In special "cladiri abandonate", nu
dar e ilegal sa intrii pe o proprietate, orice proprietate care nu iti apartine si in care nu esti invitat, se numeste "incalcarea proprietatii", evident ca, daca cladirea e abandonata nu are cine sa te impiedice, dar dpdv legal, cam asta e chestia
O clădire abandonată continuă să fie propietate a cuiva. Abandonul nu înseamnă renunțarea la propietate. Astfel, este ilegal.
Eu am intrat intr-un spital abandonat. Mai exact, in partea abandonata a spitalului Filantropia din Bucuresti. Paznicul ne-a vazut cand am intrat, doar ca dupa o ora a venit politia. Nu am primit amenda, doar avertisment.
La noi cladirile abandonate nu exista, nu abandoneaza nimeni asa aiurea o cladire. De obicei le abandoneaza dintr-o anumita cauza. Nu au consolidat cladirea si e in stare avansata de degradare. Poate cadea toata la un cutremur, sau la o lovitura mai puternica in zid, sau pur si simplu. Adica te expui unui pericol. Plus ca acolo se mai aduna d-aia cu seringi, oameni ai strazii, sunt multi microbi, te poate prinde de picior un pedofil, lol. Sa nu o patesti. Daca mergeti mai multi odata, riscurile se anuleaza, dar nu si pericolul de prabusire
Acea parte din cladire, daca mai avea si paznic, nu era abandonata, ci nu era foosita. Tu nu intelegi termenul de abandon.
E ilegal. Este în continuare proprietatea cuiva. Comiți infracțiunea de violarea domiciliului.
(1) Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, ori refuzul de a le părăsi la cererea acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
https://lege5.ro/......odul-penal
AnOnImuSS1 întreabă: