

Iti respect opiniea, dar cu toata parearea de rau nu sunt de acord cu tine. Am votat tot timpul ce am crezut ca e bine, ce am crezut ca ne va ajuta pe viitor, ceea ce ar fi fost cel mai mic rau, dar nu am rezolvat nimic, de ce dai vina pe noi? cine iti permite sa generalizezi? Un popor poate sa decida oricand ca vrea sa schimbe guvernul, iar daca acest guvern chiar i-ar pasa de noi ar trebui sa ia masuri.

De ce vorbesti asa lejer despre ei? Nu ti s-a umplut paharul? S-a ajuns sa iei 11 mil pe luna salariu din care facturile sunt jumatate iar restul dai la scoala la copii, tu din ce traiesti? ai ajuns in anul 2018 sa nu iti ramana 100 de lei pentru motorina, iti place asa? Intre timp dragnea modifica 5 legi in favoarea lui si continua sa stea pe sezlong in timp ce in cont i se vireaza 50.000 lunar.

| AFR81 a răspuns (pentru Frank51):

Asa este, poporul decide daca schimba partidul aflat la guvernare sau nu, insa acest lucru se face atunci cand se organizeaza alegeri parlamentare. Astfel, prin forta, precum a fost la acel protest al diasporei, este ilegal. Asta e realitatea, democratia si modul de actionare intr-o tara civilizata. S-a intamplat, intr-adevar, si o cadere a guvernului in urma unui protest, insa daca Ponta a cedat din motive stiute numai de el, nu ar trebui sa ne obisnuim cu asta.
Viata este grea, ai dreptate. Majoritatea ne chinuim si muncim din greu, iar multi dintre noi sunt plecati in strainatate. Am si eu foarte multe rude prin Europa. Nu imi este usor nici mie, aici, dar mai ales lor. Dar, crede-ma, niciun alt partid nu ar putea schimba asta in termen scurt. S-au facut multe greseli de la Revolutie incoace, astfel ca Romania pare condamnata. Salariile si pensiile au crescut in timpul acestei guvernari, chiar foarte mult in unele domenii. Si segmentul in care doresc eu sa ma indrept, invatamantul, a fost avantajat. Totusi, se aud voci cum ca aceste cresteri ar fi nesustenabile, astfel ca am decis, inainte de a-i lauda, sa las timpul sa demonstreze daca au fost niste masuri bune sau nu.
Treaba cu legile justitiei modificate in favoarea lui Dragnea este mai mult decat discutabila. Ti-am spus, nu multa lume are studii juridice, astfel ca mass-media se poate juca foarte usor cu mintile oamenilor in favoarea propriului interes.
E evident ca si Dragnea, asemeni foarte multor politicieni din tara este un hot, insa averea nu si-a facut-o ieri, averea o avea si inainte de alegeri, dar lumea l-a acceptat. E evident ca nu ar putea sa justifice toate bogatiile pe care le detine, insa lumea l-a votat si justitia nu a putut sa-l inchida. Nici atunci si nu stiu daca poate chiar si acum.