anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei, TPU, dacă am lovit pe cineva, de fapt dacă cineva m-a lovit pe mine, deoarece acel cineva a oprit să facă parcarea laterală în mijlocul drumului și eu văzând că a oprit, am oprit și eu și când am văzut avariile, am vrut să dau cu spatele, dar el deja a dat cu spatele mult și m-a lovit, până să mai apuc eu să dau cu spatele și apoi am plecat, pot da răspundere penală pentru asta? Pot face închisoare? Care-i procedura exactă?

Specific că tipul s-a dat jos și a văzut partea din spate a mașinii lui și și eu am văzut din mașina mea și nu s-a avariat absolut deloc, adică dacă ea nu este avariată deloc, eu tot pot da răspundere pentru că am plecat de acolo?

Și dacă să zicem tipul mi-a luat nr și vine la mine, mă pot înțelege atunci cu amiabila, deși specific iar că mașina lui nu a avut nimic, absolut nimic. Dar decât închisoarea prefer să-i dau amiabila. Dar sper că se mai poate, în cazul în care este cineva mai răzbunător.

44 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In primul rand nici fapta lui, care este singurul vinovat, nu este infractiune si nu ar raspunde penal chiar daca masinile ar fi fost avariate. In acest caz singura raspundere a lui ar fi contraventionala si ti-ar fi fost reparata masina pe asigurarea lui.
In situatia expusa tu nu esti vinovata, asa ca n-ai de ce sa fii sanctionata, nici macar contraventional si nici vorba de sanctiune penala.
Daca nu s-a intamplat nimic si nici o masina nu a fost avariata nu exista un motiv intemeiat pentru apelarea la politie, mai mult tu esti singura care ar avea dreptul, fiind nevinovata, asa cum am spus singurul vinovat este celalalt, fiindca nu s-a asigurat la mersul inapoi.

| anonim_4396 explică (pentru Ioandelasal):

Ok! Mulțumesc! Mi-ai luat o piatră de pe inimă. happy

greece12
| greece12 a răspuns:

In mod normal,cel care a dat cu spatele ar fi trebuit sa moara de frica,nu tu!
Nu au nici o vina ca te gaseai pe traiectoria lui neasigurata si,de fapt,el te-a lovit pe tine,nu tu pe el.
Foarte posibil sa astepte sa-l reclami sau macar sa sesizezi Politiei ca ai fost lovita de un sofer cu cutare masina,in data de,la ora h,cu numarul de inmatriculare cutare.
Deci,calmeaza-te.

Si, o sa-ti spun de ce iti scriu.
Bine, mai intai ca abia acum iti vad intrebarea, am zile bune sa intru pe TPU.
Dar, pentru ca sofez o viata am cateva mici sfaturi pentru tine.
In 30 de ani de sofat am avut doua incidente.

In primul, am trecut peste un bolovan proaspat cazut din munte, noaptea, cand din fata imi venea un mare tir si a trebuit sa-mi tin banda ca altfel ma omora tirul.Am tinut banda si am trecut peste stanca respectiva.Am oprit apoi, era noapte, eram in Bulgaria si aveam un copil in masina...iar masina se mai putea deplasa doar cu cel mult 30 km/ora.Asa am mers, pana am intrat in Grecia si am ajuns la primul service.Totul a fost ok, in jumatate de ora masina mea alerga la 200km/ora ca de obicei, nu fusese mare nenorocirea.Si nu era cazul sa dramatizez, asa ca mi-am continuat drumul.Din toata povestea mi-aduc aminte cat de tare am tinut de volan cand am sarit peste stanca si era singura mea grija, sa nu ies de pe banda mea, atat.Si am continuat sa conduc.

A doua ora a fost mai grav.Veneam in tara din Grecia,cu masina,logic, si la o intersectie mare dupa Salonic un dobitoc mi-a taiat calea fara sa aiba prioritate,am franat, ala din spatele meu isi aprindea o tigara, a franat mai greu si m-a lovit in spate.
Am tras pe dreapta, si eu si cel care ma lovise, cel care imi taiase calea nici macar n-a vazut ce provocase si am chemat Politia Rutiera.Au venit, ne-au facut actele de constatare a accidentului, am luat asigurarea celui care ma lovise si m-am intotrs sa-mi repar masina. Dupa doua saptamani, am plecat din nou la drum si...am trecut din nou prin acelasi punct.
Acolo, desi am avut emotii si ceva imi strangea inima, am continuat sa merg si abia la vreo doi kilometri dupa, am oprit.Am fumat o tigara, am incetat sa tremur si am plecat mai departe, in 12 ore eram la mama in curte.

Si asta doream sa-ti spun.Nu te opri din condus.Ai invatat sa conduci, cunosti regulile de circulatie, citeste si ce se intampla in cazuri de accident si continua, nu te opri.
Nu e nevoie sa-ti creezi un nou complex, ai puterea si inteligenta necesare sa depasesti momentul.Pentru ca pe drum vei gasi o multime de anormali si tu trebuie sa le poti evita anomalia!
Sofand mereu vei fi pusa in tot felul de situatii din care vei fi obligata sa gasesti solutia sa iesi si asta ajuta mult.La increderea in sine, la intelegerea a ceea ce esti in stare sa faci singura, la multe.
Continua sa conduci.Cu prudenta si cu curaj, nu renunta din teama, fii tot timpul foarte atenta si vei capata o siguranta noua.
Eu mi-am adus mama in Grecia de doua ori, cu masina.Si drumul i-a placut la nebunie.Si..o iubesc mult pe mama mea.♥
Continua sa conduci.

| anonim_4396 explică (pentru greece12):

Awww! Știam eu că în acest suflet, noi omuleții de pe TPU găsim serenitate, pace și încredere. Sufletul Greece12 probabil trebuie să fie vreun înger, căzut din cer sau mai bine zis pe TPU ca să ne mai ridice moralul și să lase mereu o vorbă bună. Nici eu nu sunt atât de caldă deși îmi doresc să ajut oamenii, deci tu emani căldură sufletească prin toate microcipurile TPU. :)

Și îmi pare rău pentru experiența ta, cred că a fost terifiant, dar mă bucur să aud că mai ales acea cu stânca, nu te-a oprit din a fi un șofer și mai bun zi de zi. :) Exact același lucru mi-l spune și psihologul, dar după ultimele accidente și ultima pană, recunosc că am devenit ceva mai precaută și chiar mai paranoică, am momente când conduc și cum aud un sunet am impresia chiar că mașina stă să se dezmembreze, dar știu că astea sunt problemele mele, din mintea mea și nimic mai mult, dar când îmi revin o să continui să nu mă las, mai ales când mă uit în urmă cât m-am chinuit ca să ajung aici (două școli și multe ore extra) o să fac să conteze banii ăia investiți în șofat.

Deci mulțumim! Ești un suflet cald, blajin și plin de iubire! :)

| greece12 a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu iti multumesc!
Pentru ca, in ceea ce priveste sufletele, le avem identice.
Singurul lucru care ne diferentiaza e varsta, eu am trait mai multe si acum stiu...
Si vei sti si tu intr-o zi si vei zambi ca mine si vei ajuta, acolo unde vezi ca poti!
Te imbratisez cu tot dragul si din tot sufletul!

| Seba2013 a răspuns (pentru anonim_4396):

Haha ce iti mai place relatia ci nu individualitatea. A fii imagina lui Dumnezeu inseamna a trai in relatiune, comuniune interpersonala, reciprocitate. Acolo invatam ca suntem asemanatori. Toti suntem Unu asa cum si Iisus a fost cu Tatal Sau. Si uite asa se etableaza o relatie.

| anonim_4396 explică (pentru Seba2013):

Păi după relații cu oamenii tânjesc cel mai mult, God a spus că ne-a dat ca să ne fim ajutor la nevoie și să ne iubim, era chiar o vorbă despre asta "De două mii de ani ni se predică să ne iubim și noi ne sfâșiem."

Daaar în final îmi aleg individualitatea, pentru că este mai puțin traumatizant așa, sunt egoistă de fapt, vreau să-mi protejez sufletul de dureri/dezamăgiri.

Dar eu nu înțeleg de unde toată dezlănțuirea asta a ta de a vorbi? laughing Mai ales în metafore multe? laughing Recunosc că misterul unei metafore este divin, doar scriu poezii, nu? laughing Daaar metaforele și complexitatea vorbelor tale, îmi dă dureri de cap laughing nu neapărat în sensul rău, nu mă înțelege greșit, deoarece vreau să descifrez tot ce scrii tu pe aici, și să elimin misterul, înțelegând fiecare cuvânt/expresie, dar recunosc că îmi sunt aspecte necunoscute și mintea mea nu le poate înțelege.

Iar asta poate avea doar două cauze, ori mai am eu de studiat a lot și tu chiar vorbești la un nivel cât mai academic, ori tu râzi de noi pe aici. laughing

Dar scrie laughing nu am o problemă cu asta, acum și chiar dacă m-ai jigni laughing îți dai seama că habar nu am dacă m-ai jignit sau nu. laughing Iar dacă nu laughing și mai bine laughing

Vrei sa iti protejezi sufletul? Aha de traume, dezamagiri, etc.
De unde iti vine vointa de a vrea? Si cum faci sa rupi relatia ca sa devii individuala? Si ce fel de relatii rupi?
Ai vazut la yoga sau la cei care fac meditatie cum fac tacere?

Deci este importanta tacerea si ascultarea doar de 10% din stimulii care exista.

Daca Adam mutia vocea demonului si a carnii nu crezi ca rasuna vocea spiritului? Daca Adam facea yoga si isi pastra relatia (comunicarea) cu Dumnezeu nu crezi ca evita trauma? Interesant este ca s-au acoperit, oare este pentru ca au desteptat o voce interioara?

Iti vorbesc de lucruri spirituale asemanator sticlei transparente si clare nu de o sticla invelita in staniol si opaca.

Ok! Deci am înțeles esența, relația cu Domnul, aici chiar am înțeles, deși yoga aia nu știu cam ce rol are în toată povestea Domnului, dar mna laughing însă fraza asta m-o pus pe gânduri, oare e posibil ca dacă mă simt dezamăgită de oameni, de relații și de conviețuirea cu ei, să fie totul din cauza asta, să ducă totul de fapt la fraza asta? SĂ FIU EU CEA CARE NU ASCULTĂ DE DOMNUL, SĂ FIU EU CEA DEPĂRTATĂ DE EL, SPIRITUAL?

Hmm, it's *** awsome! Te pune pe gânduri serios... al naibi de serios. Și chiar o să trec și asta prin filtrul analizei. Deci încep să cred că în final nu ești robot și tu chiar știi ce spui, deoarece nu știu eu multe de filosofie, dar știu sigur un lucru, că filosofia are rolul de a ajunge în miezul problemei dar evident, părând mereu că se învârte în același punct dar cu nuanțe diferite.

Și cred că mai înțeleg o idee, dar nu știu dacă asta ai vrut să spui, că tăcerea este importantă pentru a auzi vocea Lui, vocea Domnului, că doar tăcând și lăsând liniștea să ne cuprindă, doar atunci vom fi capabili să-L auzim pe El.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Legislatia rutiera ce zice? Ca banuiesc ca o stii daca ai permis.

| anonim_4396 explică (pentru suntserios):

Nu, din păcate sancțiunile și infracțiunile chiar nu le știu, la fel ca și partea de mecanică crying le-am tocit doar atunci pentru examen, dar apoi nu m-au mai interesat și nu le-am mai studiat și le-am
și uitat între timp. Am mers pe principiul că nu o să fac eu ilegalități la volan deci nu o să-mi trebuiască, dar recunosc că am omis din calcul și accidentele. :/
Dacă știam îți dai seama că nici nu mai postam aici. Intuiția îmi spune doar că dacă nu am ucis pe nimeni, chiar dacă se consideră o fugă oarecum de la un minuscul accident nu ar trebui să mă închidă, ok, poate doar să îmi dea amenzi sau ceva, dar frica de închisoare totuși mă sperie. Adică nu știu, dacă nenea acela este totuși vreo persoană importantă cu pile, mă poate închide, totuși, mă gândesc doar la asta, mă obsedează faptul că aș putea fi închisă, ok? Și mă mustră și conștiința că am plecat fără să fi vorbit, știu că așa era normal, dar mi-a fost prea frică fiind singură fără mama și el fiind bărbat. Adică până acum în ambele accidente s-a implicat mama, a vorbit ea, săraca, eu am tăcut și am dat doar actele ce mi se cereau sau am semnat unde a trebuit să semnez. Deci fără mama nu am reușit să vorbesc. Știu că nu am procedat corect totuși.

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Nicio legatura obligatiile in caz de accident cu sectiune de contraventii si infractiuni. E totusi o obligatie a soferului sa stie ce sa faca in caz de accident

Terifiant ca sunt participanti la trafic care nu stiu codul rutier si au nevoie de mama in caz ca fac un accident. Terifiant faptul ca esti participanta la trafic si poti da oricand peste mine.

| anonim_4396 explică (pentru suntserios):

Nu am spus că nu știu codul rutier. Știu doar ce mă interesează, adică indicatoare, semne și reguli de circulație strict în trafic. Dar da, de mama am nevoie să vorbească sad mai ales dacă fac accident și dacă acolo sunt bărbați care mă înjură și eu trebuie să vorbesc cu ei face to face. Nu pot face asta, ok? Și da și mie mi se pare scary, adică mă gândesc când nu o mai fi mama, cine va veni cu mine, să vorbească în caz de accident? sad Cred că atunci voi alege bicicleta ca mijloc de transport sau taxiul ori mă reîntorc la autobuz. Dar mulțumesc că mi-ai găsit o nouă frică și dilemă de care să mă ocup, nu că ș-așa n-aveam destule dileme și probleme pe cap. laughing Ce mă fac când moare mama?
Și da, și asta este terifiant, deci dacă vezi aiuriți prin trafic, ocolește-i te rog, îți faci un bine atât ție, cât și lor. laughing

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu ii ocolesc, problema e cand nu ma ocolesc ei.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu faci închisoare. Doar rămâi fără permis, pentru nedeclararea accidentului în 24h.
Nu contează cât de mic a fost, nici a cui este vina.

| anonim_4396 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Pe bune? :○

Păi dacă încă nimeni nu a declarat nimic?

Văd că la ușă încă nu mi-a venit nimeni, nu citație, nu poliție, nu nenea pe care l-am accidentat sad mai e posibil să mi se ia permisul? crying

Nu mă speriați, că ș-așa aștept de zile bune să aud că se dezlănțuie vreo furtună crying a fost prea liniște, presimt că e liniștea dinainte furtunii. crying

Cum se procedează cu acest luat de permis?

Trimite poliția vreo citație acasă, te sună ca să te duci să le dai permisul sau te urmăresc în trafic ca să te legitimeze și să ți-l ridice ei?

Nu mă speriați, vă rog, ahhh, când în sfârșit începusem să uit de incident și tocmai ce venise și mini-vacanța, aveam planuri de a cutreiera străzile din nou sad credeți că e mai bine să nu conduc o perioadă până aflu complet că s-au liniștit apele? sad

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru anonim_4396):

Prea multă emoție big grin
Dacă nimeni nu a declarat nimic, nu vine nimeni să-ți ia permisul.
Dar dacă a declarat, te caută poliția prin diferite metode... Scrisoare sau sună la ușă. Te întreabă câte ceva despre mașină sau eveniment, te invită la ei și îți scriu amenda/avertismentul prin care îți iau permisul.
Nu e nimic traumatizant, se vorbește frumos, totul e o formalitate.
Poți vedea la mine în întrebări o situație în care am lăsat pe cineva fără permis, pentru că a lovit gardul și nu a recunoscut.
Politia l-a căutat la câteva zile după ce am depus eu plângere.

| anonim_4396 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Ok! Deci m-am liniștit, măcar va fi totul amiabil. happy
Mulțumesc! happy

| Holiday a răspuns:

Nu se face inchisoare pentru asa ceva. In plus, legea este clara. Cel care executa manevra de mers inapoi este intotdeauna vinovat daca se produce un accident. In consecinta, nu are niciun interes sa mearga la Politie. El va fi amendat pentru ca nu s-a asigurat la efectuarea manevrei respective.
Dar oricum, daca nu au existat niciun fel de avarii ale autovehiculului, sau vatamari corporale, cat de tampit sa fie cineva sa mearga la Politie?! Sa raporteze, ce?! "Mi-a lovit unu` masina. Aici, dar nu am nicio avarie." Pe bune?!

| anonim_4396 explică (pentru Holiday):

Ok! Deci nu fac închisoare, ok? laughing) de asta mi-e cel mai teamă crying stau ca pe ace crezând că în orice moment o să mi bată poliția la ușă crying în rest nu mi-e teamă de nimic, dacă vine domnul la ușă îi dau asigurarea și gata deși nu văd ce ar avea de reparat. Am văzut clar că nu avea nimic avariat, până și el s-a dus liniștit în parcare, evident după ce m-a înjurat, dar bănuiesc că dacă ar fi mai avut ceva de zis, m-ar fi urmărit ca să-i dau amiabila. Deci e ok, sper. Ahhh, mulțumesc!

| johnnny123 a răspuns (pentru anonim_4396):

Chiar dacă nu cunoști legislație, ai putea totuși să folosești logica în situațiile astea...

Dacă s-ar face închisoare pentru atâta lucru, nu crezi că ar fi milioane de oameni în închisoare?

| anonim_4396 explică (pentru johnnny123):

Logica mea nu mai funcționează când am mustrări de conștiință și mă obsedează ceva, pe mine mă obsedează clar să nu fac închisoare, dar acum că pui problema așa, da, sună logic, cred.

Nu vreau să mă gândesc cum reacționezi în trafic atunci când ești într-o situație dificilă care necesită calm și o minte limpede.

| helpforyou a răspuns (pentru anonim_4396):

Inchisoare pentru ce sa faci? Doara nu ai facu accident cu victime si ai fugit de la locul faptei!

aici gasesti raspunsul la problema ta:
"Codul rutier / Cap. VI Infracțiuni și pedepse"
https://www.codrutier.ro/codul-rutier/6-infractiuni-si-pedepse

Nici să nu știi. Nici nu vă doresc, nimănui să mă întâlniți în trafic, într-o astfel de situație, devin haotică și fac greșeli chiar și acolo unde simt că stăpânesc ceva sau știu. laughing))

| anonim_4396 explică (pentru helpforyou):

Mulțumesc! happy

Cu mare drag.

Văd că ți se pare extrem de comic. Este foarte comic până când omori sau nenorocești pe cineva.

Poate că mai bine ai lăsa șofatul pe seama celor capabili să șofeze.

Totuși am și eu nevoie să ajung la muncă.
sad Dar după experiența asta, claaar nu mai ies la condus. Doar muncă și poate mersul la hipermarket o dată pe săptămână, îmi cunosc bine cele două trasee și deci va fi safe și sper că va fi ultimul accident. A cred că o să mai conduc doar nopțile pe câmpuri, dar mai rar oricum, deoarece acolo e pustiu și mă detașează treaba asta. Dar în final am ajuns la concluzia că acest condus nu e de mine. :/ Chiar mă stresează când e trafic, nu mai zic să fie un oraș nou. :/ Deci chiar am să țin cont de sfat.

| Holiday a răspuns (pentru anonim_4396):

"...stau ca pe ace crezând că în orice moment o să mi bată poliția la ușă"

Calmeaza-te, nu vine nimeni.

"... dacă vine domnul la ușă îi dau asigurarea și gata"

Ii dai cu ea peste ochi. El e vinovat, nu tu. Am mai spus, si repet. INTOTDEAUNA este vinovat cel care executa manevra de mers inapoi. Nu e obligat nimeni sa se dea la o parte. Iar avariile nu-i ofera prioritate, sau vreun drept in plus. Tot el e de vina daca manevreaza cu spatele fara sa se asigure.

| anonim_4396 explică (pentru Holiday):

Ok! Nici asta nu știam. Mersi! happy

| blackann a răspuns:

Inca mai conduci, Patricia?!

| helpforyou a răspuns:

Pai daca a vazut partea din spate a masinii si nu ti-a cerut asigurare, nu a fost nici la politie inseamna ca nu a fost avariat nimic.

Daca nu sunt stricaciuni sau persoane ranite atunci asigurarea nu o folosesti.

Poate sa fie razbunator, dar legea este lege. Cand s-a intamplat asta?

Acum două ore și deja aștept ca din clipă în clipă să-mi vină poliția la ușă sau vreo citație. Habar nu am ce se întâmplă dacă pleci de la un accident fără să comunici cu persoana implicată în accident, deși nu a fost accident cu avarii, clar, am văzut când s-a uitat el la spatele mașinii lui și nu avea nimic avariat, în final el m-a înjurat pe mine că nu am văzut avariile, dar tot în final nici nu știu a cui e vina exactă, adică eu am oprit, ce-i drept destul de aproape de el, dar în final am vrut și eu să dau cu spatele când m-am dumerit ce avea de gând să facă, dar prea târziu pentru că el deja se apucase să dea cu spatele. Și dacă s-a dus în parcare, mi-am continuat drumul.

Stai linistita.
Si eu am mai patit asta in trafic. Nu s-a intamplat nimic. Nefiind nici o avarie, totul a fost doar "zambete".

Sper că așa va fi și în cazul meu.

Daca este cum ai spus tu, in mod sigur.

| Seba2013 a răspuns:

Pentru asemenea incidente(nu accidente) protocolul sau cadrul legal este stabilit. Asigurarea rezolva, insa trebuie sa ai grija sa prezinti exact asa cum s-a intamplat (exista si calea amiabila fara asa mare haz de necaz). Problemele se rezolva pe calea asta nu pe calea celui care te-a injurat (calea buna nu cea rea de conflict). Nu are voie. Tu trebuie sa fii valenta sa ai valoare si coa..ie. Trebuie sa te martirizezi si sa dai fata cu adevarul altfel il renegi pe Iisus (care este adevarul) ca Petru(las, fricos). Nu ai vazut ca demnitarul George Simion sta in spatele tau ca sa castigi? Insa cum esti tu si iti place sa umbli in intuneric si sa conduci noaptea este de inteles ca ai fugit. Ai vazut lumina si nu ai avut valoarea sa dai piept cu ea. Te-ai speriat ca de bombe de ea, pentru ca ti-ai gasit placerea in intuneric (ai valorile discretiei, anonimatului, tacerii, ascunsului si camuflajului). De aceea parintii iti spun ca trebuie sa dormi noaptea ca sa traiesti ziua. Introspectiv trebuie sa iti accepti problema, poate ii un indiciu ca nu ar trebui sa te refugiezi asa mult in condus. Ii o avertizare sau o pedeapsa, insa ala nu are voie sa se atinga de tine. Tu ai dreptul sa conduci si sa incerci si sa inveti( trial and error) suntem umani nu perfecti. Important este sa iti cunosti limitele(aidos nu hibris ca dupa aceea apare nemesis, mania peste fiii neascultării ) si defectul ca sa te atasezi de bine. Cand Adam a gresit si nu a respectat limitele, Dumnezeu nu l-a omorat ci a continuat sa spere in uman. Atentie Taria nu este o valoare daca nu este impletita cu Modestia. Taria ca tarie(lipsita de intelepciune si smerenie/modestie, etc., duce la cimitir, nu este buna. Mai bine te lasi batuta si scuipata si ridici batista. Daca stii sa pierzi vei vedea inima omului iar pe viitor vei stii cum sa iei decizia prudenta.

Ok! Încerc să spicuiesc esența din tot ce spui tu pe aici, cred că o întrezăresc, dar limbajul tău tot rămâne de nedescifrat pentru mine pe alocuri, ești sigur că nu ești totuși un robot? happy

Și specific, cred că apărea și în întrebare că eu am condus ziua, amiaza mare, deci accidentul sau ce-o fi fost ciocnirea aceea a avut loc ziua, nu noaptea. laughing

Și am să încerc din tot să țin cont de Iisus, ai dreptate, când nu dăm răspundere faptelor noastre, indiferent ale cui sunt mai grave, tindem să-l păcălim și trădăm ușor pe Iisus. So, thank you!

| Seba2013 a răspuns:

Ti-am descris personalitatea nu prezenta. O noapte absenta nu elimina celelalte nopti prezente. Plus ca trebuie sa te dezamortesti. Si da sunt Megan! Te las ca ma duc la cine sa vad Babylon.

Ma limitez la 10% pentru ca 90% este limbaj neesential. Un atlet are o disciplina si se chinuie sa nu devieze de la acea cale. Iti place foarte mult entuziasmul de pe stadioane ci nu linistea din Biserica. Ai grija sa nu radiezi asa mult ca trezesti invidie. Cand tu faci valuri eu ma pun in genunchi si fac liniste. Hai ca m-ai facut sa imi ies din 10% iarasi. Crezi ca nu ti-am inteles atmósfera? Radiezi mai tare ca atunci cand da gol Messi aici pe TPU.

| Seba2013 a răspuns (pentru Seba2013):

Cand inveti tacerea si ascultarea atunci vei auzi. Pana atunci esti un om care nu asculta ci doar vorbeste. Esti maestra in ale spusului nu in ale tacerii iar asta te face sa nu asculti singurul glas adevarat. In cartea a treia a Regilor capitolul 19 spune: Şi a fost către el un glas care i-a zis.

Îmi spui că eu sunt maestră în ale spusului și nu în ale tăcerii? laughing
Și cum ajungem mare Seba2013 la acea tăcere supremă?
Și nu înțeleg la cine te referi prin "singurul glas adevărat"? Te referi la Dumnezeu? happy

Daca unu nu tacea ci doar vorbea nu se mai dadea comunicarea. Ca sa te ascult a trebuit sa tac. Pentru ca putean sa te contrazic, sa vorbesc peste tine sau sa fiu in alta galagie. Crezi ca te pot asculta sau sa am un dialog cu tine atunci cand eu am multe zgomote care vorbesc mai tare si in contradictoriu? Acum esti si cu zgomotele nu doar cu intunericul? Daca un politist il contrazice pe seful lui si nu ii indeplineste vointa se mai da comunicarea? Nu ai vrea ca spiritul sa iti vorbeasca iar tu sa asculti? De cate ori ai fost infidela vocii spiritului din cauza neascultarii? Vrei sa fii fiica ascultarii sau fiica neascultarii?

| DjSannan a răspuns:

Da, în principiu, poți încerca să te înțelegi în amiabil cu persoana pe care ai lovit-o, dacă aceasta nu a suferit daune materiale. În acest caz, puteți ajunge la o înțelegere prin care să evitați daunele pe care le-ar putea suferi prin procesul penal. Cu toate acestea, trebuie să știți că persoana în cauză poate să depună încă o plângere penală împotriva dvs. în cazul în care se simte înșelată sau în cazul în care se consideră a fi fost tratată nedrept. În acest caz, trebuie să vă pregătiți pentru a face față procesului penal și să respectați orice decizie luată de către instanță