anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce taie românii porcul de Crăciun și nu taie alt animal?

6 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Asa e traditia din popor.

| sierra1 a răspuns:

Spune tu un alt animal care crește de la 0 la 100 kile, intr-un an!

| Violleta2022 a răspuns:

De Craciunul European, fiindca-i iarna si este frig, se pot manca mancaruri grase si grele, de aceea se sacrifica porcul cu slanina, sunci, carne prajita, sarmale, pfiti si alte prajeli.
Ma rog este si o alta semnificatie religioasa, dar eu ma legam strict de faptul ca iarna se poate manca porc.
https://retete.unica.ro/wp-content/uploads/2015/12/FotorCreated.png

De Craciunul Australian, pentru ca este toiul verii, nu se poate manca porc, asadar mancam peste si seafood (prawns, calamari, caracatite, scoici etc).
https://au.sports.yahoo.com/......25828.html

| salieri84 a răspuns:

Si eu le-am propus alor mei, sa taie pentru sarbatori viermi de matase, dar au spus ca dureaza prea mult tranșatul la endoscop, prea multa migala si rabdare...

| Amimanera a răspuns:

Este un obicei de pe vremea turcilor, cand veneau si ne jefuiau.
Luau, oile, caprele, vacile etc dar nu se atingeau de porci.

| EcceHomo a răspuns (pentru salieri84):

Nu prea se mai găsesc viermi de mătase, nu are cine să le taie frunze, majoritatea reprofilându-se pe tăiatul frunzelor la câini.