| RazvanCLM a întrebat:

Detin o uniforma WW2 M36 de la Wehrmacht impreuna cu diverse accesorii si achizitii legate de perioada razboiului care contin numeroase simboluri swastika/kakenkreuz. Doresc sa merg la Airsoft folosind aceasta uniforma dar nu stiu daca imi permite legislatia. Dorinta mea nu este raspandirea ideologiei sau influenta negativa, ci puritatea istorica. Este posibil?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Te sfatuiesc sa nu mergi in acea uniforma daca are insemne naziste, fapta este infractiune si poti fi condamnat penal, conform OUG nr.31/2002, privind interzicerea organizaţiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.4
(1) Confecţionarea, vânzarea, răspândirea, precum şi deţinerea în vederea răspândirii de simboluri fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi utilizarea în public a simbolurilor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe."

3 răspunsuri:
| RazvanCLM explică (pentru Ioandelasal):

Salut. Multumesc pentru raspuns. Daca as elimina insemnarile, as putea utiliza-o?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru RazvanCLM):

Da, o poti utiliza daca elimini toate insemnele de pe uniforma militara, inclusiv epoletii.

| johnnny123 a răspuns:

Ce legătură are un meci de airsoft cu "puritatea istorică"?

Aș fi înțeles dacă o purtai la o recreere a unei bătălii din WW2, sau dacă jucai într-o adaptare pentru teatru a filmului "Lista lui Schindler".

Dar la un meci de airsoft nu are absolut niciun sens să invoci "puritatea istorică".