Depinde de situatia personala actuala a fiecaruia.
Unuia care castiga acum salariul minim pe economie un salariu de 4.000 lei lunar este enorm, pe cand altuia obisnuit cu 10.000 lei lunar un salriu de 7.000 lei i se pare mic.
Cred ca o persoana singura se poate descurca bine cu un salariu net de cca 3.000 lei.
Eu am întrebat altceva, cam ce salariu ți se pare ție ok? Nici sa trăiești ca un boss dar nici sa trăiești de pe o zi pe alta.
Multi români nu sunt chibzuiti sunt lacomi, cumpără mincare in prostie ca sa arunce jumatate din ea la gunoi, cred ca cu 4000 lei daca esti calculat traiesti bine adica nu sa maninci zilnic la restaurante sau sa cumperi haine de fițe, dar totul depinde de tine ca om ce obiceiuri daunatoare ai care consuma bani si timp, daca ai vicii tutun si alcool clar ca nu vei fi multumit nici cu 4000 lei nici cu 7000 lei, sau cei care au patima jocurilor de noroc, sau care merg la prostituate ălora chiar ca nu le ajung banii ca îi pierd la păcănele, dar daca esti un om chibzuit fara vicii țigari, alcool si jocuri de noroc, cu 4000 lei esti fericit, spre deosebire de unul care are un salariu de 1500 lei sau o pensie de 1000 lei, tu esti boier.
Mare mai degraba il raportez la munca depusa decat la un indice general abstract. Un programator full time cu 6-7000 e platit infect, insa un primar de pe la tara unde bugetul intregii comune pe un an se duce in salariul lui pe un trimestru ia enorm de mult 6-7000.
Legat de intrebarea ta, la halul de instabilitate care e acum si cum zboara preturile de la o zi la alta, daca azi e ok sa zicem un 5000, cel mai probabil luna viitoare raspunsul va fi 6500.
Omul ti-a raspuns corect. Fiecare individ are nevoile lui si evalueaza altfel acest salariu ok.
Eu nu am auzit pe nimeni sa zica ca 4000 lei e un salariu enorm. E o suma de la care incepi sa traieste decent intr-o familie unde sa zicem ca ambii soti castiga aceeasi suma.
Daca nu vrei sa traiesti de pe o zi pe alta (adica sa ai grija la fiecare banut dat, frica ca nu ramai cu bani de facturi, sa poti sa te hranesti decent si corect) probabil undeva la 6000 lei e o suma decenta.
Si cu toate astea sunt oameni care se chinuie cu 1500 lei. Daca ii intrebi pe ei sigur raspunsul la acesta intrebare va fi diferit fata de al meu
Depinde de tine și ce lucruri ai și ce mașină bengoasă ai în ghilimele, și asigurare mașină, de sănătate, apartament, ce chirie ai, cu cine stai, etc cât mănânci și dacă nu îți plătește șefii în ghilimele concediul. Așa îți dai seama.
Totuși 7000 lei în general ar trebui sa fie ok fata de salariul mediu de 3500.
Iar un primar câștiga minim 10.000, nu 7000.
Dar dând la o parte câteva mii de posturi la stat unde se întra doar pe pile și nepotisme si au salarii de 10-15000, cred ca media ar ajunge undeva la 3000.
Dar eu ma întreb, cum poate un absolvent de facultate sa se mulțumească cu 3000 lei? Eu credeam ca toți astea de termina facultăți d astea cunoscute ajung milionari de conduc masini super smechere și etc.
Pai ma gandeam asa:
un salariu mic poate fi de 2000lei
un salariu normal poate fi de 5-6000lei
un salariu mare atinge 25.000 doar e mare nu?
si urmeaza categoria lui mbapee si restul
Exista destui directori, ceo, manageri samd de multinationale si nu doar care castiga atat.
sunt profesori universtari care castiga peste 50.000
+ zeci si zeci si zeci de directorasi de fel de fel de administratii publice care iau lejer 25000
Desi n-ai intrebat asta (revezi-ti intrebarea) totusi eu ti-am raspuns, vezi fraza ultima.
Depinde de primar, ideea e ca nu e normal ca un primar de sector de capitala sau de Timisoara/Oradea/Iasi/Constanta sa cistige cit unul din Cuca Macaii. La stat sunt extrem de multi care efectiv sunt degeaba. Chiar daca iau 2000 RON net, sa zicem, tot e prea mult cand nu faci fix nimic... sau faci treaba la misto. Legat de absolventii de facultate, sunt prea multi si majoritatea fac facultatea fix degeaba...
Uite asa zic statisticile
ca sunt profesori universitari in Ro care castiga peste 50000
https://www.wall-street.ro/......itate.html
Nu fac facultate degeaba. Majoritatea au bani la greu. Din ce vad pe autostrăzi, pe strazi noaptea(când iese tineretul), majoritatea vad ca au mașini smechere. Si nu ma refer la bmw 2009, ma refer la Mertzane, Porsche, Audi destui de noi care costa de la 30-40k Euro în sus.
Dar creierul 0. Când pulifricii astea vor conduce lumea va fi greu,foamete, crize etc.
Hahah,maxim 5-10. În general un prof universitar are în jur de 8000-10000 lei net.
Prin degeaba incercam sa zic "de pomana" sau "fara rost" cred ca ti-ai dat seama.
Uite te ce a fost pe litoral de 1 mai la unele cluburi, full de Mertzane, Bentley, Lamborghini în parcare si unde o noapte costa lejer peste 5000 euro. Generatie de idioți, cu parintii plini de bani, se vede și în scoli unde multi copilasi vin cu aifoane de ultima generatie si haine de fite, dar nu știu sa facă o înmulțire. Pai pe vremea noastră erau atâtea cacaturi si fite care sa ne corupă mințile? Existau petreceri pe yacht și cluburi extravagante? NU. Invatam, ieșeam culți din scoli, la 20 și ceva de ani deja eram pe picioarele noastre. Iar distracțiile se limitau doar la niște amărâte de discoteci. Generatiile care vin din urma sunt din ce în ce mai indolente, nesimțite si leneșe.
Depinde de zona.
Intr-un oras mare si scump, cu 4000 de lei abia te descurci.
In alte orase, o duci bine si cu 3000.
Aici greșești. Generațiile care vin au o viață mai ușoară și mult mai multe posibilități că noi. Nu trebuie blamați pentru asta. Că și eu îmi câștig banii azi din fata laptopului in timp ce bunicii mei munceau in ghenunci pentru o pâine uscată pe zi.
Și tocmai pentru ca au atâtea fite si cacaturi în jur, mintea le-o ia razna. Devin lenesi și idioti.
Depinde ce tip de trai vrei sa duci, ce inseamna pentru tine tipul ala de trai, la ce salarii poti ajunge in domeniul in care lucrezi. In general, in Romania, un salariu peste 4000 lei l-as numi mare.
Sincer,nu merita sa traiesti in Romania ....Salarii de cacao si taxe extrem de mari! Mancare scumpa, imbracaminte scumpa, TOTUL este scump in comparatiile cu salariile din Romania...
In Occident salariile sunt CU MULT mai mari si au taxe mici/medii.Mancarea,imbracamintea si utilitatile sunt ieftine in comparatie cu salariul...
Deci daca poti sa pleci... Just do it, this country will collapse soon!
Sau poate iar greșești și ei doar găsesc cai mai simple și mai eficiente de câștig și distracție.
Pai cum adică în Occident taxele sunt mici? Taxele totale pe venit în Romania sunt undeva la 45%.
În Occident
Austria 55%
Belgia 53%
Danemarca 56%
Finlanda 51%
Franța 55%
Germania 47%
Irlanda 48%
Italia 47%
Olanda 50%
Portugalia 53
Spania 55%
Deci cum ar veni, cam tot Occidentul are taxe mai mari, diferență e că au putere de cumpărare mai mare.
Incercati ai voi să înțelegeti niste chestii înainte să aruncați cuvinte în stânga și în dreapta.
Fabiii întreabă: