| StefanDrg a întrebat:

De ce sunt salariile asa mici in România la majoritatea locurilor de munca? A cui este de fapt vina? Este vina oamenilor ca accepta sa lucreze pe sume asa mici lunare?

10 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Oamenii slab pregătiți, de regulă sunt învățați la locul de muncă ce să facă și când îl schimbă o iau de la capăt.

Ca să evoluezi trebuie să stai pe o nișă și să tragi tare. Doar atunci ajungi la un salariu mare. Românașii noștri sunt universali, aia e problema.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Import/export. Daca noi nu producem calitate si servicii bune atunci nu ne permitem sa avem economie. Cel mai mare export sunt electricele, ia cumpara un prelungitor romanesc sa vezi cum e ca se desprinde stecheru de pe el si sunt firele expuse

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pentru ca atat poate economia tarii.
Este vina in principal celor care dupa revolutie au fost care niste ierpuri in bataia farurilor si nu au stiut ce sa faca si ce sa voteze.
Pe scurt e vina mostenirii comuniste de 40 ani.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Software/servicii, vrei sa zici. Plus industria auto. Iar treaba cu salariile se datoreaza si fiscalizarii excesive...

| StefanDrg explică (pentru suntserios):

Ce faruri? Nu am înțeles

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru StefanDrg):

Simplu, parintii / bunicii nostri au avut o educatie data de sistemul comunist. Dupa revolutie cand s au vazut liber nu au stiu ce sa faca asa ca au mers tot pe varianta cea mai rea ...varianta care a distrus economia anilor 90 cu urmari care inca se vad

| darrio2007 a răspuns:

Acceptă? O fac de nevoie, ca sa poata trai. Tu ai muncit vreodata?

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru suntserios):

Pentru ca suntem in sud-est, nu suntem mai saraci decat alte tari balcanice sau estice ca Moldova, Ucraina,
Tariile Sudice sunt mai sarace decat cele Nordice, Iar Cele estice mai sarace decat cele vestice
Asa a fost si in trecut asa va fi si in viitor

| tudorvolcano a răspuns (pentru anonim_4396):

Era invers în trecut: Orientul mai bogat ca Occidentul (Egipt, Anatolia, Grecia, Palestina vs Iberia, Galia, Germania, Britania), Meridiul mai bogat ca Septentrionul (Italia vs Germania).
Cât despre noi, tot săraci eram, deoarece eram poziționați într-o zonă de război constant, la frontiera dintre Imperiul Roman și stepă, de unde veneau nenumărate hoarde de popoare migratoare (huni, avari, bulgari, cumani), sau călăreți din stepă pentru jaf (sarmați, iazigi), sau popoare care fugeau de invadatori și ei înșiși se apucau de jaf (goți, gepizi etc.).

În viitor, lucrurile se vor schimba. Cehia și cu Polonia cresc destul de repede, Germania pierde din greutate, Anglia pierde din influență cu Brexit.
Cât despre diferența Nord-Sud, probabil se va accentua, datorită țărilor foarte performante și inovatoare din Scandinavia, Olanda, Luxemburg, Elveția. Iar la final, și Polonia și Cehia fac într-un fel parte tot din Nordul Europei.