| LanguageMaster a întrebat:

De ce politicienii țin cu dinții de pensiile militarilor și nu vor să le elimine?

Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

Te referi la pensiile 'speciale' militare, eu ma refer la toate "specialele" la modul general in randurile ce urmeaza.
Cum ar putea niste porci de parlamentari care multi dintre ei au fix acest tip de pensii speciale sa voteze eliminarea pensiilor speciale?

Daca nu se indeplineste acest jalon de taiere a pensiilor speciale si nu primim fondurile de cateva miliarde de euro -ATENTIE miliarde de euro- de la UE, din cauza acestor jigodii denumite parlamentari, si nu iesim in strada sa-i dam jos, inseamna : ca natie suntem ultimii nu din Europa, ultimii din lume! Ultimile slugi, cu capul plecat si umiliti de 600 de maimutoi care sunt acolo desi Referendumul national a decis sa fie 300 de maimute!

Astia suntem fratilor, niste capuri plecate.

Toti sunt mai destepti si mai nationalisti ca noi, francezii au facut rascoala cand le-a marit varsta de pensionare, englezii au facut revolte de strada cand li s-a marit studentilor chiria din camine, toti fac revolte cand li se incalca un minim drept, un drept fundamental.
Noi suntem calcati in picioare de peste 30 de ani, nu face nimeni nimic, doar 2 mosi cu 2 cartoane mazgalite platiti si aia cu 50 de lei si se numeste protest!
Noi nu avem nevoie de proteste, noi avem nevoie sa schimbam Guvernul si pe toti cei care sunt tradatori de neam. Indiferent ca sunt de la AUR, PSD, USR, PNL, UDMR s-a.m.d toti niste jeguri!

11 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Cum sa elimini pensile? Toți oameni ce au ani munciți pe cartea de munca au dreptul la pensie.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este un motiv simplu: au si ei pensii speciale.
De altfel cele ale militarilor se numesc pensii de serviciu si, din cate am citit, asa se acorda si in alte tari.

| EliLeli a răspuns:

Tocmai pe alea nu ar trebui sa le elimine.

| LordCristobal a răspuns:

Pai e foarte simplu daca ar elimina pensiile militarilor armata s-ar intoarce impotriva lor.
Si ca politician e bine sa ai armata de partea ta ca sa nu te trezesti cu proteste sau revolutie.
Armata, Politia, Justitia si Serviciile Secrete sunt pilonii prin care politicienii conduc o tara.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu tin cu dintii de pensiile miliatorilor.
Tin cu dintii de pensiile speciale in care intra si militarii care chiar le merita. Logica ca tin cu dintii e ca si ei primesc aceste pensii

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Pensiile militarilor și a judecatorilor, și a polițiștilor se numesc pensii de serviciu pe care le primesc peste pensiile pentru care au contribuit până la vârsta pensionării la limita de vârstă. În timp ce pensiile parlamentarilor și ale primăriilor sunt denumite pensii speciale și nu pensii de serviciu. Adevărul este că pensie de serviciu pentru fi eliminate daca se vrea de către parlamentari în timp ce pensiile speciale nu pot fi eliminate deoarece nu permite Constituția. Și se "simt" prost sa elimine pensie de serviciu in timp ce ei nu le mai pot elimina pe cele "speciale". Că sa le poată elimina pe cele speciale trebuie sa se facă un Referendum altfel se va ajunge că în decurs fe 50 de ani majoritatea politicienilor să aibă pensii speciale. Și am auzit că un parlamentar ar primii acum o pensie specială de 77000 lei pe lângă pensia de limita de vârstă. Dacă doriți să se modifice Legia pensiilor speciale cereți modificarea ei prin Referendum.

| Sure14 a răspuns:

Este periculos sa elimini pensiile militarilor si ale magistratilor. Este o compensare pentru niste oprelisti pe care ei le-au avut in timpul vietii. Sigur, poti spune ca ei si-au ales profesia. Insa, in lipsa acestora, loialitatea va fi in scadere. Uita-te doar la nivelul coruptiei din 90 si compara-l cu cel de acum. In 90 eram o tara bananiera.
Uite, de asta nu e bine sa eliminam aceste pensii de serviciu, care nu sunt speciale.

| Simpatic a răspuns (pentru Sure14):

Mister, cred ca traiesti in alta tara sau la tine in judet e lapte si miere precum in Miami... daca nu stiati suntem cea mai corupta tara din UE si asta spune ca nu ne-am indepartat de statutul de tara bananiera din trecutwinking cheers

| Sure14 a răspuns (pentru Simpatic):

Nu suntem cea mai corupta tara din UE. Printre cele mai corupte, da. Nivelul nu se compara cu perioada in care magistratii aveau salarii si pensii mizerabile.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Pentru cei care nu cunoasteti: militarii, pe langa contributia la pensie ca orice civil, au contribuit si la pensia suplimentara spre deosebire de alte categorii de pensii. Ideea este ca se spune ca sunt pensii "speciale" de idiotii care nu inteleg de ce contributia noastra a mers la Bugetul M.Ap.N. si nu la Bugetul Casei de Pensii civile. Acesti imbecili nu inteleg ca totul intra in Bugetul Consolidat al Statului si de acolo se reimparte. Asa se face ca eu, militar, cu 34 de ani de munca din care 27 in armata am pensia mai mica decat femeia de serviciu de la electrica, Parlament, Guvern, etc. Eu am pensia sub 3.000 lei, ofiter superior in grad si o femeie de serviciu de la Electrica Distributie a ras si mi-a spus: "Eu am peste 3.000 lei". Pentru asta propun ca si noi militarii sa lucram de la 08:00 la 16:00, sa nu lucram sambata si duminica, sa nu mergem la razboi (Doamne fereste!) decat in cursul saptamanii, intre cele 8 ore si sa avem concediu si zile libere si atunci. Sa ni se plateasca dublu zecile de ore suplimentare pe luna. Faceam de serviciu Duminica spre lunea, intram in unitate duminica la ora 12:00 si ieseam lunea la ora 15:30 sau 16:00 daca nu era ocupat comandantul sa ne schimbe la timp. Daca nu, plecam si la ora 17:00. A doua zi la serviciu normal desi ar fi trebuit sa avem o zi libera. Doar cei care lucrau sambata pe lduminica aveau luni liber. Aveai 10 zile aplicatie si-ti dadea 2 zile libere, tu stand zi si noapte in aplicatie, prin ploaie sau prin frig, dormind 2-4 ore pe apucate si, in cele mai multe cazuri, in cort, grajd, sau caminul cultural si incalzindu-ne din rasuflarea noastra si a soldatilor. Cine vrea ii dau link-uri sa se dumireasca ca am platit si acum pensia suplimentara nu-i nicaieri.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Apropo! O doamna civil (Georgeta Gheorghe - Dreptul muncii la Universitatea din București) spune asa:
"Să dăm puțin timpul înapoi și să facem următorul exercițiu:
- în 2019, luna februarie, luăm doi pensionari, unul civil și altul militar, amândoi cu o pensie brută de, să zicem, 2500 de lei.
? La 1 septembrie 2019, pensionarului civil i-a fost indexată pensia cu 15%, pensia lui devenind 2875 de lei. Pensionarul militar nu a primit nimic.
? La 1 ianuarie 2020, pensionarului militar i-a fost indexată pensia cu 4, 6%, pensia lui devenind 2615 lei. Civilul a ramas pe loc, dar avea deja mai mult, 2875 de lei.
? La 1 septembrie 2020 civilul a fost indexat cu 14%, pensia lui devenind 3278 de lei, militarul a rămas cu 2615 lei.
? La 1 ianuarie 2021 niciunul nu a primit nimic.
? La 1 ianuarie 2022, pensionarului civil i-a fost indexată pensia cu 10%, pensia lui devenind 3606 lei, iar pensionarului militar i-a fost indexată pensia cu 2, 6%, pensia lui devenind 2683 de lei.
? La 1 ianuarie 2023, pensionarului civil i-a fost indexată pensia cu 12, 5%, ajungând la 4057 de lei, pensionarului militar i-a fost indexată pensia cu 5, 1%, ajungând la 2820 de lei, după care, în funcție de momentul ieșirii la pensie, a mai fost indexată fie cu 7, 4%, fie cu 3, 8%, ajungând ori la 3029 de lei, ori la 2927 de lei.
‼️Asadar, după 4 ani:
Civilul are 4057 de lei pensie, iar militarul are, ori 3029 de lei, ori 2927 de lei, în funcție de data ieșirii la pensie".