| BlackX0 a întrebat:

As dori sa imi schimb numele de familie, sincer pentru ca il urasc. In curand voi pleca in Anglia la facultate si ceea ce ma deranjeaza este ca, si englez fiind, tot iti dai seama ce inseamna. Intrebarea mea este: daca aplic la facultate cu un anumit nume, dar intre timp il schimb, exista vreun risc sa nu mai recunoasta aplicatia? Si daca ma decid sa il schimb acolo, am posibilitatea chiar daca nu am cetatenie?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

O sa-ti recunoasca aplicatia, poti proba ca esti aceeasi persoana cu decizia de schimbare a numelui.
Nu il poti schimba in Anglia, avand in vedere ca esti cetatean roman si domiciliul il ai in Romania.

12 răspunsuri:
| aXy99 a răspuns:

De curiozitate, ce nume ai?
Nu prea are relevanta, sincer iti zic. Toti te vor strica dupa prenume.

| Kogaion a răspuns:

Ne si spui cum te cheama? Oricum schimbarea numelui nu se face imediat, ai de asteptat ceva timp.

| BlackX0 explică (pentru aXy99):

Ok. Poate altora nu li se pare asa rau, dar mie da. Ma cheama "bizon". Nu stiu daca implineste una din conditiile necesare ca sa poate sa fie schimbat, dar m-am saturat sa rada lumea de fiecare data cand sunt chemata intr-o sala de asteptare...

| pisicuta123456789 a răspuns:

Ce nume de familie ai de te deranjeaza atat de tare? Nu mai fi complexat/a. Nu stiu, insa, nu poti trece mai usor pe numele de familie al unei matusi/unchi etc? Chiar nu cred ca e un nume asa rau, adica ce poate fi?

| aXy99 a răspuns (pentru BlackX0):

Cum sa rada de numele tau...e perfect normal. Nu cred ca e un motiv intemeiat, dar ai putea incerca. Spune-le ca esti stigmatizata din cauza numelui, dar nu mi se pare deloc un nume denigrator.

| Bogdan_Ghera_2004 a răspuns:

Eu, iti recomand sa nu iti schimbi numele, sa-l pastrezi asa pana ce termini facultatea! Nu isi da nimeni seama

| Raducons a răspuns:

Eu cred ca te complici, nu e chiar asa de urat numele
Acolo nu ai posibilitatea, aici trebuie facut si ai de umblat ceva, nu merita sincer, asta e il schimbi cand te mariti.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Chiar si cei de la evidenta populatiei isi vor da seama ca profunzimea gandirii iti este precum sensul peiorativ al numelui. Scuze; dar altceva nu vad de comentat, fata de felul in care gandesti.

| MrkiddyKid1 a răspuns (pentru BlackX0):

Pe mine ma chema Dobitoc Alexandru, dar imi era rusine cu acest nume asa ca l-am schimbat in Dobitoc Ionut si nu mai am probleme.

| BlackX0 explică (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Frate, de unde a venit asta? Am zis doar ca nu-mi place numele meu pentru ca lumea rade de mine. Ce are felul meu de a gandi? Si tocmai din cauza ca intr-o discutie, unii oameni in loc sa dea argumente concrete, pur si simplu se folosesc de "sensul peiorativ al numelui meu"; vreau sa il schimb. Daca m-ar chema Popescu sau Dumitru nu ar mai mentiona nimeni asta.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru BlackX0):

Asta si incercam sa-ti spun; dar... ar trebui sa fii mandra ca ai numele unui animal nobil, nu sa te simti ofensata de imbecilitatea acelora care rad de tine!

| relian a răspuns (pentru BlackX0):

laughing unia ar vrea sa aiba asa un nume, tu vad ca vrei sa-l schimbi. Buffalo americanii au si firme cu numele asta.Ia cauta si vezi ce nume au englezii, cauta sa le traduci si o sa ramai surprinsa ce nume au unia.Atunci mergi in america,acolo la bizon ii zice altfel buffalo laughing asa ca. Emigreaza in america,iar cand mergi la cetatenie te intreaba daca schimbi numele,poti s-o faci sa schimbi tot ce doresti,asta fara sa astept,fara sa platesti ceva.Pur si simplu iti iei alt nume odata cu cetatenia.
Mai toate numele au insemnat candva ceva anume,nume de plante, de animale etc, unele nume care astazi nu mai seminifica ceva, fii sigura ca candva undeva a insemnat ceva.Mie imi place, desi parca Buffalo suna mai cool laughing decat bison, dar na astia is englezii cu limba lor naspa.