| Marcel436 a întrebat:

Declarație pe propria răspundere? Eu sînt pensionat pe caz de boală psihic...care propria răspundere? Am dreptate sau nu?

6 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Vad ca te tot folosesti de boala ta psihica pentru a justifica nerespectarea regulilor. Dar daca nu ai suficient discernamant sa respecti regulile, atunci ar trebui sa fii internat.

Am dreptate sau nu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru johnnny123):

Ai pe dracu ))

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iresponsabilitatea inlatura caracterul contraventional al faptei dar trebuie constatata de instanta

mai naspa iti e in civil daca ai fost pus sub interdictie, ca asta si-a incetat efectele juridice prin vara

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In cazul tau, daca discernamantul iti lipseste, ai un tutore si acesta va face declaratia, daca ai nevoie de ea pentru vreunul din motivele prevazute.
Daca nu ai tutore inseamna ca ai discernamant chiar partial sau periodic, asa ca poti face singur declaratia.

| Marcel436 explică (pentru johnnny123):

Nu ai deloc dreptate,Eu nu sînt violent ăia trebuie internați. În plus,am şi alte probleme medicale, nu pot să respir bine, de la plămîni, inimă, mai multe.aşa că..Nu sînt în situația în care să mă interneze...cu forța...

| johnnny123 a răspuns (pentru Marcel436):

Nu am spus ca esti violent, pentru ca nu sunt in masura sa-ti fac evaluarea psihiatrica.

Ti-am atras doar atentia asupra faptului ca afirmatiile tale se bat cap in cap.

Pe de o parte afirmi ca nu poti fi tras la raspundere pentru ca esti pensionat pe caz de boala psihica. Folosindu-te de asta, refuzi sa respecti reguli si sa platesti amenzi.

Pe de alta parte, ai suficient discernamant incat sa intri pe internet, sa-ti faci cont pe TPU si sa pui intrebari.

Cum vine asta? Nu ai destul discernamant sa dai o declaratie pe proprie raspundere, dar ai suficient discernamant sa operezi un computer si sa accesezi social media? Mi se pare ca discernamantul tau se activeaza si se dezactiveaza dupa cum iti convine tie.

O boala psihica nu este o carte pe care o poti juca doar cand iti convine tie. Daca nu ai discernamant, atunci trebuie sa ai tutore sau supraveghere medicala. Iar daca ai discernamant, atunci esti responsabil pentru faptele tale si trebuie sa respecti regulile. Din doua, una.