Bună întrebare! Dar nu doar el face asta. Ar trebui un contract social prin care să primim la început/final de an un raport de activitate prin care să ne arate câți bani s-au colectat la bugetul de stat, taxele/impozitele plătite și cum s-a cheltuit banul public, cum se face în țările vestice (nu m-ar mira însă să fie mânărite cifrele și datele, precum în cazul colectării selective a deșeurilor)
Zborurile prezidentiale sunt o chestiune de siguranta nationala, si mi s-ar parea absurd sa se publice detalii despre modul in care acestea se desfasoara.
Daca eu vin si spun ca m-a costat 500 de lei sa ma deplasez de la Cluj la Bucuresti, va trebui sa mai aduc si precizari precum unde am oprit, ce traseu am ales, ce servicii au mai intrat in banii aia. Un sef de stat iti dai seama ca trebuie sa urmeze diferite protocoale si masuri secrete, care se regasesc si in costuri.
Când era Băsescu președinte, costurile nu erau secretizate.
Pai cu ce ar trebui sa zboare un sef de stat? Cu wizzair? Normal ca zboara cu avioane private. Acu ca le ia pe alea mai scumpe e alta discutie.
Buna intrebare.
Pai ca sa nu afle cetatenii platitori de taxe cum multi bani se duc pe apa sambetei.
Asa, si?
Crezi ca baga bani in buzunar de la kerosen?
De ce ar fi rău să zboare cu Wizzair? De ce nu zboară cu Wizz la Bussiness Class și este adus la scara avionului cu un autoturism, nu cu autobuzul cargo (așa cum se întâmplă cu jurnaliștii, de exemplu?) Jurnaliștii de ce nu au avioane private?
1. nu exista Bussiness class la wizz.
2. daca ar exista wizz air e de departe compania de zbor cu cele mai mari intarzaieri si cele mai multe zboruri amanate / anulate. Cum ar fi sa fie presedintele asteptat la consiliul UE si el sa aiba intarzaiere 5 ore la wizz?
3. ce securitate crezi ca se poate asigura unui presedinte de stat in wizz air?
4. de ce compari securitatea necesara unui sef de stat cu cea a unui jurnalist.
5. sa stii ca si jurnalistii zboara cu avioane private cand fac parte din delegatii oficiale.
1. Pentru siguranța zborului și pentru confort. 2.Ca să nu fie obiect de bârfă și scandal.