| fataceaanonima77 a întrebat:

Heei! Am o întrebare, pot pleca la prietenul meu acasă chiar dacă este major și este mai mare ca mine cu 2 ani și 5 luni? Tin sa precizez ca am 16 ani... Știți cumva dacă politia ma poate aduce fortat acasă deși eu m-am dus la el de buna voie? Va rog fără răspunsuri urate. Mulțumesc

4 răspunsuri:
| Aasdfghj a răspuns:

Buna! Normal ca te poate aduce acasa politia. Nu esti majora. Poti sa spui tu ce vrei politistilor pentru ca ei isi vor face treaba si aplica legea.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform Codului civil domiciliul minorului este la domiciliul parintilor.
Daca pleci fara voia lor te pot declara disparuta si atunci politia te va cauta si te va inapoia parintilor.
Sigur ca prietenul tau nu va pati nimic, din punct de vedere legal, daca te-ai dus de bunavoie.
Totusi, inainte de a face acest pas, gandeste-te foarte bine, tu mai trebuie sa faci scoala, sa fii intretinuta si nu stiu daca prietenul tau poate face aceasta si daca parintii lui sunt de acord.
Gandeste-te cate fete au ajuns prostituate, din cauza a au avut incredere in "prieteni" (metoda lover-boy).

| fataceaanonima77 explică (pentru Ioandelasal):

Heei mersi de răspuns laughing da, ideea este ca eu i am cunoscut părinții. este băiat cuminte, muncitor
eu oricum vreau sa îmi continui școală pentru ca vreau sa ajung undeva sus dar motivul este ca maica-mea tot timpul ma jignește și mi-l pune pe fratimiu de 2 ani pe cap sa stau tot timpul cu el cât e la munca și după toate astea tot eu sunt aia nrsimțită care nu face nimic în casa vreau sa spun ca de multe ori nu am mers la scoala ca să stau cu el ca nu avea cine și chiar și pe prietenul meu l-a jignit din simplul motiv ca nu i-a răspuns ca dormea... si sunt multe motive pentru care vreau sa plec de acasa

| fataceaanonima77 explică (pentru Ioandelasal):

Am uitat sa menționez ca părinții lui sunt total de acord cu alegerile mele chiar și ei își doresc sa pot trai liniștită laughing