| florinant a întrebat:

De curand mi-am deschis un abonament Orange pentru un telefon. Stiu ca daca nu o sa il platesc voi fi stresat cu mesaje de amenintari cu procese. Intrebarea este, daca nu il platesc, ce aveam de plata imi intra la impozit? Adica daca voi avea nevoie de ceva de la primarie nu voi putea scoate pana nu voi plati? Multumesc.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu, primaria nu are nici o treba cu contracte private.
In schimb Orange poate sa te actioneze in judecata si, dupa obtinerea hotararii de obligare la plata, sa te execute silit, va trebui sa platesti, de regula, mult mai mult, la suma de plata se vor adauga penalitatile de intarziere/neplata, cheltuielile de judecata si de executare silita, acestea pot fi chiar de cateva ori mai mari decat debitul, mai ales daca firma angajeaza si un avocat pentru proces.
Eu te sfatuiesc sa-ti platesti abonamentul.

4 răspunsuri:
| florinant explică (pentru Ioandelasal):

Am citit in multe locuri si toata lumea spune ca nu au cum sa te execute silit, deoarece nu garantezi ca la banca cu adeverinta de venit ca poti plati abonamentul. Din cate am inteles dupa o perioada de neplata plaseaza problema unor firme de recuperari, care te ameninta cu judecata si alte tampenii, repet, ameninta, dar nu inseamna ca pot lua masuri. Sigura chestie care ma interesa era daca imi intra sau nu la primarie, in rest nu ma intereseaza. Mersi pentru raspunsul prompt!

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru florinant):

Executarea silita nu are nici o legatura cu garantia, te pot executa si fara garantie, prin orice mod de executare prevazut de procedura civila. Acei "toata lumea", care au spus ca nu pot, nu au habar de legislatie.

| florinant explică (pentru Ioandelasal):

Bun, si ce inseamna mai exact executare silita? Ce pot pati?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru florinant):

Inseamna ca pot sa-ti puna poprire pe salariu, pe conturile ce le ai in banci si daca nu se poate asa sa-ti ia si sa vanda un bun mobil.