De Craciunul European, fiindca-i iarna si este frig, se pot manca mancaruri grase si grele, de aceea se sacrifica porcul cu slanina, sunci, carne prajita, sarmale, pfiti si alte prajeli.
Ma rog este si o alta semnificatie religioasa, dar eu ma legam strict de faptul ca iarna se poate manca porc.
https://retete.unica.ro/wp-content/uploads/2015/12/FotorCreated.png
De Craciunul Australian, pentru ca este toiul verii, nu se poate manca porc, asadar mancam peste si seafood (prawns, calamari, caracatite, scoici etc).
https://au.sports.yahoo.com/......25828.html
Si eu le-am propus alor mei, sa taie pentru sarbatori viermi de matase, dar au spus ca dureaza prea mult tranșatul la endoscop, prea multa migala si rabdare...
Este un obicei de pe vremea turcilor, cand veneau si ne jefuiau.
Luau, oile, caprele, vacile etc dar nu se atingeau de porci.
Purgatoriu întreabă: