Nu are nicio logica anularea votului pentru alegeri. Mi se pare doar o forma de protest a alegatorului prost informat.
Aia care fac pe dezinteresatii sunt doar ipocriti. Absenteismul la vot e cea mai mare ipocrizie a romanului, urmat de faptul ca se plange nepuntincios si dezinteresat de starea jalnica a tarii. Ei vor o tara ca afara, dar nu observa ca fac din Romania comuna primitiva prin absenteismul lor la vot. Ipocrizie, dom'le!
Da, poate fi o formă de protest.
Dacă se prezintă doar câțiva oameni la vot din milioanele care ar trebui să se prezinte, asta ar arăta că ei consideră așa zisa democrație parlamentară e o glumă bună.
Eu aș vota dacă ar fi vot electronic. Apăs pe o tastă.
Ca să mă duc până acolo, mă mai gândesc dacă merită efortul, până în ziua alegerilor, mai ales că este în zi de odihnă, adică Dumineca.
Este o forma de protest, dar are si efect?
Am avut si prezenta de 27% la vot. Ei au fost in continuare pusi in functii, nu-i impiedica faptul ca unii "protesteaza".
Problema la protestele din Romania e ca nu se aduc solutii, nu sunt efecte. Se tot protesteaza, dar in final tot ajungi la alegeri. Si ce faci atunci, poporule care spui ca sunt toti la fel? Ii lasi din nou sa castige pe cei impotriva carora ai protestat.
Singurul mod de a fi dati jos, e sa fie altii votati.
Singura soluție, încă o revoluție. Dacă nu schimbi sistemul, tot acolo ești.
Eu mă gândeam la o prezență la vot de 2, 7 la sută, sau așa ceva, ca formă de protest. Mă gândesc la o emigrație de 10 milioane, nu la una de cinci. Mă gândesc la o economie subterană de 80% nu de 40 % cum e acum. Mă gândesc la o grevă generală de 30 de zile. Astea ar trezi pe politicienii români din somnul cel de moarte.
Dar așa suntem noi, românii, ne facem că facem, forme fără fond, artă pentru artă, mimarea Vestului. În rest, niciodată nu o fost, să nu fie cumva, că dacă ar fi fost, atunci s-ar fi întâmplat așa cum trebuie căci în țara noastă lucrurile nu trebuie să meargă prea bine, numai așa vom fi lăsați să supraviețuim.
Citește nuvela mea, care combate bine pe tema asta. Este auto bio grafică, sunt episoade trăite de mine.
https://dosarelexsikix.blogspot.com/......um-se.html
Ignoranta, lipsa de educatie, pe scurt PROSTIE. Ca sa iti dau un exemplu, la asociatia de proprietari din care fac parte nu vine practic nimeni la sedinta anuala. Conform legii, ea trebuie facuta. Daca am fi gen pesede, am putea sa ne dam cate o renta lunara ridicola, sa facem varuieli de 10.000 EUR in fiecare scara de bloc, samd. Atunci desigur ca ar sari lumea de dos in sus ca ce facem. Uite la fel e si cu alegerile - cand ajunge cutitul la os, se mai trezesc unii ca vor sa voteze cu/contra nu stiu cui sau ca vor sa dea o palma prin neprezenta. Daca nu votezi, singurul caruia ii dai palme esti tot tu. P.S. Ca o paranteza, presedintele asociatiei nu face practic nimic dar ia vreo 250 RON pe luna. Comitetul executiv - din care fac si eu parte - nu face practic nimic, si avem cate un membru la intretinere scazut. In consecinta, toti platesc in plus pentru ca noi sa nu facem nimic. Daca lumea ar veni la sedinte si de exemplu ar propune si ar vota majoritar ca presedintele sa fie onorific - fara sa ia nici un leu - si membrii din comitet sa nu avem scazute persoane la intretinere, toti ar cistiga citiva lei in buzunar. Uite ca nu vine...
Statul înseamnă administrația de stat, care administrează averea statului. Atâta timp cât bugetul central și apoi cele locale până la nivel de comună sunt admnistrate apoi de oamenii aleși, adică de cei din politică, de cei numiți de la partide, va exista întotdeauna corupție.
Astfe, vor fi alegeri dar sistemul de funcționare a statului trebuie schimbat.
Pe vremea comunismului în România, secretarul de partid nu avea în mână părghii politice care să îi aducă comisioane din administrarea averii statului. Cine făcea asta la nivel prea exagerat era împușcat. Cei ce criticau regimul din afară număraseră o dată că într-o anumită lună regimul împușcase 72 de delapidatori, numărați din ziarele locale. Pentru 100 de lei lipsă în gestiune ți se făcea dosar penal. Se mai făceau și pe vremea aceea abuzuri, fraude economice unii reușeau să facă avere și se introdusese legea ilicitului prin care și se confisca majoritatea a ceea ce nu puteai justifica ca venit legal, dar ilegalitățile de acum, de miliarde nu erau posibile. Sunt metode de reformare a statului cu păstrarea regimului parlamentar, care să evite nedreptățile, dar nu se vrea, căci atunci nu s-ar putea fura în voie ca acum.
Ce fel de sistem propuneti dumneavoastra?
Majorarea pedepselor pentru coruptie ar fi o solutie, asta credeti?
Absenteismul poate fi interpretat ca o forma de protest. De ce?
Pentru ca exista cetateni dornici sa participe la viata cetatii, insa spun " nu am cu cine sa votez, toti sunt la fel " - "problema are o solutie, dar la noi partidele par a fi imcompetente, din cauza mentalitatii majoritatii romanilor.
Daca privim absenteismul in cadru mai larg vom putea observa mai multe consecinte :
1. Alesii care câștigă " la mustață " se vor simti insuficient sustinuti de populatie pentru a-si implementa planurile promise.
2. Absenteismul accentuat denota neincrederea unui popor in clasa politica, acesta neincredere reprezinta o vulnerabilitate majora pentru respectiva natiune care va fi, inevitabil, exploatata de tari straine care au interese acolo.
Nu.
Eliminarea. înlocuirea sistemului actual care generează corupție cu alttul care să nu o permită.
Nu am soluția tehnică, efectivă pentru aceasta căci eu personal nu cunosc exact modalitatea exactă de funcționare a aparatului de stat și a conexiunii acesteia cu modalitatea de a face politică, sistemul electoral. Pentru că nu le știu pe acestea, nu am răspuns, nu am sistemul, ideea mea de schimbare.
Nu stiu daca romanii pot crea un "sistem " propriu, precum au facut Statele Unite.
Cel mai probabil, noile generatii vor inprumuta cat mai mult din vestul europei.