| contstersinteresscazut a întrebat:

De ce școala și instituțiile educaționale nu te învață singurul lucru care contează în viață: cum se fac banii și cum să faci bani? Fiecare tânăr care termină liceul sau facultatea începe să-și dea seama, treptat, de lumea în care trăiește și își dă seama că nu a fost învățat de singurul lucru care contează.

9 răspunsuri:
| TimberWolf a răspuns:

Scoala iti testeaza memoria si abilitatea de a gandi atat, nimic mai mult.

| 1onurSimion a răspuns:

Eu cred cu Adevărat 100%la100% că trebuie predată de urgență educația sexuală, bun simțul, loialitatea, sinceritatea, cum să fim oamenii, cum sa rămânem, oamenii și cum să nu ne vindem pentru banii sufletul, sănătate... De asta este nevoie în societate, eu asta observ ca ne lipsește grav grav de rău empatia umanitate între noi respectul între noi.


Astăzi "oamenii" își oferă atenție, respect, doar după banii, mașină pe care o conduci, hainele pe care le ai de pe tine să fie de firmă, casa pe care o ai sau apartamentul dacă ai vrăjeală la tine dacă ști sa minți frumos dacă ști sa fie un om de... atunci toți "oamenii" ăștia de vor ține pe lângă ai fiindcă ești ce trebuie pentru ei nu mai contează de unde vi cine ești, cine este...ce vârsta ai...ști sa fi un "om" de nimic? atunci ești bun.

Dacă te vede te știe cu Dumnezeul înainte ori ești vreun nebun ori ești un ciudat ori ești un handicapt orice numai om nu ești pentru ei că nau ce face cu tine... înțelegi? Trebuie să stii să fi un "om" de nimic și doar banii să ai atunci ești "cineva" atunci ești ce "trebuie"...

Banii poți să faci din orice muncă în ziua astăzi este de ajuns să vrei să muncești.


Sa fi om de nimic nu te costă nimic. Sa fi om cu Adevărat de a lui Dumnezeu te costă totul absolut totul contează totul. în ziua de astăzi ai mult mult mai mult de pierdut, tras, îndurat dacă ești cu Dumnezeul pe același drum dar dacă ești un "om" de nimic nu ai de pierdut nimic. Da ei nu-și dai seama "nu știm ce facem"...

| gabicoo a răspuns:

La școala profesională și la liceul tehnologic te învață o meserie. După absolvire muncești și câștigi. Logic! Nu?

| Xena20 a răspuns:

Pentru că școlile și facultățile sunt făcute să creeze slugi pentru bogații care conduc lumea, nu ii interesează sa te învețe să faci bani și să te descurci singur, ii interesează doar sa nu iesi din sistem, sa te tâmpească de tot, sa nu mai poți gândi cu capul tau și să muncești apoi toată viața pentru vreun angajator, pentru bănci și pentru stat, fara sa te alegi cu mai nimic.

| Folkin a răspuns:

Ba te invata. Doar tu nu stii ca tot ce studiezi in scoala te invata cum sa faci bani.
Acolo nu iti spune "dai cu ciocanul aici si 'bati' 5 lei". Ci iti da cunostintele de baza. Tu trebuie sa le valorifici.

| doctorandus a răspuns (pentru Xena20):

Si? Foarte putini pot fi bogati. Restul trebuie sa fie fermieri, muncitori industriali, frizeri, gunoieri, etc. O societate nu poate consta doar din bogatani. Cineva mai trebuie sa si muncesca.

| johnnny123 a răspuns:

Aham. Și dacă s-ar fi studiat la școală "cum se fac banii", ai fi fost atent la ore, ți-ai fi făcut temele, ai fi luat materia în serios? Nu prea cred, din moment ce motto-ul tău este "decât să muncesc degeaba mai bine stau degeaba."

Problema este că mulți dintre cei care se plâng că viața e nedreaptă (așa cum faci tu) nu sunt prea dispuși să depună vreun efort ca să schimbe lucrurile, chiar dacă li se oferă șansa.

| Xena20 a răspuns (pentru doctorandus):

Fix mentalitatea asta de ratat ni se baga în cap de mici, noi suntem "restul", niste slugi care trebuie să muncească de dimineață până seara pe 2 lei pentru stăpânii bogați, nu e bine să încerci să îți depășești condiția de simplu angajat, initiativele nu sunt ceva ok, nu e ok sa îți dorești mai mult de la viață, stai și muncește fraierule dar nu pentru tine, pentru patroni etc

| RAY a răspuns:

In primul rand ar fi foarte bine sa te învețe o meserie prin care sa îți poți câștiga pâinea ceea de toate zilele, din păcate termini un liceu și nu știi nimic, de asta ar trebui reintrodus profesionalele ca copii să învețe o meserie, as pune accent pe descoperirea vocației, foarte importanta in viața, consider PFA in lucru foarte bun