O femeie pe frontul de război, dacă nu poate căra un sac de cel puțin 50 de kg în spate, nu prea are ce căuta, înafară de rolurile de asistente medicale, dacă sunt antrenate.
Pe front, trebuie bărbați cu anduranță, care să poată fugi cu 50 de kg în spate, care să asculte ordinele și să le execute ca la carte, să fie experți în comunicarea informației pe teren etc.
Iar în spatele frontului, trebuie tot bărbați care să fie în stare să care proviziile foarte repede dintr-o parte în alta, să le pună și să le scoată din depozite etc. pentru a asigura o logistică eficientă, care este scheletul armatei.
O armată e compusă doar din 30% luptători pe front, și 70% sunt în logistică.
Dacă sunteți prea grași, sau dacă ați trișat la testele de înrolare, sau le-ați eșuat, mai bine stați în spate, că dacă nu puteți fugi zeci de kilometri, încărcat cu muniție și provizii, cel mai probabil veți muri primii.
Daca in Anglia in cel de-al doilea razboi mondial, femeiele erau instruite ca barbatii, si participau ca ei la lupte, ramineau barbatii fara munitie (si nu numai). Asta fiindca pe cand barbatii erau plecati la razboi, economia Angliei a stat in miinile femeilor. Daca nu ma insel, si chiar daca o fac, procentajul e pe aproape, 90% din angajatii fabricilor erau femei. Eu zic ca e destul de sugestiv.
Pai unele sunt. Depinde de la caz la caz. Ideea e ca oricum ai pune problema. majoritatea femeilor de la noi sunt praf dpv fizic. Ca si pregatire/rezistenta. Tu vrei sa scoti soldati din ele? Bine, nici barbatii nu-s departe...
Așa, așa! Fă o petiție ca să mergem toti la război și să nu mai pierdem timpul pe TPU.
Se pot înrola și femeile. Sunt multe care luptă acum în Ucraina. Multe care ajung la noi, lasă copiii la rude și se întorc.
Femeile nu sunt obligate să se înroleze în armată pentru că în general au un fiizc mai slab comparativ cu al bărbatului și cineva trebuie să aibă grijă de copii.
Acum nu poate nimeni să îmi spună că un copil trebuie trimis pe front. Ei trebui să fie aduși de mame în siguranță. Pe lângă asta, cineva trebuie să îi crească, dacă tatăl moare pe front. Nu poți lăsa copilul al nimănui.
Am vazut la tv reportaj de la granita unde barbati apti de lupta fug ilegal din Ucraina. Reportajul s-a dat vorbind de... pret, nu de lasitate. Cica pentru aceasta categorie pretul a crescut de la 1000 €, la 2000 €. Despre ce vorbim?
Cand o nasca barbatii copii, cand ei vor găti, vor spala hainele pentru toata familia, si vor mentine ordinea si curatenia in casa, atunci vor fi obligate sa mearga femeile in armată.
Nu invidia femeile. Nu ai vrea sa fii in locul lor. E mult mai usor sa fii bărbat.
Nu cred ca are relevanță acele lucruri, daca o persoana sau un cuplu nu au copii. Daca nu au copii, nu au obligatie serioasa. Pui la spalat cand pleci la razboi, te intorci seara, si dimineață iar?
Era un fel de a-ti spune ca femeile nu vor fi niciodată obligate sa mearga la razboi. Barbatii sunt cei care au forță, iar razboiul necesita forță, masculinitate. Femeile sunt delicate, fragile, axate pe partea sentimentala, nu pe forță. Tu chiar nu ai observat diferentele dintre un bărbat si o femeie?
Cum sa trimiti femeile la razboi? Acolo iti trebuie forta, pragmatism, rezistenta fizica, mentala la ce prapad o sa fie in jur, sange rece ca sa ucizi inamicul cu scopul de a apara tara (pe tine, familia ta, poporul tau). Barbatii reprezinta principalul pilon de aparare in caz de razboi, femeile pot participa daca vor dar nu sunt obligate si cu siguranta or fi si cateva in razboiul din Ucraina, dar eu unul nu pot vedea un razboi in care sunt implicate multe femei, nu sunt facute pentru a duce asa ceva mai ales pe termen lung.
De unde stii ca aia nu erau de alte nationalitati? Cand esti de alta nationalitate nu e razboiul tau, esti doar prins acolo, e normal sa fugi din calea razboiului, sunt anumite legiuni straine sau altii care iubesc tara respectiva desi sunt straini pot lupta alaturi de armata daca vor dar iti asumi de la inceput riscuri mari.
Nu stiu de unde ai informatia ca s-au dat bani grei, ca pana sa intre in Romania trebuie sa treaca vama la ei unde ii trimite inapoi pe barbatii ucrainieni. Dupa ce trec vama lor au liber in Romania, deci inseamna ca a fost ok, multi barbati ucrainieni au fugit in prima zi pana s-a instaurat legea martiala, deci nu a fost ilegal, nu ii poti face lasi pentru ca vorbim de razboi, adica de moarte aproape sigura, nu toti sunt patrioti si vor conflicte militare, nu e ca si cum au fugit de ceva banal.
P.S. Nu stiu cati din voi care ii faceti p-aia lasi ati merge in momentul asta pe front, nu cred ca realizati ce inseamna frontul, nu e ca la Cs sau Call of Duty sa ai viata pe HP, acolo un glont, o explozie pot fi fatale, nu e o joaca. Am o admiratie mare pentru armata lor si populatia care a luptat cu daruinta si au mitraliat rusnacii, asta e cu adevarat un popor de luptatori.
Ce greutati, atat timp cat nu au copii, si nu au probleme de sanatate fizica sau mentala? Fiind chemată la razboi, lasa tot, si pleaca.
Azi și bărbatul spală, și bărbatul calcă, și bărbatul duce copiii la școală, deseori și bărbatul gătește.
Din întrebările care le puneți, se vede că nu prea aveți multă înțelepciune și experiență ca să înțelegeți cum merge viața.
Dacă e un război cu miliții prost înarmate, războiul e încă ușor.
Cu rușii, care au artilerie de top, e masacru asigurat. Rușii, înainte de a ataca o poziție, distrug totul cu artileria de la sute de kilometri distanță, și de asemenea trimit bombardiere și curăță ulterior terenul cu elicoptere.
Practic, nu rămâne nimic când ajung trupele pe front.
De exemplu, în mare parte din războiul din Donbass, rușii până acum nici nu prea au trimis trupe, în mare parte din timp au tras în trupele ucrainene cu artileria staționată pe teritoriul rusesc, și mai omorau din când în când niște soldați ucraineni, iar pe soldați îi trimiteau ca să captureze prizonieri și să-și bată joc de aceștia în public.
Fiindcă femeile nu au aceeași forța și rezistenta fizica de aceea nu se pune accent pe femei în războaie. Este riscul ca dacă ai multe femei ce se vor lupta cu bărbați de exemplu sa piardă războiul fiindcă nu vor rezista la fel. Dar probabil ca sunt și femei cu anumite calități care se înrolează în armata și participa la astfel de conflicte
Mai conteaza si de unde iei stirile, cumva de la tatucul Putinel de pe sputnik?
Hai lasa vitejiile pe net ca ti-ai rupe o mana si un picior daca ar fi sa te ia acum pe front, nu-i mai arata pe ei cu degetul, chiar daca ar fi trecut cativa granita nu au facut-o de prea bine ci ca sa fuga de razboi, au familie, viitor in fata de ce sa moara pentru nebuneala lui putin?
MotuMatias întreabă: