anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dragi creștini,

Știu că nu este cel mai potrivit moment, dar mă întreb cum ați putut să-l susțineți pe Călin Georgescu. Am înțeles că mulți dintre voi l-ați votat din opoziție față de drepturile LGBT+, pe care le susține Elena Lasconi, dar nu este oare egoist să refuzăm drepturi fundamentale celor care sunt diferiți de noi?

Biblia ne învață să iubim aproapele și să trăim în armonie, iar tot ea ne avertizează să nu ne încredem orbește în oameni. „După faptele lor îi veți cunoaște." Cum putem susține pe cineva care nu trăiește modest, care este mincinos, mândru, arogant și care laudă figuri istorice controversate, responsabile de crime grave?

Îmi cer scuze că am deschis acest subiect în perioada sărbătorilor, dar cred că merită să reflectăm asupra alegerilor noastre și asupra valorilor care ne ghidează.

11 răspunsuri:
| UnchiulRamiz a răspuns:

Zice în Biblie ca e ok sa te impreunezi bărbat cu bărbat? Nu am votat cu el și nici nu voi vota.

| Effy35 a răspuns (pentru UnchiulRamiz):

Nu, dar în schimb spune să trăim în pace cu toții. Cum poți să trăiești în pace dacă ai ură față de aproapele tău care este diferit față de tine?

Mă bucur că nu l-ai votat.

| UnchiulRamiz a răspuns (pentru Effy35):

Nu îmi plac homosexuali! Pot trai în pace și asa happy ai cunoscut vreun homo sau cunoști?

| Effy35 a răspuns (pentru UnchiulRamiz):

Nu trebuie să-ți placă, trebuie doar să-i accepți. De ce trebuie să-i urăști pentru că nu sunt ca tine? Tocmai că nu trăiești și nu vei trăi în pace cu ei dacă le încalci drepturile lor. Eu, personal, nu sunt homosexual, dar nu pot urî homosexualii și nu cred că aș putea să le refuz drepturile pe care eu le am. Nu ar însemna asta că aș fi un egoist?

Și da, am întâlnit homosexuali, unul dintre ei fiind chiar fratele meu de sânge.

| KovacsB a răspuns:

In Biblie scrie sa nu judeci, asa ca mucles.

| Effy35 a răspuns (pentru KovacsB):

În Biblie se spune să judeci, dar cu dreptate și milă.

| MihaitzaItza a răspuns:

De ce trăiești cu impresia că majoritatea credincioșilor chiar înțeleg credință?
Majoritatea credincioșilor cred din frica nu din convingere. Și politicul profita de aceste frici.

| doctorandus a răspuns:

Meh... exista circa 30 articole de media care afirma ca CG predica New Age-ul. I-a pacalit pe popi ca e credincios ortodox, in realitate e un eretic (adica heterodox).

Cu toate diferentele intre protestanti si ortodocsi, ca teologie, Iohannis e mai ortodox decat CG. Ramurile mari ale crestinismului au diferente mari de practica religioasa intre ele, dar ca teologie se cearta pe mici detalii.

D-aia exista teologi ortodocsi cu doctorate la Sorbona sau Strasburg: teologii de la culte crestine diferite se pot intelege intre ei, deoarece au foarte mult in comun.

De exemplu, diferentele de opinii intre Patriarhul Daniel si Teodosie Petrescu sunt mai mari decat diferentele teologice produse de marile schisme.

| Whitte a răspuns:

Gresit!
Nimeni nu l-a votat din opozitie pentru Lasconi atata timp cat in turul 1 au fost mai multi candidati.
Daca ar fi fost vorba de turul 2 unde ar fi fost numai ei doi, s-ar putut interpreta asa.
Alegerea ta pe ce s-a bazat? Pentru ca se vede ca esti complet dezinformat.
Nu, eu nu am votat cu niciunul dintre cei doi. Am votat-o pe doamna Birchall. Are doctoratul in Drept luat la Yale Law School si m-am gandit ca asta o poate ajuta in relatiile internationale in care este implicat un presedinte de Stat.

| Kufu95 a răspuns:

Pentru că majoritatea nu pot accepta persoanele care nu respectă ce este la modă și tot ce este diferit pentru ei este greșit. Dar nu se gândesc cum ar fi fost dacă lumea ar fi avut o problemă dacă era invers relațiile doar să fie cu persoanele de același sex și cele de sex diferit să fie în extreme.

| Kufu95 a răspuns (pentru UnchiulRamiz):

Acolo scrie cumva că trebuie să arunci cu pietre în ei?

Întrebări similare