| AlexDorinel a întrebat:

De ce romanii din centrul României si din Transilvania sunt mult mai educati decât restul?

Am văzut o pe pielea mea și multi prieteni au zis asta.

15 răspunsuri:
| Classiffied a răspuns:

Nu se zice am simtit pe pielea mea?

| Invictusman a răspuns:

Trebuia sa spui,, am văzut cu ochii mei ".
Ardelenii sunt mai educați puțin dar nu e o regula, ți am mai spus depinde de educația primita la nivel invidual. Poți găsi și un Țigan mult mai educat decât un roman, mai rar ce - i drept dar sunt cazuri și cazuri nu putem generaliza.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru Ca Transilvania a fost parte a lumii vestice-civilizate

| Werrich a răspuns:

De ce generalizari? Am fost de multe ori in Cluj si tot ce am vazut a fost aroganța din cuvintele lor.

| Eireann a răspuns:

Nu cred ca suntem neaparat mai educati, asta depinde de fiecare om in parte. Unii zic ca din cauza ocupatiei Austro-ungare oamenii au fost oarecum obisnuiti sa fie mai ordinati si seriosi dar eu nu stiu daca e adevarat. Un prieten ungur zicea ca la ei in familii inca de mici copiii sunt invatati sa fie cuminti si politicosi ca altfel sunt pedepsiti si din cauza familiilor mixte genul asta de educate mai aspra s-a raspandit.

| radualmasan a răspuns:

Eu sunt din Sibiu si mereu cand merg in zona de Sud (Bucuresti-Constanta) vad investitii majore, pe cand noi am ramas cu ideea asta pre-conceputa ca suntem "diferiti". Aia au de mult autostrazi, mega-investitii, mega-afaceri in port, rafinarii, plaja, delta, turism etc. Se simte cum totul renaste si se dezvolta acolo. Dar la noi? Din pacate am ramas in urma, la noi de-abia acum se chinuie cu autostrada. Mergi la Sinaia si vezi statiune plina cu acoperisuri ruginite, gunoaie prin paduri, strazi de evul mediu, arata a lumea a treia. Mie imi plac muntii nu pot sta la ses, insa observ acest fenomen de o viata si pot spune ca am ramas noi cu o impresie gresita despre noi insine. Daca am fi mai realisti, poate ne-am dezvolta si noi mai rapid.

| radualmasan a răspuns:

Atentie *Bier ( cu 'B' mare, deoarece e substantiv)

Răspuns utilizator avertizat
| radualmasan a răspuns (pentru AlexDorinel):

Nici nu am de gand laughing

| tudorvolcano a răspuns:

Depinde. Ai fost vreodată în Iași?
Poți lua toate orașele din România, Iașiul le întrece. Din punct de vedere, mare parte din elitele intelectuale românești vin din Iași, și până și acum tot așa este.

Ai văzut Cash Taxi pe Kanal D? Iașiul era cu mult peste celelalte orașe, și oamenii de pe stradă știau multe, și cei care erau interogați în Taxi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

********* cu respect
ardelenii sunt mai educati
zambesc
te complimeteaza
te fac sa te simti bine
si apoi ti-o trag pe la spate mult mai rau ca restul
dap, m-am nascut in Ardeal, stiu asta la "prima" mana

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru tudorvolcano):

Oradea a fost declarat de 3 ori cel mai frumos oras din Romania si tu vorbesti de Iasi?

| radualmasan a răspuns:

Nu stiu cum ati ramas unii blocati in ideea asta, insa eu vad ca in sud se naste o Romanie moderna, au investitii mari, porturi, autostrazi, turism infloritor, pe cand noi am ramas cu ideea ca suntem "altceva" si ne-au cam ruginit acoperisurile. Tocmai ce vin din Sinaia si credeti-ma, e o hidosenie de statiune, o EPAVA cu multa rugina si gunoi prin padure. Imi este rusine sa spun ca si la Paltinis este o boschetareala cu aroma de lumea a treia.

Răspuns utilizator avertizat
| radualmasan a răspuns (pentru AlexDorinel):

Mai multa tiganie ca in Timisoara nu cred ca exista. Aclo toti incearca sa epateze in bolizi scumpi. O fi si In sud tiganie (indeosebi in Craiova), insa totusi nu se poate compara cu cea din Timisoara. Acolo este seduil central laughing