Nici ție nu îți plac românii asa-i? Eu îi urăsc de moarte! Sunt inculți și analfabeți. Suntem în 2024 și ei nu știu ce e aia anxietatea, dar stie să judece și să te facă în toate felurile! Bine, nu sunt toți handicapați, dar 70% așa sunt! Pai românul urăște și maneaua și țiganii și când se îmbată se rup pe manele nu sunt ei cea mai ipocrita nație din lume? Sunt și eu jumate român dar deja mi scârbă de nația asta, de scârbă m-am izolat de societate, la orice colt dai numai de prosti!
Parcă spuneai că ești singurul "dă culoare" - negrotei - cum te-ai auto numit, din clasă.
Vrei să zici că cei din etnia ta nu-și bat nevestele? Nu fac femeile voastre niște "crize" pe stradă de spargi audiențele dacă pui filmarea pe YouTube? Voi nu sunteți homofobi?
Giulia asta face parte din cei 70% din analfabeți,altele nu s-ar fi deranjat! Numai cine se simte se ataca. Sunt aici și românce foarte inteligente,unele m-au impresionat,dar cu siguranță nu ea!
Sunt ogramada de români care din cauza românilor pleacă în străinătate și din cauza banilor,dar și din cauza mentalității comuniste care a rămas înrădăcinată din comunism! Nu ne suporta nimeni,asta ar trebui sa ne de-a de gândit! Prin străinătate noi românii ne facem cel mai mult rău și ne săpăm! Am fost in multe tari și am văzut cum sta treaba! Ne dăm oameni sfinți,mergem la biserică și când ieșim de acolo bârfim aproapele nostru,îl denigram și judecam,sa nu mai zic de blesteme! Ăștia sunt fasciști de aia iubesc propria nație,dar noi pe dincolo și Rromii numai rele facem, barum țiganii nu au educație au o scuză, romanul are de toate și degeaba.
Nu sunt toți așa, dar e grav, suntem în 2024 și nu ne-a venit mintea la cap, avem o mentalitate tare primitivă.
Noi ne credem omniscienți, că le știem pe toate, noi tăiem noi spânzurăm noi marginalizăm oamenii diferiți, noi ne credem ZEI și când în colo nu știm ecuații de gradul 1 sau tabla înmulțirii așa mari genii suntem.
Când o să ne acceptam unii pe alții atunci e un alt story,și ei sunt oameni și țiganii sunt oameni, nu sunt toți la fel, numai noi le dăm bullying și îi atacăm peste tot. Suntem pierduți, nici dacă se declanșează un război mondial nu o să ne revenim, atâta răutate in viață mea nu am văzut ca la români!
Ca e usor, orice alta ruta necesita introspectie, gandire critica, empatie - toate lucrurile la care crestinii nu exceleaza.
De ce ai impresia ca te ia lumea la misto daca esti negru? Rasismul in America e sistematic ca in tot restul lumii, nu e despre mistouri, chiar se umbla tiptil in jurul negrilor.
Asta e nu putem schimba nimic! Eu nu mă pot adapta între așa oameni! Știi ce am observat la noi? Ne dăm prieteni,ne iubim,ne zâmbim și când suntem cu alții numai bârfe și denigrări când acei prieteni lipsesc,acest lucru se întâmplă la majoritatea,pentru că nu au idei de discuții așa că aleg sa atace,că altfel fac râie! Mereu ne la nesfârșit ne atacăm între noi și vrem sa părem sfinți și fără de păcat,și perfecți! Ne dăm ceea ce nu suntem, efectul de turma de oi,foarte rar vezi un om cu bune maniere și diferit!
Noi suntem cea mai perfecta nație,așa de perfecta că și în imnul nostru național scrie: "deșteaptă-te române! Nu mă dau un om inteligent,nu e cazul,dar macar eu sunt autentic și sunt obiectiv,spun omului în fața ce am de zis nu pe la spate! Niciodată nu denigrez sau atac sa par eu cool in fața celorlalți,îmi văd de treabă mea,nu deranjez pe nimeni. Îmi pare rău pentru unii daca s-au simțit,dar asta e adevărul! Ii condamnan pe unii că sunt cum sunt și știi ce am sesizat? Ca cei care blamează exact același lucru îl face in intimitate! Hai sa ne prefacem toți în pana mea că suntem un popor de oameni civilizați când eu vad zi de zi culmea de la fete ce înjură cu *** și cu alte și sunt angajate,cum îi văd pe unii cum flegmeaza din fundul grădinii pe străzi,sau unii care râgâie până în China,sau fluieră ca ciobanii peste tot unde se duc!
Oricum eu nu pot sa schimb o țară întreagă, degeaba sunt eu revoltat, nu rezolv nimic! Unii vor rămâne așa în continuare, nasol e că sunt și cu studii superioare așa! Dar am tot respectul pentru cei ce sunt diferiți! Nu sunt chiar toți așa!
Daca ești diferit nu poți supraviețui la noi, trebuie sa te muti într-o țară mai civilizata chiar dacă o să fii marginalizat! Oamenii ne marginalizează pe bună dreptate, s-au săturat de noi.
Nu vrei să știi prin ce trec și câte mi s-au întâmplat! De ce crezi că am anxietate? Regret că m-am născut în țară asta cu așa oameni! Sa te ferească sfântul sa fii bolnav sau la greu că românul nu are milă, te vede jos se bucura și îți dă și el pe lângă ce ți-a dat soarta. E trist dar asta e realitatea, noi nu știm să fim oameni.
Dumnezeu și-a luat de mult mâna de pe noi și pe buna dreptate! Suntem un popor blestemat, asta că suntem răi și parșivi din calea afară!
Asta e! Eu am văzut cum e societatea și ce putem! La judeca o sa plătim cu toții, nu scăpa nici unul!
Ce-mi place de tine, îmi dai oportunitatea să-mi dezvolt gândirea critica și mai mult decât e deja
Romanul tradițional homofon a prins vremea comunistă, vreme care a lăsat un gol in multi.In comunism erai nevoit să iei de bun ce ți se spunea și nu aveai voia să fii inteligent,c-o mierleai(recomand filmul "Cel mai iubit dintre pământeni" sau chiar cartea,daca vrei sa te cultivi și mai mult)
Practic,creierul unui individ de sorginte comunistă a devenit lipsit de striații cerebrale,concert, el își bate femeia pentru că așa a văzut și la ai lui, asta e modul lui de a-si da cu părerea, de a se face înțeles.
De aceea mulți tineri din ziua de azi învață din greșelile părinților lor și încearcă să fie cerebrali și empatici cu celălalt.
Acum te-am luminat, maestre?
Bro,eu te înțeleg perfect,dar hai sa o luam logic,oamenii ăștia au trecut printr-o generație în care pararea lor era fix pix nici hârtie de șters in dos,au fost obligați să accepte niste rahaturi de idei preconcepute,asta pentru a putea trăi (vezi cazurile cu disidenți și în ce fel au fost chinuiți doar pentru că au avut dreptate), niste oameni care au fost nevoiți să vadă iadul pe pământ doar pentru a trai.
Nu le iau apărarea, ci zic doar că au trăit niste vremuri grele.
Ia-o logic, tu ai accepta că vremurile acelea chiar au fost așa de nașpa încât oamenii aia se băteau la propriu pe mâncare, mai ales după faza cu WW2?
Exact! Sunt niste preconcepții fixe doar pentru că așa au fost învățați și ei,la rândul lor, să facă pentru că li s-a spus că așa e bine.
Deci nu oamenii sunt de vina,ci ideologia care a domnit zeci de ani,ideologia a spălat pe creier stația mii de oameni.
De ce sunt analfabeți și cum mai sunt, tocmai pentru că li s-a redus capacitatea intelectuală, rațiunea le-a fost extirpată pentru că dacă se dădeau inteligenți, zăceau prin minele de sare sau oriunde mai stăteau.
E mult mai complex decât ceea ce se vede la suprafața, dar tot ce pot sa îți spun e că și tu faci fix ce fac acei 70%, și anume sa judece după aparențe și să fie ipocrit.Nu am nimic cu tine, dar asta e adevărul.
Faptul că tu însuți nu îți accepți condiția, e evident că nici alții nu o vor face și asta nu e vizibil doar la nația noastră, ci la toate națiile din lumea asta.
Chiar te-as invita sa mai ieși în lume și să vezi, oare alte nații te considera altcumva sau tot nația respectiva o fi de vina pentru perspectiva ta limitată asupra ei?
Eu nu trăiesc iadul zi de zi că am depresie și anxietate și lumea mă judecă și denigrează că nu lucrez când eu de abia pot sa ies din casa!? Asta îmi dă mie dreptul să bârfesc toată ziua cum o fac majoritatea și să dau cu hate? La ce bun,la ce folos? Una e sa fii comunist alta e să fii un om fără scrupule,fără caracter! Fetele sunt comuniste? Peste tot vad cum înjură cu aia lor,băieții și ei! Suntem noi un popor civilizat? Nu,nu suntem! Suntem cei mai răi și meschini,o pâine nu dam unui om bolnav dar știm să râdem de el! Mai sunt și oameni buni dar tot mai rar exista! Sunt multe de zis, nu are legătură neapărat cu fascismul ci cu educația de acasă,sau lipsa ei! Nici eu nu sunt prea educat dar nu ma duc la unul și la altul să bârfesc toată ziua cum fac românii și să atac oamenii vulnerabili. Aia habar nu au prin ce trece un om și de ce a ajuns așa,in loc sa ajutam îl nenorocim,asta suntem noi boss nu mă poți tu contrazice! Ai fii tu foarte inteligent dar știi și tu că e așa excluzând comunismul. Sunt și tineri proști! Eu am ieșit și așa oameni răi ca noi nu am văzut nicăieri! Vezi că eu nu am avut anxietate mereu, am fost un tip umblat, și știu ce vorbesc! Unii nu au trecut nici vama eu am vizitat multe țări. Te doare puțin că ești român, asta e te înțeleg, dar eu nu pot sa tac! Nu vrei sa știi prin ce am trecut și prin câte trec din cauza că avem o mentalitate de rahat și judecam fara sa cunoaștem omul și prin ce a trecut.
Stiu omule la ce te referi. Universul nu are cum sa raspunda decat cu energie nu tocmai buna, caci 90 la suta sunt pe vibe negativ. Probabil acest popor va disparea si peste 100/200 de ani va fi o alta natie care va respecta acest spatiu minunat si bogat in care ne aflam.Ma refer la cei care vin sa lucreze la noi din Filipine si de unde mai vin. Vor ramane aici se vor inmulti si le urez succes.
Din pacate cei buni platesc pentru cei rai si totuși, tu ai un loc unic si din punctul acela mic, mic, unde te afli te poti conecta la Univers si macar putin din realitatea ta se va schimba. Sunt si oameni de treabă, putini dar sunt. Schimba putin din vibe si s-ar putea sa ai si surprize plăcute. Si in alta ordine de idei, pune o muzica frumoasa ce ti place, da i incolo pe toti, ca fiecare cu ale lui, canta, dansează si fii putin bucuros. Iti dai seama ce miracol totusi cu viata asta a noastră si ca facem parte din Universul asta magnific si mai si constientizam asta. Exista si o parte plina a paharului. Daca cineva mi o arata pe cea goala, ma doare la bascheti, eu tot pe cea plina o vad ca asa am eu chef.
Seara linistita
Man, oprește-te o secundă și ascultă aici.
Daca tu ai o părere proasta despre tine,atragi oameni care să amplifice această stare interioara.
Chestia asta se aplica și cu toate lucrurile din viața ta.
Daca tu gândești constant probleme, asta primești și nu e un lucru de treacă meargă, pentru că e vorba de fizica cuantica.
Degeaba vrei tu lucrul x,daca tu manifești in univers tot sărăcie,frustrare,dispreț.
Legat de fetele din viața ta,sa nu uitam că nu toata lumea este la fel și,drept consecință,e greșită generalizarea ta.Tu atragi fix acele femei cu probleme care îți arată că și tu ești o problema la fel ca ele,tocmai pentru că TU le atragi prin gândirea ta.
Plus că se nu uitam,multe fete provin din familii comuniste care au moștenit anumite tipare de la părinții lor,asta e, ghinionul tau sa dai de ele.
Hai sa te iau altfel,tu ești civilizat? Tu cum te raportezi la semenii tăi? Întorci și celălalt obraz sau orgoliul câștigă? Daca orgoliul câștigă, eee, atunci dai de oameni orgolioși care sa îți arate că la tine e acea problema (efectul oglinzii)
Eu cred că știu cât se poate de bine despre ce zici, însă, sa știi atât de la mine! Puterea gândului este constructivă sau distructivă iar universul tau este rodul imaginației tale!
Citește de mai multe ori!
Nu de femeile mele zic,peste tot unde mă duc efectiv vad fete care înjură ca in codru! Nu are legătură cu ce spui tu că suntem cea mai ipocrita nație! Eu am o părere bună despre mine. Eu zic că suntem ipocriți din calea afară, nimeni nu e că noi! Nici nu ai idee prin care tari am fost, crede-mă că nu e nimeni ca noi! Noi pe dincolo ne-o tragem cel mai rău, adica ne facem cel mai mult rău, tu inca nu ai fost! Îmi pare rău dar eu imi mențin părerea! Pur și simplu nu îmi plac românii nu e așa de greu de înțeles! E simplu! Cei care sunt diferiți cu aia stau altfel la discuții, pe restul îmi fac nevoile și cam atât.
Aici sunt de acord, si eu i-as gaza.
Majoitatea se multumesc cum e societatea, la noi cvel putin e dezastru dar mna"las ca e bine si asa" eu peste tot unde ma duc vad greseli, prosti, si daca as incerca sa rezolv ceva lumea nu vrea e gen de ce deranjez cine sunt eu sa vin cu idei noi sau de ce incerc sa schimb, mentalitatea de turma mereu a fost una din lucurile pe care le urasc cel mai mult. In final este exact cum zicea si morpheus, cei diferiti se lupta cu cei care ar face orice sa protejeze sistemul, desii ei zic ca il urasc dar nu ar face nimic sa il schimbe.
Da,se pare că există la tine o problema legata viziunea distorsionată asupra realității.
Din păcate,șansele să vezi tu românii cum sunt ei de fapt,sunt cam mici...
In altă ordine de idei,înconjoară te cu oameni valoroși și ignora pe cei care îți displac,că sunt sau nu în realitate ta,e doar o chestiune ce pleacă de la minte.
A, și dacă alte nații au empatizat cu tine, de ce nu faci o schimbare de frecventa energetica, poate așa te-ai face și bine.
Nu știu, doar zic
Mai mai tu mereu ma trimiți la culcare
Dar eu te ador și uite că ești româncă nu ești altceva și îmi e tare drag de tine! Asta rezultă că nu sunt rasist! Cei care se regăsesc în ce am menționat se simt asta e problema, restul care sunt ca tine nu se ataca!
Da ai dreptate, dar nu conteaza cine are dreptate tho conteaza ca idile si viata sa se indrepte spre asa zisul "bine" pe care noi il consideram a fii bine, si sa facem sa ne usuram vietile si sa ne intelegem unul cu altul ca vorba ai singuri nu puteam trai avem totusi nevoie si de comunicare in final, eu am inteles asta, ca am incercat si sa ma izolez de lumea dar degeaba.
Proglema este nepasarea si orgoliul oamenilor care predomia din ce in ce mai mult, lucur care nu permite schimbare in bine.
Si da multe idologii invechite care au fost transmise din generatii inca predomina in mintea unora. Nu puteam spune ca inca am scapat 100% de comunism sa zic asa si alte mentalitati ce au fost impuse de dinainte...din pacate asta e mai trebuie sa treaca ceva timp si vom vedea in ce directie vom merge.
Uite-o pe Ioana e româncă și o ador nu sa atacat că restul are o alte mentalitate! Și mai sunt multi care sunt de acord cu mine! Când pățești și treci prin câte am trecut eu și cei din apropierea ta te ataca mereu pe nedreot fara sa te cunoască,pai chist nu ma mai interesează ce spui tu sau altii! Sunt și altji rău și dușmănoși,rasiști,dar aia nu de dau creștini ca noi și sfinți,nu sunt la nivelul nostru de ipocrizie,e imposibil de egalat! Numai dacă ești mai colorat la noi ești deja făcut praf pe vecie indiferent că ești un om sfânt! Tu nu vezi că noi respectăm interlopii,că ei sunt modelul tinerilor? Criminalii in serie,mafioții, bătăușii! Ce fac părinții lor dorm pe vecie? Tu nu vezi că noi avem femei la prostituție peste tot in lume? Suntem campioni! Fete gravide adolescente,suntem campioni la multe, și la incest aproape! Cum pot sa respect eu un popor care urăște țiganii de moarte și cand in colo se rup pe muzica lor! Sunt mii de exemplare, eu mă refer la ipocrizie mai mult, suntem falși, ne dăm ceea ce nu suntem! Daca aveam cu toții românii ceva pai imi făceam 1000 de conturi și va înjurăm pe toți toată ziua, dar după cum vezi sunt români pe care eu ii iubesc aici pe TPU, deci nu e chiar o generalizare. O seara plăcută. Eu mă lupt cu încălzirea globală, pe români nu mai poate sa ii schimbe nimeni!
Mă bucur că empatizezi cu Ioana!
Uite, vezi? Mai sunt și oameni buni! Înseamnă că nu ești chiar așa de departe precum te vedeam! Continua, atunci și o să fie bine!