anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Deci,ce se poate intampla cu o minora daca trece granita,merge la prietenul ei,iar mama sa afla dupa ceva timp si nu face nimic in legatura cu asta,sa zicem ca e de acord,dar tatal nu stie,iar daca el depune plangere la politie,ce se poate intampla cu fiecare in parte? se poate intampla ceva? sau de la o anumita varsta fata poate sa faca ce vrea cu sau fara acordul parintilor?
Cunosc pe cineva,iar tatal meu zice ca nu le poate face nimic,nici la mama,nici la baiat (care este major),si nici la fata,iar parintii fiind divortati,dar eu nu cred ca fiecare e liber sa faca ce vrea, si presupun ca e ilegal sa treci granita fara nimic doveditor sau habar nu am.

7 răspunsuri:
| MJLO a răspuns:

N ai cum sa iesi din tara fara acordul ambilor parinti.
http://www.actualitateaprahoveana.ro/......orii-08937

| Faranume1111 a răspuns (pentru MJLO):

Uite ca ea a putut!

| doctorandus a răspuns:

O poate da disparuta. Daca stie adresa prietenului, Politia romana va sesiza Politia din tara respectiva.

suntserios
| suntserios a răspuns:

In primul rand nu ai sa poti iesi din tara fara acordul ambilor parinti atat timp cat esti minora, asa ca restul nu conteaza

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In situatia expusa vinovata este doar fata, fiindca a trecut ilegal granita, minorii trebuie sa aiba o declaratie a ambilor parinti si insotitor major.
Daca are peste 14 ani se poate lua impotriva ei o masura educativa neprivativa de libertate.

| daniel33441 a răspuns:

Se poate depune plangere impotriva baiatului.normal ca e ilegal..crezi ca toate astea se intampla fara nici o repercusiune? in primul rand se afla cine a scos-o din tara si cum.cu alte cuvinte bulau.de unde stiu ei ca fata nu a fost rapita si trimisa la produs? deci daca ti-a dat in cap sa faci asta nu prea ai gandit cu capul cu care trebuie.cu minorii nu-i de joaca. dupa 18 ani poate iesi din tara de una singura.altfel nu.

| pufulescu a răspuns:

Te rog frumos sa expui situatia si dobitocilor din Politia Romana, sa vada si ei ca minorele POT FI TRECUTE peste granita fara acordul parintilor. S-a umplut Franta de pustoaice scoase la produs si politistii romani " n-au vazut n-au auzit ".