| bornsinner a întrebat:

Detalii schimbare buletin dupa expirare.

In primul rand, nu prea am incredere in birocratia din Romania si obisnuiesc sa ma pregatesc bine inainte, pentru a nu face drumuri inutile.

Vad ca acum te poti programa online la SPCLEP. Se respecta acele ore? Stiu ca la noi e un ritual cu traditie sa stai la cozi interminabile.

E de ajuns sa mergi o singura data cu dosarul ce contine toate actele cerute si poti termina relativ repede?

Si referitor la:
"a) Imobilul dobândit în timpul regimului comunității legale de oricare dintre soți este, de la data dobândirii lui, bun comun în devălmășie a soților, nefiind astfel necesar consimțământul celuilalt soț în cazul în care în documentul cu care se face dovada proprietății este/sunt înscris/înscriși:
- numai unul dintre soți;
- numai unul dintre soți, cu mențiunea că este căsătorit, fără a se preciza cu cine;
- numai unul dintre soți, cu mențiunea că este căsătorit, precizându-se și cu cine;
- ambii soți"

Eu de aici inteleg ca pot merge cu oricare din parinti indiferent de cine e trecut pe actul de proprietate, fiind un bun comun, acestia fiind casatoriti. Cred ca tatal meu e trecut in acte, dar el e plecat din oras des, deci as merge cu mama mea.

Primesti buletinul prin posta sau va trebui sa mai faci un drum? Si in final, al meu e expirat de 2 luni caci nu am fost in oras pentru a-l reinnoi si se specifica ca pot plati o amenda intre 40-80 lei (150 lei pe alt site). Se practica intr-adevar?

Poate si l-a schimbat cineva de curand si poate relata obiectiv.

Mersi anticipat.

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

La preschimbarea cartii de identitate se merge de 2 ori: la depunerea actelor si la ridicarea noii carti de identitate.
Trebuie sa mergi cu parintele care are dreptul de proprietate asupra locuintei de domiciliu, pentru a te lua in spatiu. Daca ambii sunt trecuti pe actul de proprietate, indiferent de modul in care sunt trecuti, poti merge cu oricare din ei.
In prezent nu platesti nici o amenda, avand in vedere ca valabilitatea actelor de identitate s-a prelungit pe durata starii de urgenta si apoi alerta si inca 90 de zile de la terminarea starii de alerta.

| bornsinner explică (pentru Ioandelasal):

Partea cu starea de alerta nu o stiam. Aceasta s-a incheiat pe 15.06, iar buletinul meu a expirat pe 21.05, deci practic valabilitatea s-a prelungind cu 3 luni dupa 15.06, insemnand pana pe 15.09.

Deci il pot inca folosi daca am nevoie in prezentul apropiat, pana il schimb. Mersi mult de tot!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru bornsinner):

Nu s-a incheiat starea de alerta si va fi prelungita, pe 15 mai s-a incheiat starea de urgenta
buletinul tau va fi valabil inca 90 de zile de la sfarsitul starii de alerta

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru bornsinner):

Gresesti cu starea de alerta, aceasta inca nu s-a incheiat si cred ca o sa si fie prelungita, avand in vedere situatia grava de acum.

| bornsinner explică (pentru Ioandelasal):

Oh, in cazul asta ma bucur ca am gresit. Nu am mai tinut pasul cu noile modificari legislative. Sincer, nu sunt dispus sa ma grabesc la aglomeratia de la ghisee, mai ales cu un parinte mai in varsta, dar ma voi duce, totusi, in curand, pentru a scapa de aceasta grija.

De exemplu, eram pe cale sa nu-mi pot elibera actele de studii din cauza ca traiam cu impresia ca buletinul nu e valabil, dar a fost de treaba secretara (deci nici ea nu a fost la curent cu modificarile respective).

Mersi frumos din nou.

| bornsinner explică (pentru anonim_4396):

In cazul asta, e si mai bine.