| Neneaciordables a întrebat:

Este legala Crucea de Fier in zilele de astazi? Ma refer daca este vreo problema daca iesi de exemplu cu ea in public la vedere.

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Legea 107/2006: http://bit.ly/2GvlbXz
Articolul 2, aliniatul b) prin simboluri fasciste, rasiste sau xenofobe se înțelege: drapelele, emblemele, insignele, uniformele, sloganurile, formulele de salut, precum și orice alte asemenea însemne, care promovează ideile, concepțiile sau doctrinele prevăzute la lit. a);
iar Art. 4 alin. (1) prevede ca: "Confecționarea, vânzarea, răspândirea, precum și deținerea în vederea răspândirii de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi."

9 răspunsuri:
| gogu220 a răspuns:

Acum depinde la care cruce te referi. Dacă e ca cea de pe biserica, nu ai nici o problemă. Dacă e cea care era simbolul fascistilor, indicat este să nu o porţi pe stradă, chiar dacă se mai găseşte pe la târguri de vechituri.

| Sn4k3 a răspuns:

E legala laughing.

| Neneaciordables explică (pentru gogu220):

Ma refer la simbolul Crucii de Fier (medalie nazista).

| CarcotasulVesel a răspuns:

In Romania nu am auzit nimic, ca ar fi ilegala, dar oamenii din jurul tau s-ar putea sa injure un evident nazist

in Germania si poate in Austria sunt ilegale, doar sa le detii, cel putin daca nu esti cetatean, pentru ca Germania stiu sigur ca au o lege care spune ca nu ai voie sa cumperi sau sa detii memorabilia nazista (imi pare rau, dar nu gasesc traducere la cuvantul din engleza memorabilia)

| patrik986 a răspuns:

Nu este legala! Nici Svastica si SS nu sunt legale.

| patrik986 a răspuns (pentru patrik986):

De fapt, acum m-am documentat putin se pare ca doar svastica si SS sunt ilegale.In fine, daca tot o sa porti crucea de fier nu o sa fi vazut prea bine de catre oameni laughing

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru CarcotasulVesel):

Citeste legea 107/2006 cu modificarile ulterioare si ai sa vezi ca este ilegal si in Romania!

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru patrik986):

Legea zice ca orice insemn este ilegal.

| CarcotasulVesel a răspuns (pentru Salontanul):

Ok, asa e, insa cum niciodata nu am vazut pe nimeni cu vreun simbol nazist, nu am avut cum sa aud ca e ilegal
in orice caz eu nu as purta unul, EVERRR