Bună!
Da, adolescenţii sunt foarte diferiţi în prezent. Părinţii şi bunicii noştri au trăit în vremuri mult mai dificile şi stricte iar de aceea erau impuse alte reguli şi se comportau diferit. Din păcate nu toţi pot înţelege că vremurile s-au schimbat iar libertatea îşi spune cuvântul.
Pa-pa.
Daaa, tu esti cel mai bun exemplu la inteligenta si cultura cu 'adolescenti' tai. Se scrie 'adolescentii', tu, superiorule.
Se refera la o majoritate. Prostii devin mai prosti si mai multi. Aia inteligenti devin mai inteligenti, dar si mai putini!
Cand zici «adolescentii din ziua de azi» te referi fara sa vrei la majoritate. Tot aceasta majoritate e si promovata, chiar daca i se face reclama proasta, despre ea se vorbeste. La fel si-n mass-media, nu doar in gura lumii. Pai vezi o stire de cateva secunde cu nu stiu ce olimpic, iar o stire cu 2 elevi care au facut sex in baia scolii dureaza saptamani sau poate mai mult.
Sunt si eu adolescenta, deci voi incerca sa imi exprim si eu parerea cat mai bine.Depinde,se invata, mai bine pe atunci, asa se spune.Dar nu sunt sunt de acord! Sunt licee foarte bune in acest moment pline de copii ce au rezultate foarte bune! Suntem descurcareti, intelingenti dar desigur ca vor exista mereu batranii, parintii sau adultii aceia care vor zice:E, copii de-acum nimic nu stiu sa faca nimic.Sunt multi oameni si multe tipuri de oameni, prea multe pentru a generaliza.Sigur ca exista si adolescenti ce se drogheaza, ce pleaca de acasa caci nu au primit un gadget dorit, dar de ce sa generalizam? Intrebarea ta a fost super buna, intrebare ce mi-o pun si eu de ceva timp. Sper ca te-am ajutat!
Fizic,psihic sunt diferente, respectu si multe altele. Zici cultura generala nu ai cum sa te compari cu anumiti oameni din trecut te bat la ori ce categorie "cica suntem destepti" toti artisti din trecut nu se compara cu cei din prezent.Prezentu e praf sunt uni destepti, dar restul lasa de dorit cultura lor multi tigani.cocalari etc...
Pai nu pisi, dar ai pretentii sa nu se mai zica de adolescenti ca sug vrejul la capitolul asta, si tu uite cum faci. Tu centrezi, tu dai cu capu'? Pai se poate asa?
Nu se iau de noi din aceasta cauza caci da, d.p.d.v. al culturii generale si al inteligentii, suntem mai avansati fata de generatiile trecute.Suntem mai informati (totusi, totodata si dezinformati (indobitociti intentionat de catre cei de sus) pe de-o alta parte) si deschisi la minte fata de generatiile trecute.
Unii afirma cu nonsalanta ca omenirea se tampeste cu fiecare noua generatie, o afirmatie eronata, spun eu, caci de fapt cu fiecare noua generatie, de vei avea curiozitatea sa obs. procesul de dezvoltare psihica la copiii din ziua de azi fata de cei de acum o generatie, suntem din ce in ce mai dezvoltati, atat pe plan psihic, caci fizic ne dezvoltam mult mai greu.Ar trebui sa se specifice, in ce sens suntem noi mai `dezaxati` fata de generatiile trecute? Pentru ca daca e vorba de anti-politete, de care dam multi dintre noi dovada, de lipsa traditiei si de lipsa moralitatii (crescute in randul noilor generatii) atunci da, suntem mai `dezaxati` decat ceea ce a fost pana acum.Dar toate acestea sunt din vina mediului din care facem, noi (generatia mea), parte nu nunumai din vina noastra.Indobitociti fiind inca de mici, nevoiti sa ne nastem si sa crestem intr-un asemenea mediu infect (care se schimba de la o generatie la alta in `si mai rau decat a fost pana acum`) ajungem sa ne complacem in acest sistem mizer si sa ni se para ca ceea ce este anormal este de fapt normal. Ceea ce pentru bunicii nostri era anormal, acum, pentru noi este normal.
Ia drept ex. legalizarea prostitutiei, legalizarea homosexualitatii, incurajarea desfranarii de catre Mass-Media s.a.m.d.
Suntem ceea ce suntem datorita ereditatii si a mediului ce ne inconjoara.
Tineri din ziua de azi nu le cam pasa de stiinta cea ce ma instristreaza numa cluburi,tigari,bautura,lene pe facebook si atat asta e realitatea, inainte tineri erau harnici, citeau o carte, invatau, acum e dezastru
Copii inteligenți au existat și atunci, există și acum.
copii idioți, au existat și atunci, există și acum.
nu cred că-i nici o diferență, doar că idioții dinziua de azi ies mai bine în evidență decât idioții de acum 20-30j de ani.
Daca asa mult iti place stiinta de ce te-ai lasat de scoala? Am inteles ca esti in a 10 la seral si ai cam 22 ani nu? la varsta asta trebuia sa ai macar licenta.
Zi sa mori tu. Daca e un 'da' sarcastic, ca cel pe care l`am scris eu, nu e nimic gresit in asta.
Now, go back to your cave...
Oricat de sarcastic e te contrazici cu limba romana! Give a *** in your fuckin' cave!
Bai natie, daaa'ul meu e pistol cu apa pe langa greseala gramaticala pe care a facut`o el. E chestie de fundament sa stii sa articulezi cuvintele, asa ca nu te mai da tu mare scula in bascula, ca nu esti si n`ai dreptate. Aici nu ne`ntrecem care scrie mai bine si mai corect, dar mi se pare ca tine de buca sa stii macar lucrurile de baza.
Nu dau o flegma pe pseudo prieteniile si incercarile voastre disperate si penibile, de altfel, de a va apara unul pe altul. Si cu asta am pus punct.
Singurul penibil de aici esti tu care incearca sa corecteze greseli minore de ortografie! Foarte Penibil! Aici nu incercam sa scriem o carte sau sa dam extemporalul la limba si literatura romana! Lucrul care conteaza cel mai mult este mesajul pe care incerci sa il transmiti! Daca este gresit in exagerare te sustin dar in acest caz chiar nu era cazu sa faci remarci anapoda! Cu ce l-ai ajutat tu prin raspunsul tau pe utilizatorul care a pus intrebarea? Cu absolut nimic ceea ce denota ca raspunsul tau este IRELEVANT!
Tot ce ai tastat tu acolo e un amestec de rahat si ce am scris eu in raspunsul anterior.
Sa`l ajut pe gravu' asta nu e in interesul meu. Si totusi, l`am ajutat atragandu`i atentia asupra unei greseli absolut PROSTESTI pe care nici un ţânc de clasa a IV a n`o face, nu se poate trece cu vederea, ce nu pricepi?
Nu mai sari ampulea in (cica) apararea tovarasilor ca te faci singur/a de maro. Iar discutia asta nu (mai) are rost.
Nu nu apar pe nimeni! Nici nu il cunosc pe respectivul utilizator! Dar mi s-a intamplat si mie sa fiu corectat de niste "invatatori" ca tine care nu aveau nici cea mai mica treaba cu subiectul! Acest lucru e agasant! Cine iti da dreptul sa corectezi pe altii? Eu cand gresesc sunt constient ca am gresit! Sunt sigur ca peste 90% din greselile de aici se fac din neatentie!
Degeaba mi-ai povestit tu aici istoria ta de la maimuta la robot pentru ca nu`mi pasa.
N`am nevoie de niciun drept de ordin moral care sa imi permita sa corectez greseli de genu'. Iar daca vrea sa se lipseasca de 'invatatorii' ca mine, sa faca bine (la fel si tu) sa fie atent cand bate in tastatura, asa, ca sa nu mai folositi apoi scuze cretine ca asta.
Asta nu e o scuza ci bag de seama lipsa ta de ocupatie! Get a life! In loc sa stai sa corectezi greseli pe site-uri si sunt sigur la ce ai spus ca corectezi si pe forumuri si pe facebook si pe mess si pe twiter! Tu esti corectorul de ortografie al internetului! Asta este meseria ta! Bravo!
LisaJulie întreabă: