| user0010 a întrebat:

Hai salut. Ce părere aveți despre poliția română? Mie mi se pare un,, brand", acum serios, mai ales cei de la locală, mai sunt niște sticleți golănași care sancționează aiurea oamenii, le face proces verbal că așa le convine lor, că au avut o zi proastă.

Când le atragi atenția cu privire la o problemă, de exemplu în privința poluării, ei nu iau măsurile necesare, trebuie să suni garda de mediu ca să se rezolve ceva.

Trebuie să-i lovești cu Constituția, OG-uri, legi, etc; altfel te prăpădesc ei.
Ce vreau să zic e că un om bine informat care cunoaște legile, doar acesta mai poate combate discriminările și abuzurile făcute în țara aceasta. Voi ce părere aveți fraților? Ați trecut prin experiențe neplăcute cu poliția română?

15 răspunsuri:
| Cozmea022004 a răspuns:

Da,ai dreptate. In timpul pandemiei, am umblat cu un prieten fara masca, si ne-a atras atentia un politist fara masca. Era si steroidizat omu, cine stie ce ne putea face daca eram corecti si ii atrageam atentia...

| darrio2007 a răspuns:

Ori ti-ai luat-o?

| Kiran a răspuns:

Nu e doar legea de vina. unele persoane fac intentionat tam-tam sa rezolve politia niste gunoaie. pana la urma ei pot doar sa spuna la randul lor altor autoritati precum primaria / garda de mediu sa rezolve problema. politia in mod normal, trebuie sa aplice legea in sensul violentei / clarificarea problemelor. daca exista departamente speciale pentru gunoaie. ei de ce ar trebui sa anunte? adica. mi se pare absurd ca un ofiter ce trebuie sa faca o academie de politie, sa invete o parte din legi si procedeele in diverse situatii. sa contacteze garda de mediu, sa faca fisa (nu stiu exact cum se numeste exact foaia pe care politistul o intocmeste pentru a arata ca a solicitat garda de mediu)
Unii politisti intr-adevar, sunt groaznici in a elucida o problema, dar e necesar sa existe si ei pentru a incuraja populatia care doreste sa elimine aceasta "puritate" in a aplica pentru functiile de politie. pana la urma politia ajuta in majoritatea cazurilor. dar putine cazuri arata "bunatatea" politistului / politistei in a ramane calma si sa gestioneze corect situatia. daca oamenii nu ar sarii cu urlete ("baaa, lasa-l in pace. ce ai cu el? "il omoara bai politiaaa, aolooo" "nu il vezi ofiterul si pe X? pe el de ce nu il sanctionezi? ai ceva cu mine."), in cunoasterea faptului ca, zarva, galagia sau orice miscare rapida a unei/unor persoane face ca unele persoane sa creeze panica in jur pentru ca, e imposibil sa mai intelegi cine si ce face acolo. tu ca politist vrei sa il incatusezi de exemplu. te gandesti ca cei ce urla te pot ataca si nu esti 100% cu gandul la a-l mai aresta fara sa il lovesti pe respectiva persoana. e vina ambelor parti. atat a politistilor (cei care au zile mai rele si comit o nedreptate. desigur ca exista contestatiile pentru asemenea probleme), cat si a civililor ce nu permit politistilor sa termine mai rapid problema. ba urla unu. ba nu vrea sa asculte politistul ce spune. ba nu ii convine altceva. si tie ca politist nu iti convine sa stai 5 ore la un apel 112 pentru o cearta. ajungi la sectie si te intreaba superiorul. " ce ai facut azi?". si tu sa fi stat 5 ore sa calmezi ambele parti. vrem de la politie seriozitate, rapiditate si experienta in a rezolva eficient problema. dar unii dintre noi ii stresam aiurea cu o multitudine de cuvinte inloc sa le spunem pe rand 2-3 propozitii ce s-a intamplat si sa asteptam raspunsul lor si gata. (am generalizat in unele exemple, ce am vazut / auzit in realitate sau online)

| user0010 explică (pentru darrio2007):

Sincer îți spun, n-am avut niciodată probleme cu poliția, fiind proaspăt absolvent al liceului și viitor student, doresc să mă informez cu privire la legislația acestei țări, caut opinii, idei, ca să facem în așa fel încât să ne fie și nouă cetățenilor bine și oamenilor legii de asemenea.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Atentia trebuie atrasa de obicei in scris, cu numar de inregistrare. In mod sustinut, cu trimiteri ale sesizarilor acelea si mai sus, catre ministere. Informarea e gratuita, la fel si sustinerea unor revendicari/sesizari, doar ca e mai simplu sa stai sa te plingi.
P.S. Cozmea: Ce va putea face? Daca era steroidizat, ce? Poate avea scutire medicala pentru lipsa mastii. Voi nu aveati.

| user0010 explică (pentru Kiran):

Cetățeanul trebuie să se conformeze la ordinele polițistului dar și viceversa, având rolul de polițist trebuie să fii în slujba cetățeanului, acesta când îți solicită sprijinul tu să-i oferi ajutorul. Dar cum am spus și mai sus, sunt unii care fac gafe destul de mari, nu-i interesează, sunt aroganți. Orice problemă are o soluție, trebuie să știi să o cauți, dacă ar fi bună înțelegere din partea ambelor categorii, nu ar mai fi atâtea conflicte și disfuncționalități.

| darrio2007 a răspuns (pentru user0010):

Daca vrei sa afli despre legislatie, sunt destule surse de informare in acest sens. Aici parerile diferă.

| user0010 explică (pentru GabiDumitrescu):

Orice era posibil. Chiar să-și ia bătaie. Mai știi... Unii nici măcar psihologicul nu se știe sigur dacă l-au luat sau ba, mai ales respectivul oferindu-le o stare de timidate, el fiind steroidizat.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru user0010):

Bodycams, foarte simplu. Daca te simti abuzat, ca si cetatean, filmezi si tu, sa fii sigur. Nu e ca in filme.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Aia de la locală nu sunt poliția română. Și de ce ar da amenzi poliția română pentru mediu?

In rest poliția română e o instituție care funcționează și ea cum poate fiind sub control politic.

Răspuns utilizator avertizat
| Editocroci a răspuns:

Sunt duplicitari și/sau mincinoși unii. Ultimul polițist cu care am vorbit nici nu s-a legitimat plus că nu vroia să respecte niște legi și drepturi. Nu știu dacă există polițiști de nota 10.

| user0010 explică (pentru Editocroci):

"Doamnă, ăia nu se numesc polițai. Sunt niște lipitori, care dau amenzi cum le convine lor, ei nu ne asigură nouă protecția! Sunt puși de ăia de sus, cu rang mai mare. Vai să nu-l supărăm pe șefu, că ne dă afară, să vă dea pe toți jigodiilor care sunteți."

| Editocroci a răspuns (pentru user0010):

Da,lipitori.

| Editocroci a răspuns:

Am mers la politie nu demult. Un polițist mi-a zis un lucru, apoi alt polițist alt lucru. Se contraziceau în declarații. Nu se prezintă cu nume și prenume, funcție. Mai avea impresia unu din ei că el e deasupra legii pentru că e polițist ( probabil ). Nu mai zic de conflictele de la vârful poliției.

Întrebări similare