Citeste mai atent si cauta sa intelegi prevederile privind concediul pentru formare profesionala, respectiv fara plata si platit.
Pe scurt:
-Concediul luat la initiativa ta este fara plata.
-Concediu cu plata este atunci cand angajatorul te trimite la un curs de formare profesionala.
Angajatii care doresc sa urmeze cursuri de formare profesionala sau studentii care lucreaza si intra in sesiune pot opta pentru un concediu de studii, cunoscut si sub denumirea de concediu de formare profesionala.
Practic pentru sesiune as avea nevoie de zilele cu plata sub denumirea de concediu de formare profesionala
Iti raspund aici la ambele comentarii.
Se pare ca nu mi-ai inteles raspunsul si nici prevederile legale.
Am facut facultatea de drept la fara frecventa, in timp ce lucram, este adevarat ca in urma cu multi ani si n-am primit concediu platit pentru examene. De regula imi luam din concediul de odihna, doar o singura data mi-am luat concediu fara plata.
Asa cum ti-am spus concediu platit se primeste doar daca angajatorul te trimite la cursuri de formare profesionala.
Angajatorul poate respinge solicitarea salariatului numai daca absenta salariatului ar prejudicia grav desfasurarea activitatii.
De asta de zici?
Intr-o firma de sute de angajati cum pot prejudicia eu grav desfasurarea activitatii cand mai sunt 10 ca mine in acelasi birou.
Nu te certa cu mine, ceartă-te cu legiuitorul (din care tocmai ce am citat!)