| AnaBubbles a întrebat:

Hey! De la cati ani ai voie sa lucrezi si unde/ce?

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De la 16 ani te poti angaja la Mc sau la promotii.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform Codului muncii, rep. in 2011, cu md. si compl. ulterioare, citez:
Art.13.(1)Persoana fizicã dobândeşte capacitate de muncã la împlinirea vârstei de 16 ani.
(2) Persoana fizicã poate încheia un contract de muncã în calitate de salariat şi la împlinirea vârstei de 15 ani, cu acordul pãrinţilor sau al reprezentanţilor legali, pentru activitãţi potrivite cu dezvoltarea fizicã, aptitudinile şi cunoştinţele sale, dacã astfel nu îi sunt periclitate sãnãtatea, dezvoltarea şi pregãtirea profesionalã.
(3)Încadrarea în muncã a persoanelor sub vârsta de 15 ani este interzisã.
(4)Încadrarea în muncã a persoanelor puse sub interdicţie judecãtoreascã este interzisã.
(5)Încadrarea în muncã în locuri de muncã grele, vãtãmãtoare sau periculoase se poate face dupã împlinirea vârstei de 18 ani; aceste locuri de muncã se stabilesc prin hotãrâre a Guvernului."
Poti lucra unde gasesti o slujba, in locuri de munca in conformitate cu pregatirea/calificarea pe care o ai si daca esti apt medical, la muncile necalificate nu se cere vreo calificare.

| Anonimuserr a răspuns (pentru Ioandelasal):

DE la 16 ani!

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Anonimuserr):

Daca erai atent si imi citeai raspunsul ai fi vazut ca nu eu am pus intrebarea si ca stiam raspunsul!

Știu dar nu am pus eu întrebarea ci AnaBananaCotofana

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Anonimuserr):

Nu la asta m-am referit, stiam cine a pus intrebarea.
M-am referit la faptul ca tu mi-ai raspuns mie si nu utilizatoarei care a intrebat, reciteste-ti raspunsul, apare: "Anonimuserr a raspuns (pentru Ioandelasal)".
Si raspunsul tau nu este tocmai complet.

Da e în reuglă. N-a murit nimeni. Nu știu de ce mulți au impresia că e vreo nelegiuire ceva. Oi fi greșit, deh bătrânețea.

Întrebări similare