"În opinia dvs, este permisă moral eutanasierea?"
Da, e alegerea fiecaruia ce face cu viata lui.
1. Da. 2. O mamă de bătaie. 3. În opinia mea, pe un sinucigaș hotărât nu îl poți opri. Așa că mai bine îl ajuți și îi colectezi cu voia lui bineînțeles toate organele sănătoase și le donezi celor ce vor să mai trăiască. Viața nu este un drept, ci un privilegiu.
Întrebarea nu era a cui e alegerea, ci dacă e bine sau nu, indiferent de cine o primește.
Am fost destul de clar in raspuns cred.
Am raspuns da si am argumentat de ce. Nu vad dilema ta
De ce nu ar fi permisa?
E mai moral sa tii in viata un om cu forta? Mai ales daca e bolnav incurabil. Nu e imoral sa-l obligi sa sufere?
De murit, murim toti. Da ce sa suferim pana la moarte?
Animalele care sufera si se chinuie sunt eutanasiate.De ce nu s-ar aplica principiul si la oameni? Cand esti leguma de 80 de ani si depinzi de altii exact ca un bebelus de cateva luni, e clar ca vrei sa mori mai repede, nu mai ai cum sa te bucuri de viata oricat se zbat restul in jurul tau sa iti faca pe plac.
Eu aș fi de acord cu eutanasierea (obligatorie) a celor care au ocupat funcții publice. Pierderea mandatului de consilier, primar, ministru, parlamentar, etc., provoacă depresii grave și ar trebui să-i scutim de suferințe.
(Pamflet)
Bine din a cui punct de vedere? Sinucigașul, ( eutanasia la cerere e tot sinucidere) se află într-o situație specială. Nu poți tu să judeci și să decizi ce este bine pentru el, că degeaba o faci. Așa că definește binele mai întâi.
In sfarsit cineva care recunoaste ca crestinismul nu e tocmai uman,
Este mai mult decat uman. Este divin. Dar asta-i o discutie extrem de complexa, iar eu nu vreau sa te conving de absolut nimic. Sunt crestin, dar mai mult sunt om, din pacate. Inca ma lupt cu mine
Adi1987 întreabă: