| sabin89 a întrebat:

Emmanuel Macron, cu idealul lui de "EU strategic autonomy" cam bagă bețe în roatele "blocului". Recent întors din China, a declarat că "The worst thing would be to think that we Europeans must be followers and adapt ourselves to the American rhythm and a Chinese overreaction".
...
"we must be clear where our views overlap with the US, but whether it's about Ukraine, relations to China or sanctions, we have a European strategy".
Ce spun alți lideri europeni? Are și Germania un punct de vedere asemănător?

4 răspunsuri:
| Holiday a răspuns:

The commander of a battalion in Sloviansk, in the Donbas, is drinking coffee under a shady tree. He asks his men to stop "Macroning." Then he laughingly explains that the expression has spread like wildfire: "Between fighters, we use it every time someone speaks but essentially says nothing."

"Scholzing" a verb meaning communicating good intentions about making something happen only to use, find, or invent any reason imaginable to delay or prevent that thing from happening.

Scholtz s-a cam vindecat, Macron inca e infestat.

Răspuns utilizator avertizat
| sabin89 explică (pentru Holiday):

Un fel de "Domnilor, ne-am adunat aici ca să ne strângem, să discutăm ca să vorbim..." happy

| sabin89 explică (pentru KronstadtRevival):

Într-un fel așa e, să ne vedem de ale noastre, de micile probleme interne. Dar mai aruncăm un ochi din când în când și în afară, că doar facem și noi parte din bloc; și ne-am bucura să știm că acesta lucrează în unitate, fără fisuri. Nu ne indiferent de cine este (sau va fi) dominată lumea. Cum ar fi, de exemplu, să fie dominată de chinezi?
Da, și mie îmi place Franța, care a dat lumii un Victor Hugo, un Balzac, un Moliere și un... Napoleon happy