Pentru ca 90% nu stiu ce forma de guvernamant are Romania )
Ei cred ca presedintele e monarh absolut ))
Pentru că
1) mulți dintre cei care-l susțin pe Georgescu vor vota și la alegerile parlamentare tot cu extremiști (mai ales dacă Georgescu își va îndemna electoratul să facă asta), ceea ce va crește ponderea extremismului în Parlament, crescând riscul ca aceștia să ajungă într-o formă sau alta la guvernare.
2) dacă președintele unei țări este un extremist periculos, chiar dacă nu are același gen de putere ca președintele SUA, asta oricum schimbă radical percepția lumii civilizate despre acea țară. Încrederea străinilor în România ca partener strategic va scădea drastic, investițiile străine vor dispărea, iar economia se va duce dracului.
Sunt foarte multe aspecte din aceste alegeri prezidentiale care influenteaza alegerile din weekend ca sa nu mai zic ca presedintele este cel care numeste premierul.
Partidele politice sunt trase in sus sau jos de oameni, si acum partidele suveraniste vor fi trase sus de catre victoria individului.
Cred ca din cauza ca majoritatea nu stiu ce atributii si drepturi are presedintele Romaniei, ce poate face si ce nu poate face.
Poate se proclama împărat ca ala din anii 70 ' în Republica Centrafricana! Jean Bedel Bokassa se numea DILIMACU care si-a ruinat tara cu ceremonia lui!
Imparatu ' Georgescu
Habarnam, ca presedintele oricum n-are dreptul sa scoată tara din NATO sau UE, fara votul a 2/3 din senat.
sabin89 întreabă: