| AlezaAlle22 a întrebat:

Hey TPU. Am și eu o problema, va rog dacă ma puteți ajuta. Eu am lucrat din februarie pana acum doua săptămâni la o companie. Am crezut ca mi-au facut contract, dar nu a fost asa. Eu acum sunt însărcinată în 8 luni. Si normal trebuia sa-mi bag prenatalul. Știți cumva dacă mai pot face asta? Sau dacă pot face ceva?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Contractul individual de munca trebuie incheiat de parti (angajator si angajat) inainte de inceperea muncii si angajatul trebuie sa primeasca un exemplar al CIM.
Daca nu s-a incheiat CIM ai lucrat la negru si nu ti-au fost platite contributiile la pensie si sanatate si nici impoazitul pe salariu, asa ca nu cred ca ai ce face acum.
Ar fi bine sa vorbesti cu un avocat, cel mai bine unul specializat pe dreptul muncii si poate ar mai exista calea unei actiuni judecatoresti pentru obligarea firmei la plata contributiilor si impozitului pe salariu si astfel sa ai stagiu de cotizare pentru indemnizatia de maternitate.

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca ai lucrat la negru atata vreme, nu ai unde sa-ti bagi prenatalul, fiindca nu existi nicaieri in actee legale si nu-ti da nimeni bai de concedii medicale sau crestere a copilului.

| Extreme1234 a răspuns:

Pai ai crezut ca ti-au facut contract? Contractul de munca este semnat de tine, facut in 2 exemplare, 1 la tine si unu la angajator, nu ai cum sa lucrezi pe contract daca nu ai semnat un contract de munca si nu ai primit un duplicat dupa acesta.

| darrio2007 a răspuns:

Cum adica ai crezut? Contractul se face din prima zi de munca, un exemplar la tine si unul la firmă. E vorba de 4 luni de munca.
Cum ai putut sta asa atata timp?
Nu cred sa mai poti face ceva.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Stai... cum adica ai crezut? Pai nu ai semnat un contract?

| Yuoia a răspuns:

"Am crezut ca mi au facut contract"
Cum "ai crezut"? Nu ai semnat contractul?
Fa cum spune @Ioandelasal.

| Smmo a răspuns:

Cum vine asta am lucrat din februarie pana acum 2 saptamani? 2 saptamani din februarie sau din alta luna? Intre timp ce s-a intamplat, in ce te-au pus, sau ce ti-au spus ca esti? Ai lucrat inainte si la altii?

| AlezaAlle22 explică (pentru Smmo):

Da, înainte de job ul asta am lucrat în alta parte, și acolo a fost cu contract