Părerea ta reflectă o perspectivă critică și sceptică față de capacitatea partidelor politice de a produce schimbări semnificative în contextul politic al României. Este important să subliniem că atitudinile față de sistemul politic sunt variate și influențate de experiențele individuale și de percepțiile asupra societății.
Dezvoltarea unei țări este un proces complex și multifactorial, iar schimbările necesită timp, eforturi consistente și colaborare între diverse părți ale societății. Corupția și alte probleme structurale pot reprezenta obstacole importante, dar implicarea cetățenilor în procesul democratic, monitorizarea guvernanței și cererea transparenței pot contribui la schimbări pozitive.
Este important să fii informat și să participi activ în procesul democratic, iar dacă ești nemulțumit de clasa politică existentă, poți considera susținerea unor mișcări civice, promovarea schimbărilor în sistem sau implicarea personală în a aduce îmbunătățiri în comunitatea ta. Este vital să te informezi și să-ți exprimi opiniile în mod constructiv pentru a contribui la evoluția societății.
Bine punctat. Aceasta este una din marile probleme a democrației reprezentative. Mecanismul în sine creează o ierarhie de influență politică și putere. Mai mult de atât, încurajează implicarea oamenilor cu interese ascunse, dar mai regretabil de atât, atrage narcisici, sociopați și psihopați într o proporție mai mare decât ce există în societate.
Avem un anume raport către clasa politică care permite acestora să facă multe chestii pentru propriul interes în detrimentul interesului populației. Acest fenomen continuă și va continua pentru că noi nu vrem în mare să ne implicăm în demersul politic.
Aici fac o paranteză. O minoritate bine organizată va domina majoritatea dezorganizată. Acesta este de fapt atuul lor suprem. Ei mizează pe faptul că noi restul nu ne vom putea vreodată organiza în așa manieră încât să-i sfidăm. Mai mult de atât, atunci când ne organizăm în urma unei idei, o facem într un mod destul de anapoda, care nu are prea multă valoare sau influență asupra lor.
Chiar și atunci când ieșim în stradă și strigăm cu gura mare, ceea ce facem de fapt este să le cerem lor să își schimbe ideile sau deciziile. Din punct de vedere legal ei nu sunt obligati să fac asta, și deseori nu o fac. Demersul eficace ar fi să ne implicăm în procesul real al politicii. Dar totuși ori refuzăm să facem asta din varii motive, ori trăim cu impresia că nu avem nicio șansă.
Pe scurt, dacă vrem schimbare, într un mod neagreabil clasei politice, ar trebui să ne implicăm în politică, să aducem noi înșine schimbarea. Sună utopic, dar totuși posibilitatea este reală.
Mai mult de atât, ca să aducem o schimbare pozitivă în lume mai întâi trebuie să devenim acei oameni corecți morali și responsabili. Altfel vom continua pe aceeași linie de corupție.
Procesul democratic de astazi este complet diferit de cel al Atenei Antice. Votul cetățeanului de astazi hrănește doar iluzia acestuia că opinia lui este luat-n calcul.
Dacă ajunge Aur și Sos la guvernare se va schimba ceva. In rău, foarte rău. Extrem de rău.
Soluția nu este să renunți la vot care e un drept și o responsabilitate civică, Dacă nu votezi, atunci le dai voie altora să decidă pentru tine, și s-ar putea să nu îți placă rezultatul.
Germania si Franța au avut o istorie și o dezvoltare diferită. (alte pozitie geografica, formare statala, regim politic, etc)
România are nevoie de cetățeni activi, informați și responsabili.
Clar nu există un partid care să facă minuni, dar există oameni care pot face diferența, dacă își unesc forțele și își exprimă viziunea.
Nu vad altă cauză în afară de asta https://ih1.redbubble.net/......00x600.jpg
E bun ca te-ai trezit, e bine si acum decat niciodata
Romanii nu ar trebuie sa voteze nimic si pe nimeni, in felul asta se vor dizolva toate si trebuie luate de la capat.
Chestia este ca ar trebuie ca populatia sa fie informata, ce sisteme de guvernamint sunt, toate, sa fie explicate asa pe intelesul fiecaruia, sa priceapa tot poporul, apoi populatia decide ce sistem accepta.
Aici e marea problema, ca nu-i nimeni interesat ca omu de rind sa stie ceva ei pe asta se bazeaza, oamenii sa fie in ceata, sa nu stie ce voteaza, sau de ce voteaza asa.
Toate partidele politice urmaresc interesul lor personal, adica is niste tilhari la drumul mare.
Am vazut la cineva, urmarea o emisiunea sau video cu o femeie din RO ce vrea sa ajunga presedinte, Sosoaca parca e numele ei.
Exact la fel, femeia vrea sa isi umple buzunarele, ori o face pentru orgoliu personal, sa ramina in istorie cunoscuta ca prima femeie presedinte din RO asta daca nu cumva o fi dusa cu pluta, ori habar nu are ce sistem are RO sau habar nu are ce este ala un sistem de guvernare si cum functioneaza el.
Pt ca odata ce stii, ca un presedinte este pe post de tabloul, pentru ce sa lupti, pentru ce sa ajunngi presedinte, ori sa spui povesti la lumea, ca tu o sa faci si o sa dregi, pentru ce spui astea?
Cum am zis, spui pentru a prosti oamenii sa te voteze, ori spui ca habar nu ai ce putere are un presedinte sau ce poate face, adica nimic.
Multi confunda functiile presedintelui din tarile parlamentare cu presedintele care se voteaza in SUA, unde este alt sistem de guvernare, e alta mincare de peste
In RO, indiferent ce partid ajunge la putere, sau cine va fi presedinte, nu se va schimba absolut nimic. Poate sa vina si Hristos, ala tot dupa constitutie trebuie sa conduca, dupa sistemul ce il are tara.
Sistemul asta parlamentar sau semiprezidential nu-i bun asta e cuvintul nu-i bun, la butoane se afla unu singur, sau o gasca de tilhari, pentru ca omu voteaza un nume, un nume de partid, o sigla, iar acea sigla pune la conducere pe cine i se scoala.
Partidu numeste tot ce misca in tara, ca urmare doar el conduce tara.Ce spune partidu usr, pnl, pdsr, sau partidul PCR aia se face.Nu este nici o diferenta intre partidul comnist cea fost si cele de acum, ori ca sistem de guvernare.
Sa schimbat decat numele, nu-i mai spune PCR, ii zice PNl sau USR, nu-i mai spune sistem comunist, ii spue sistem parlamentar, care e de fapt acelasi lucru.
Cind ai un singur sef, ala te angajeaza, tot ala te da jos cand i se scoala, nu are cine sa vina sa il traga de mineca, ori sa il impiedice sa faca ceva rau sau bun.
La sistemul asta parlamentar, toti is numiti de parlament, de la presedinte la ultimul tilhar din guvern la ultimu judecator, la ultimu tablagiu de politist.
Astia daca is pusi acolo de partid, de parlament, cu cine or sa tina? Normal cu cei care iau pus acolo, nu cu populatia, poporu trebuie doar sa cotizeze pentru toti acesti nemernici
Nu e asa. Daca-i votezi pe cei care sunt acum atunci tot asa va fi.'
Daca votezi unii care nu au fostpana acum vei fi surprins ce ingramadeala va fi la cumparat bilete de avion si vom constata ca puscariile sunt neincapatoare.
Tradare iti spune ceva? Furt? Sabotarea intereselor Romaniei, Spolierea tarii, etc?