| Iyulia3712 a întrebat:

eu îmi doresc sa devin procuror si pentru asta am inteles ca dupa ce termin facultatea de drept trebuie sa termin si INM-ul. Întrebarea mea este următoarea: Este adevărat ca in timpul celor doi ani de studiat la INM esti plătit? Am auzit de la cineva si chiar vreau sa stiu daca asa este. Prefer răspunsuri de la cei ce au trecut deja pe aici sau care stiu cu certitudine. Ofer funda!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, esti platit, cu o bursa egala cu salariul unui procuror stagiar, conform L.303/2004, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"  ART. 16
  (1) Cursanţii Institutului Naţional al Magistraturii au calitatea de auditori de justiţie.
  (2) Formarea profesională iniţială în cadrul Institutului Naţional al Magistraturii consta în pregătirea teoretică şi practica a auditorilor de justiţie pentru a deveni judecători sau procurori.
  (3) Durata cursurilor de formare profesională a auditorilor de justiţie este de 2 ani. După primul an de cursuri, auditorii de justiţie optează, în ordinea mediilor şi în raport cu numărul posturilor, pentru funcţia de judecător sau procuror.
  (4) În perioada cursurilor, auditorii de justiţie efectuează stagii de practica în cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, asista la şedinţele de judecata şi la activitatea de urmărire penală, pentru a cunoaşte în mod direct activităţile pe care le desfăşoară judecătorii, procurorii şi personalul auxiliar de specialitate.
  (5) Programul de formare profesională a auditorilor de justiţie se aproba de Consiliul Superior al Magistraturii, la propunerea Institutului Naţional al Magistraturii.
  ART. 17
  (1) Auditorii de justiţie beneficiază de o bursa având caracterul unei indemnizaţii lunare corespunzătoare funcţiei de judecător stagiar şi procuror stagiar, în raport cu vechimea pe care o au ca auditori.
  (2) Bursa auditorilor de justiţie prevăzută la alin. (1) are natura şi regimul juridic al unui drept salarial şi se stabileşte pe baza indemnizaţiei brute prevăzute de lege pentru judecătorii şi procurorii stagiari, la care se vor calcula reţinerile pentru obţinerea indemnizaţiei nete, urmând a se vira obligaţia angajatorului şi a asiguraţilor la asigurările sociale de stat, precum şi obligaţia angajatorului şi a asiguraţilor privind contribuţia la asigurările sociale de sănătate. Auditorii de justiţie beneficiază de indemnizaţie şi în perioada vacantelor.
  (3) Indemnizaţiile auditorilor de justiţie se plătesc din fondul prevăzut în bugetul anual aprobat al Consiliului Superior al Magistraturii.
  (4) Auditorii de justiţie beneficiază de drepturile prevăzute de art. 79 alin. (4) şi (5), care se aplica în mod corespunzător.
  (5) Perioada în care o persoana a avut calitatea de auditor de justiţie, dacă a promovat examenul de absolvire a Institutului Naţional al Magistraturii, constituie vechime în funcţia de judecător sau procuror."

3 răspunsuri:
| Iyulia3712 explică (pentru Ioandelasal):

Îmi poti da o aproximatie a sumei acesteia sau nu se poate spune de pe acum?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Iyulia3712):

Nu pot spune cat va fi, nu stiu salariul din acest an al unui judecator stagiar.

| Iyulia3712 explică (pentru Ioandelasal):

Multumesc oricum!