Este posibil sa fie contestat orice, asta nu inseamna ca reclamantii o sa si castige.
Daca s-a prestat intretinerea si fiul care a prestat-o are dovezi in acest sens atunci reclamantii nu au sanse de castig.
Actiune in justitie se poate inainta de oricine si pentru orice.
Castiga cel care are dovezi mai relevante (inscrisuri, martori etc.).
Nu stiu in cazul de fata (contract de intretinere) cum e.
Insa daca faceti un contract de vanzare-cumparare la notar, nu mai poate fi atacat de nimeni.
Adica poate, dar nu au cum sa castige, atata vreme cat parintele a avut discernamant la momentul semnarii contractului (si voi puteti atesta acest lucru cu dosarul/istoricul medical).
In practica, se procedeza deseori altfel, practicand donatie ascunsa sub un contract de vanzare cumparare, pentru a nu plati impozit, etc, si acestea pot fi atacate cu sanse de castig uneori, motivand ca nu s-a achitat pretul vanzarii imobilului catre parinte (sau te miri ce motive mai aduc).
Dar am citit ca nu se mai poate face contract de vanzare-cumparare daca nu se face dovada tranzactiei bancare (si nu pe sume de 500 lei ci suma pe care o valoreaza casa) tocmai pentru a nu se mai face donatii sub forma de vanzare-cumparare. Stiu ca donatia poate fi contestata si ma gandeam ca acel contract de intretinere poate fi tot un fel de donatie...
Un contract de intretinere cu uzufruct viager, nu este totusi echivalent cu o donatie.
Foarte important este sa adunati si pastrati dovezi de ingrijire, precum facturi de medicamente, alimente, chestii pentru intretinerea si renovarea casei/apartamentului, si tot ce mai cumparati in acest sens.
Pentru ca pana la urma asta se urmareste de obicei: atacarea premizei ca nu a fost ingrijit, sau nu a fost ingrijit cum se cuvine.
Alte cazuri/motive de atac apar atunci cand persoana nu are discernamant, in urma unei boli precum Alzheimer, sau ceva de genul acesta, dar sper ca nu e cazul.