Pai asta inseamna sclavia. Asta e definitia ei munca fortata sau obligatorie. Cred ca vroiai sa intrebi altceva totusi.
Din moment ce am intrebat si din moment ce se regasesc in articole diferite, chiar sunt diferite. Am observat ca sunt asimilate, motiv pentru care am intrebat care e diferenta. Intentia mea era sa aflu ceva din practica/de la persoane care cunosc subiectul.
De obicei munca fortata este munca in folosul comunitatii in schimbul pedepsei cu inchisoarea
Sclavia antică însemna că făcea parte din familie, cu un statut jos, mai aproape de animale. Dar cum de animal aveai nevoie, aveai grijă de el. La munca forțată nu îți pasă dacă moare de subnutriție sau epuizare.
Istoric vorbind, "sclavie" însemna că ești pur și simplu proprietatea cuiva care poate face ce vrea cu tine fără să dea socoteală nimănui. Erai complet lipsit de drepturi și nu puteai spera la libertate decât dacă stăpânul tău decidea să te elibereze.
Munca forțată poate să fie doar o pedeapsă primită în instanță pentru comiterea unei infracțiuni. În acest caz, chiar dacă ești condamnat la muncă forțată, nu ești proprietatea nimănui, ai în continuare drepturi și redevii o persoană liberă după ce-ți ispășești pedeapsa.
Cu alte cuvinte, toți sclavii prestează muncă forțată, dar nu toți cei care prestează muncă forțată sunt sclavi.
Se diferențiază prin faptul că astăzi ai dreptul să alegi al cui sclav vrei să fii.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: