| Razzvan1612 a întrebat:

Exista vreo lege sa interzica depozitarea bicicletelor in scara blocului?

11 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Nu. Dar nici pe hoti nu ii poti opri.

| siriusblack98 a răspuns:

Nu. Acuma, fiecare administrator cam isi face propriile reguli interne pentru comunitatea de locatari sa stii. Nu amestecam legile impuse de catre stat cu regulamentele interne aplicate cladirilor si ale institutiilor private.

| Razzvan1612 explică (pentru siriusblack98):

Eu ziceam lege nu ma intereseaza reguli interne

| siriusblack98 a răspuns (pentru Razzvan1612):

Ti-am raspuns.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu exista nici o prevedere legala care sa interzica depozitarea.

Bula
| Bula a răspuns:

Fiecare asociatie de proprietari are un regulament ("lege") propriu, inregistrat chiar la constituire, in care pot fi cuprinse si asemenea reglementari.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

ISU: Ord. 163 /28.02.2007 interzice depozitarea de obiecte care pot ingreuna sau bloca activitatea de stingere a incendiilor. Legea 163/2018 prevede ca nu se poate schimba destinatia proprietatii comune. Ori destinatia fiind de scara nu poti s-o transformi in loc de parcare.

| ReddY25 a răspuns:

Nu cred

| Razzvan1612 explică (pentru Bula):

Pe un regulament intern nu poti fi sancționat

| eliancodrut a răspuns (pentru Razzvan1612):

Legile se completeaza cu acte locale: regulamente, instructiuni etc. Mai sunt si legile nescrise ale bunului simt.
In plus depozitarea oricaror obiecte in partile comune ale blocului este interzisa fara aprobarea locatarilor, pentru ca acele parti apartin tuturor locatarilor. Nici adunarea generala a locatarilor nu poate hotari - fiind o hotarare ilegala - lucruri care impieteaza asupra folosirii acestor spatii conform destinatieilor.
Daca administratorul nu ia masuri care sa impiedice aceste lucruri, va fi amendat de organismele statului care fac control. Daca nu te supui regulilor comune de convietuire administratorul poate sa te dea in judecata sau sa-ti faca plangere penala.

Bula
| Bula a răspuns (pentru Razzvan1612):

Poti fi.
Este legea locala.
Depinde ce- si cum a fost formulat in el.